Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Slavonski Brod
 • Facebook: urednik.slavonija
 • Twitter: slavonijainfo
 • YouTube: nikon0007
 • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Oktanski desant

oktansko-sl-brod
Pozivamo Vas na Oktanski desant Slavonski Brod u subotu, 15. listopada i nedjelju 16. listopada na poligonu Auto Experta na Sjevernoj veznoj cesti. Pogledajte Prvenstvo Regije Sjever u autoslalomu, Prvenstvo Regije Sjever u kronometru, Otvoreno prvenstvo Grada u autoslalomu i kronometru i Drift show, Dođite 15. i 16. listopada na poligon Auto Experta i osjetite vrhunsku oktansku zabavu u organizaciji Auto kluba SB Autosport.


izvor:slavonija-info.com

Zbirka stakla Muzeja Slavonije 19. - 20. stoljeće

zbirka-staklaIzložba "Zbirka stakla Muzeja Slavonije 19. - 20. stoljeće", koja daje uvid u dio bogatog i raznovrsnog fundusa jedne od brojnih zbirki Odjela umjetničkog obrta Muzeja Slavonije, gostuje od 15. rujna 2011. u Muzeju Brodskog Posavlja u Slavonskom Brodu. Izložbu je priredila i postavila Radmila Biondić, viša kustosica, voditeljica Odjela umjetničkog obrta u Muzeju Slavonije.

Sindikat najavio peticiju o ograničavanju rada na određeno vrijeme

rad-na-odredjeno-peticijaSindikat metalaca Hrvatske (SMH) najavio je na današnjoj konferenciji za novinare potpisivanje peticije kojom će tražiti ograničavanje rada na određeno vrijeme na godinu do dvije dana.

Akcija koju pokreće Sekcija mladih SMH-a počet će prvog dana službene kampanje za parlamentarne izbore a završiti predajom peticije novoizabranoj vlasti s jasnom porukom da se rad na određeno vrijeme ne smije zloupotrebljavati, poručeno je s konferencije.

Sporazum o partnerstvu u razvoju prijevoza nafte i naftnih derivata

teretni-prijevoz-sl-brodTvrtke HŽ Cargo, Agit, Optima Grupa, Kepol terminal i Robno transportni centar Brod potpisali su jučer sporazum o strateškom partnerstvu čiji je cilj poticanje i jačanje poduzetničke inicijative i povećanje prijevoza tereta željeznicom, a tvrtke se međusobno poslovno povezuju zbog gospodarskog i strateškog razvoja u prijevozu nafte i naftnih derivata.

Zlatko Rogožar, direktor HŽ Carga, kazao je kako su preuzeli ukupnu logistiku onog što će ići iz terminala Slavonski Brod i Garčin, a ovdje će investirati između 150 i 180 milijuna kuna. Na taj način HŽ i tvrtke kćeri dobivaju dugogodišnje ugovore kojima pred nadolazeću liberalizaciju učvršćuju svoju poziciju na ovom području.

Slavonski Brod: prijedlog za promjenu naziva Ulice Mile Budaka

budakova-ulica-sl-brodPredsjednik Gradskog vijeća Slavonskog Broda Hrvoje Andrić danas je na početku sjednice izvijestio vijećnike o prijedlogu gradske Udruge za promicanje lokalne uprave i samouprave PLUS da se promijeni naziv Ulice dr. Mile Budaka, koja u Slavonskome Brodu postoji od 1990. godine.

Prijedlog će se uvrstiti na dnevni red sjednice tek kada prođe uobičajenu proceduru, a najranije na idućoj sjednici u rujnu, objasnio je Andrić. Rekao je kako će Komisija za imenovanje naselja, ulica i trgova, koja se sastala uoči današnje sjednice Gradskog vijeća, prijedlog proslijediti Mjesnom odboru Malog Pariza, na čijem je području ta ulica, a kada dobije njihovo mišljenje, podnijet će izvješće o provedenoj proceduri te će o toj temi otvoriti raspravu.

Predstavljen program 22. brodskog glazbenog ljeta

glazbeno-ljeto-sl.brodDvanaest raznovrsnih glazbenih programa s više od četiri stotine izvođača uvršteno je u 22. brodsko glazbenog ljeta koje će u Slavonskome Brodu trajati od 4. lipnja do kraja srpnja.

Manifestaciju će u subotu otvoriti riječki HNK operom "La Traviata" Giuseppea Verdija, najavio je na konferenciji za novinare u ime organizatora manifestacije ravnatelj Koncertno kazališne dvorane Ivana Brlić Mažuranić Hrvoje Špicer. Bit će to ujedno prvo gostovanje opernoga ansambla te nacionalne kuće u Slavonskome Brodu.

Međužupanijska stočarska izložba u Slavonskom Brodu

medjunarodna-stocarska-izlozbaU Slavonskom Brodu održana je 14. Međužupanijska stočarska izložba, na kojoj su uzgajivači iz Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije na ocjenjivanje doveli više od stotinu grla goveda, konja i svinja.

Izložba je održana na prostoru poljoprivrednog imanja srednje škole "Matija Antun Reljković".

"Stočarska izložba u Slavonskom Brodu prva je uz bok sajmu u Gudovcu. Ona je odlična promocija kvalitetnog stočarskog uzgoja, te je važna jer promiče i uzgoj izvornih pasmina stoke", istaknuo je Zdravko Barać, ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije (HPA).

Skup o Stanislavu Gezi Milošiću

skup-sl-brodTri godišnjice Stanislava Geze Milošića, pjesnika, novinara i matičara - 85. obljetnica rođenja, 40. obljetnica izdavanja sonetnog vijenca "Domovina Hrvata" i 30. godišnjica smrti - bile su povod da Gradska knjižnica u Slavonskom Brodu, ogranak Matice hrvatske i medijska kuća "Posavska Hrvatska" organiziraju okrugli stol o vrijednostima Milošićeva stvaralaštva, gotovo nepoznata široj javnosti.

Najveći dio života Stanislav Geza Milošić proveo je u Vinkovcima i Slavonskome Brodu snažno utječući na kulturni život tih slavonskih gradova. Nakon 1971. kao istaknuti matičar i domoljub cijelo je desetljeće proveo u emigraciji. "Bio je neobična i nesvakidašnja poetska osobnost", svjedoči o njemu književnik i prijatelj Vladimir Rem te ocjenjuje kako je njegova poezija zbroj mnogih stvari i pojava i mnogih životnih okolnosti.

U Slavonskom Brodu otvoren info ured za EE

eeinfo-u-slavonskom-broduU zgradi Razvojne agencije Grada Slavonsko Broda, Vukovarska 1, jučer su otvorene EE info točke namijenjene educiranju građana o energetskoj efikasnosti.

„Potpisivanjem Energetske povelje i uvođenjem Sustavnog gospodarenja energijom na području našeg grada, Slavonski Brod je krenuo u provedbu projekta praćenjem potrošnje energije u svih 56 objekata u vlasništvu Grada. Današnjim otvaranje ovog EE Info ureda i galerije, svjesno provodimo aktivnosti definirane Pismom namjere. Ovim putem pozivam naše građane da dođu i informiraju se kako efikasnije koristiti energiju i graditi svoje domove.“, rekao je u pozdravnom govoru Zoran Ivanović, zamjenik gradonačelnika Slavonskog Broda.

Nagrađena dva brodsko-posavska policajca

nagradjena-dva-policajcaMinistar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko za današnjeg je radnog posjeta brodsko-posavskoj PU nagradio dva policajca zbog njihove hrabre reakcije u sprječavanju prošlotjednog razbojstva poslovnice banke u Slavonskom Brodu.

"Ti primjeri govore o stanju u policijskim upravama te da je bjelodano jasno kakve kvalitetne i hrabre ljude imamo u svojim redovima", rekao je ministar Karamarko, dodavši kako treba biti svjestan da će takvih događaja, nažalost, još biti.

"Nema društva bez kriminala. Kvalitetni smo onoliko koliko se uspijemo boriti protiv te pojave, koliko ju uspijemo spriječiti", rekao je ministar, istaknuvši kako je policija u tom događaju pokazala kako treba postupiti.

Stranica 1 od 10

 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »
 
 
 
 
belot