Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Ostala mjesta
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

NESTAO MLADIĆ IZ SLAKOVACA!

luka_rimacSLAKOVCI - Luka Rimac mladić je iz Slakovaca koji pohađa Tehničku školu Ruđera Boškovića u Vinkovcima. Zadnji put viđen je u noći sa subote na nedjelju (9./10. travnja) u Vinkovcima ispred Vanilla Cluba, a na sebi je imao obučene sivo-plave traperice, tenisice All Star (starke) i plavu majicu s kapuljačom
Molimo sve koji imaju bilo kakvu informaciju o Luki da se jave na jedan od slijedećih brojeva:
Kućni telefon - 032/544-334 Irena (sestra) - 098/1863049 Marko (brat) - 098/478654 Ivan (brat) - 098/604236 Filip (rođak) - 097/7861312

izvor: panorama-vukovar.com

Nastavljaju se radovi na izgradnji sustava odvodnje Južna Baranja

sustav-odvodnje-dardaRadovi na izgradnji sustava odvodnje Južna Baranja, prema informacijama iz Vodoopskrbe Darda, nastavljaju se u Bilju, a uskoro bi trebali krenuti i na području Darde. Načelnik Općine Darda, Anto Vukoje, rekao je kako su u ponedjeljak počeli probni iskopi na svakih 100 metara u ulici Žrtava Domovinskog rata kako bi se vidjelo gdje su postojeće instalacije, a kada radovi krenu neće biti zastoja u prometu jer postoje obilazni pravci.

''Prva je na redu ulica Žrtava Domovinskog raata, od Košute prema Osnovnoj školi, vrtiću i sprtskoj dvorani. Prioritet nam je priključiti te objekte, a nakon toga slijedi ulica A.G.Matoša i ići će se po redu. Ulice su dobro povezane, tu je i dio Južne obilaznice tako da ne bi trebalo biti problema u prometu.'' kaže Vukoje.

Uskrsnica umirovljenicima i socijalno ugroženima

uskrsnica-baranjaPodjela ovogodišnjih uskrsnica baranjskim umirovljenicima i korisnicima stalne socijalne pomoći razlikuje se od općine do općine. Grad Beli Manastir je svojim i mještanima prigradskih naselja pripremio uskrsnice u iznosu od 150 kuna, a gradonačelnik Ivan Doboš kaže kako je prošle godine uskrsnicu dobilo oko 2.500 umirovljenika, te da će slično biti i ove godine.

''Odlukom kolegija Gradonačelnika, a i Gradsko vijeće je usvojilo prijedlog, dodjeljuje se 150 kuna uskrsnice umirovljenicima i korisnicima stalne socijalne pomoći. To je na neki način vid solidarnosti povodom dolaska uskrsnih blagdana i mala pomoć da se Uskrs proslavi u dostojnom ozračju.'' ističe Doboš. Belomanastirski umirovljenici s osobnom iskaznicom i zadnjim odreskom od mirovine trebaju se javiti u prostorije Grada od 8. do 22 travnja između 9 i 13 sati. Korisnici stalne socijalne pomoći, njih 500-tinjak, uskrsnicu mogu podići od 18. do 22 travnja, a dužni su sa sobom ponijeti osobnu iskaznicu.

Održan seminar Program Kultura 2007. - 2013.

muzej-ilokU organizaciji Odjela za kulturnu kontaktnu točku Ministarstva kulture i Muzeja grada Iloka, jučer je održan seminar Program Kultura 2007. - 2013. Ovaj informativni dan na temu Program Kultura i mogućnosti prijave projekata i izvora sufinanciranja projekata u kulturi iz EU fondava okupio je kulturne organizacije i institucije s područja cijele Vukovarsko-srijemske županije.

Program Kultura okvirni je program Europske zajednice za razdoblje od 2007. do 2013. godine, čija je provedba započela 1. siječnja 2007. godine, a predstavile su ga Anja Jelavić i Križana Brkić iz Odjela za kulturnu kontaktnu točku pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske.

Volim svoj grad Požegu

volim-grad-pozeguU sklopu  akcije „Volim svoj grad Požegu“, koju gradska Turistička zajednica organizira drugu godinu za redom, tijekom sljedećih nekoliko mjeseci provest će se nekoliko projekata, najavio je na konferenciji za novinare direktor Bruno Horvat. Riječ je o sveobuhvatnoj ekološko-edukativnoj akciji kojom TZ grada Požege želi pokazati trajnu brigu za očuvanjem i zaštitom okoliša te podizanjem svijesti građana, ponajprije uključivanjem najmlađih sugrađana što u budućnosti treba pridonijeti i podizanju kvalitete življenja u Požegi, pa su tako partneri u provođenju akcije gradske osnovne škole i vrtići, ali je poziv upućen i svim građanima Požege, najavio je Bruno Horvat.

U hrvatskim školama počela državna matura

pocela-drzavna-maturaIspitom iz Hrvatskoga jezika - pisanjem eseja jutros je u hrvatskim školama počelo polaganje ovogodišnje državne mature, o čijim će rezultatima ovisiti rangiranje kandidata za upis na studijske programe, a za ispit se prijavilo ukupno 35.848 pristupnika.

Ispit iz Hrvatskoga jezika na razini A prijavilo je 21.965 pristupnika, od čega 10.672 učenika gimanzijskoga programa, 8.866 četverogodišnjega strukovnoga ili umjetničkoga programa te 2.427 kandidata koji su završili školovanje ranijih godina ili ga završavaju ove školske godine u inozemstvu, podaci su Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Danas počinje popis stanovništva

danas-pocinje-popis-stanovnistvaDanas u 8 sati počinje na terenu Popis stanovništva, kućanstava i stanova, najveće statističko istraživanje na području Republike Hrvatske, koje će se ove godine provesti u razdoblju od 1. do 28. travnja, stajat će 174,9 milijuna kuna, a prvi rezultati znat će se najkasnije 30. lipnja ove godine.

Popis stanovništva provodi se redovito u desetogodišnjim razmacima, a sudjelovanje građana je obvezno, te je za odbijanje davanja podataka, kao i za netočne ili nepotpune podatke predviđena novčana kazna do 800 kuna.

Sutra počinje Popis stanovništva

pocinje-popis-stanovnistvaPopis 2011. provest će se u razdoblju od 1. do 28. travnja 2011., na temelju Zakona o Popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2011. godine (NN, br. 92/10.). Sudjelovanje u Popisu je obavezno, što je naznačeno i u spomenutom zakonu, a osobe su dužne na pitanja u Popisu dati točne i potpune odgovore.

Na pitanja o nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti osobe se mogu slobodno izjasniti. Popis je najveće statističko istraživanje jedne države kojim se prikupljaju, obrađuju i objavljuju podaci o stanovništvu, kućanstvima i stanovima, a provodi se jedanput u deset godina.

Osniva se akcijska grupa Bosutska niz

bosutski-nizU Nijemcima je potpisan Sporazum o osnivanju Lokalne akcijske grupe Bosutska niz.  Riječ je o akcijskoj grupi koja pokriva područja općina Gradište, Cerna, Vođinci, Ivankovo, Privlaka, Nijemci i grad Otok i koja u budućem razdoblju očekuje i priključenje ostalih općina i gradova Vukovarsko-srijemske županije uz sliv rijeke Bosut. 

Načelnik Općine nijemci Ivica Klem kazao je kako osnivanjem ove akcijske grupe spomenuta

Donacija Japana braniteljskoj zadruzi u Tovarniku

donacija-japana-tovarnikuUpravitelj Poljoprivredne braniteljske zadruge iz Tovarnika Marko Dukić i veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj Yoshio Tamura potpisali su ugovor kojim je japanska vlada toj zadruzi darovala nešto više od 35.000 eura za kupnju poljoprivrednih strojeva i ostale mehanizacije.

Zahvaljujući na donaciji, upravitelj Poljoprivredne braniteljske zadruge iz Tovarnika Marko Dukić podsjetio je da je tu zadrugu prije tri godine osnovalo deset branitelja iz te općine. - Prošle godine trajnim nasadom šljive zasadili smo 20 hektara poljoprivrednog zemljišta na području Tovarnika, za čiju obradu nemamo potrebne poljoprivredne strojeve - rekao je Dukić i dodao da će se strojevima koje će zadruga kupiti služiti i mladi i nedovoljno stručno educirani voćari s područja Tovarnika.

Stranica 9 od 61

 
 
 
 
belot