Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Ostala mjesta
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Dan motora – ponovno na Trgu Sv. Trojstva

morosusret-pozegaSredišnji gradski trg u Požegi iduće nedjelje bit će prepun događanja povodom Dana motora, kojemu je cilj razvijanje svijesti o potrebi prevencije u prometu. Tijekom dana održat će se nekoliko priredbi. O programu manifestacije na konferenciji za novinare govorili su gradonačelnik Zdravko Ronko i predstavnici organizatora – Udruge Dan motora Požega.

Dan motora započet će dječjom biciklijadom, a za najspretnije su sponzori pripremili bicikle kao nagrade.  Istovremeno će biti postavljene i izložbe motora, kartinga, mini-moto  i sl. Ovogodišnja novina je izložba Auto Moto Show.

U Batini obilježen Dan pobjede nad fašizmom

obiljezen-dan-pobjede-nad-fasizmomPovodom Dana pobjede nad fašizmom visoka državna izaslanstva i veleposlanstva Rusije, Ukrajine, Srbije, Kazahstana i Hrvatske položila su danas vijence i odali počast poginulima pred Spomenikom batinskoj bitki.

Izaslanik hrvatskog predsjednika bio je general Ivan Jurić, a bili su i predstavnici Oružanih snaga Republike Hrvatske i Saveza antifašističkih boraca.

U ime Osječko-baranjske županije, domaćina obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom u Batini, nazočio je predsjednik županijske skupštine Zlatko Maksimović.

Žene čine četvrtinu parlamenta, petinu u županijama i gradovima

zene-u-politiciPostotak žena koje sudjeluju u hrvatskoj političkoj vlasti na državnoj i lokalnoj razini kreće se od jedne četvrtine u parlamentu, do jedne petine u županijskim skupštinama te gradskim vijećima, dok ih oko 15 posto sjedi u općinskim vijećima, stoji u publikaciji "Žene i muškarci u Hrvatskoj 2011." koju je objavio Državni zavod za statistiku.

Na zadnjim parlamentarnim izborima u studenom 2007. izabrane su 32 saborske zastupnice ili njih 20,9 posto od ukupno 153 zastupničkih mjesta, a u prosincu prošle godine, kada je i provedeno istraživanje, u Hrvatskom saboru sjedilo je 39 žena ili njih 25,5 posto, u odnosu na 114 muškaraca.

U Valpovu počinje državno natjecanje iz astronomije

astro_valpovoZbog iznimnih dugogodišnjih uspjeha, koji učenici astronomskog društva "Anonymus" iz Valpova postižu na županijskim i državnim natjecanjima, domaćinstvo ovogodišnje državne smotre iz astronomije pripalo je gradu Valpovu te matičnoj osnovnoj školi.

Požega: počela gradnja natapnog sustava

pocela-gradnja-navodnjavanja-pozegaU kaptolskoj općini počela je gradnja natapnog sustava, kapitalna projekta vrijedna sedam i pol milijuna kuna koji će se provesti u četiri etape.

Predviđeno je natapanje ukupno 170 hektara, a prva etapa, vrijedna gotovo tri i pol milijuna kuna, omogućit će natapanje 70 hektara polja.

U Požeško-slavonskoj županiji se, po riječima Marinka Galiota, voditelja jedinice za natapanje u Hrvatskim vodama, osim kaptolskog sustava pripremaju još tri projekta za izgradnju: „Orljava-Londža“ koji će natapati 1930 hektara, zatim Venje-Hrnjevac za 103 te Ramanovci-Bektež za 860 hektara.

Akcija „Volim svoj grad Požegu“

volim-svoj-grad-vrticiKoliko vole svoj grad danas su pokazala djeca svih požeških dječjih vrtića, u akciji takvog naziva koju Gradska turistička zajednica organizira drugi put. U Pješačkoj zoni ponovno je bilo veselo uz igru, ples, likovne i druge kreativne radionice.Ispred organizatora se obratio direktor Turističkog ureda grada Bruno Horvat koji je naglasio važnost ove ekološko edukativne akcije za sve požežane a pogotovo za one najmlađe.

U ime gradonačelnika Zdravka Ronka, pozdrave im je prenio mr. sc. Ivan Čolak, njegov savjetnik, uz zahvalnost što brinu o svom gradu da bude ljepši i uređeniji.

HZZO: 18 novih lijekova na listi

18-novih-lijekova-na-listiPrema odluci Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje na listu lijekova HZZO-a uvršteno je 18 novih lijekova i dijetetskih preparata.

U priopćenju HZZO-a navodi se da su na osnovnu listu lijekova uvršteni lijekovi za liječenje infekcije, karcinoma pluća i karcinoma dojke, šećerne bolesti, arterijske hipertenzije, lijek za dijetalnu prehranu bolesnika na umjetnoj ventilaciji te dijetetski preparati za liječenje oboljelih od fenilketonurije.

U Valpovu pronađena minsko-eksplozivna sredstva iz Drugog svjetskog rata

valpovo-pronadjeno-oruzjeU dvorištu obiteljske kuće u Valpovu jučer su pronađena minsko-eksplozivna sredstva koja potječu iz Drugoga svjetskog rata, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava.

Jučer popodne policijski službenik Odjela za protueksplozijsku zaštitu pregledao je dvorište obiteljske kuće u Reljkovićevoj ulici u Valpovu. Tijekom pregleda pronašao je i uklonio pet minobacačkih mina, dvije ručne bombe i projektil za ručni bacač koji potječu iz Drugoga svjetskog rata, izvijestila je policija.


 

 

 

 

 

izvor: Slavonija-info

3. Surduk festival Baranja festival vina i umjetnosti

3-surduk-festivalOmiljeni odlazak osječana  u prirodu i selo SURDUK FESTIVAL Baranja ponovno u lipnju! 10., 11., i 12. lipanj, 2011.

BARANJA: Kneževi Vinogradi, Karanac, Suza, Zmajevac, Kamenac, Kotlina, Batina,
Zlatna gredaTijekom tri dana ovogodišnji će posjetiteljima  predstaviti još bogatiji  program koji će po treći put objediniti mnoštvo događanja kao što su: sajam vina, dan otvorenih vinskih podruma, koncerti, izložbe, kazališne predstave, umjetničke i etno radionice,...

Održan "Požeški kotlić"

odrzan-pozeski-kotlicPrvosvibanjsko natjecanje u kuhanju slavonskog čobanca – „Požeški kotlić“ okupilo je u parku pored Orljave blizu četreset ekipa. Unatoč kišnom i prohladnom danu, ekipe su uz dobru pripremu pod tendama protiv kiše krenule na posao.

Požeški kotlić je pod pokroviteljstvom Grada Požege organizirala Turistička zajednica grada Požege, a glavni sponzor Kutjevo d.d. za sve je natjecatelje osigurao 250 kilograma mesa, odnosno 5 kilograma po kotliću.  

Stranica 7 od 61

 
 
 
 
belot