Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Ostala mjesta
 • Facebook: urednik.slavonija
 • Twitter: slavonijainfo
 • YouTube: nikon0007
 • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Strizivojna Hrast- prvo kogeneracijsko postrojenje

striz-hrast-postrTvrtka Strizivojna Hrast pušta u rad prvo kogeneracijsko postrojenje u Hrvatskoj za proizvodnju električne i toplinske energije na bazi izgaranja drvne biomase. Investicija je vrijedna 117 milijuna kuna, a Erste banka, zajedno s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj, financirala je oko 70% cjelokupne investicije.

Sajam Agrozemlja ovog vikenda u Bizovcu

Ovoga  vikenda po sedamanesti će se puta u Bizovcu otvoriti međunarodni sajam „Agro-zemlja" i  6. međužupanijska  stočarska izložba. Prijavljeno je više od 250 izlagača iz zemlje i  inozemstva. Riječ je o   tradicionalnom sajmu poljoprivrede, prehrane, hortikulture, ekologije, lovstva, ribolova, seoskoga turizma i obnovljivih izvora energije.  Karakteristika ovogodišnjeg 17. međunar sajma  je  mogućnost   povoljne kupnje  poljoprivredne mehanizacije te sklapanje poslova ili  kooperantskih ugovora. 
6-agrozemlja

13. Kestenijada u nedjelju na novoj lokaciji iza Gradske kuće

Sve posjetitelje 13. Kestenijade koju TZ Grada Požege u potporu Grada organizira u nedjelju, 23. listopada, očekuje nekoliko novina, najavio je predsjednik TZ, gradonačelnik Zdravko Ronko. „Prvi put Kestenijada će biti organizirana na prostoru novouređenog parkirališta iza Gradske kuće gdje namjeravamo održavati i druge požeške manifestacije.
ketenijada13

7. SAJAM STIPENDIJA

Najveći Sajam stipendija do sada predstavlja 44 izlagača te više od 9.000 stipendija
sajam-stipendija2012
Institut za razvoj obrazovanja organizira 7. Sajam stipendija i prateće obrazovne ponude u srijedu, 19. listopada 2011. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Sajam je jedinstven događaj u Hrvatskoj na kojemu učenici, studenti i ostali zainteresirani mogu saznati sve o stipendijama te o mogućnostima studija u Hrvatskoj i inozemstvu. Na Sajmu će se ove godine predstaviti najviše stipendija i obrazovnih mogućnosti do sada. Ukupno 44 izlagača iz 9 različitih zemalja predstavit će svoje studijske programe, stipendije i druge obrazovne usluge. Putem programa predstavljenih na Sajmu očekuje se da će se dodijeliti više od 7.700 stipendija za studij u Hrvatskoj i 1.600 stipendija za studij u inozemstvu.

OPEN DAYS IN BRUXELLES 2011.

Peti put zaredom izaslanstva Grada Osijeka i OBŽ-a, predvođena gradonačelnikom Krešimirom Bubalom i zamjenikom župana Željkom Kraljičkom, sudjeluju u manifestaciji „Open Days 2011“ u Bruxellesu.
open-days-in-bruxelles

Belišće-počela obnova pješačkih i biciklističkih staza

biciklist-staza
Gradonačelnik Belišća Zvonimir Borić istaknuo je kako je riječ o važnom projektu koji je rezultat ugovora o zajedničkom financiranju, potpisanog između Belišća i Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva kroz program integralnog razvoja lokalne zajednice EIB II.

Paprikafest danas u Lugu

paprikafest1
Tradicionalna XIII. smotra mađarskih folklornih skupina Hrvatske održat će se u subotu, 8. listopada 2011. godine u sklopu PAPRIKAFESTA u Lugu. 


Na programu festivala bit će i ocijenjivanje začinske paprike, radionice nizanja paprike, a cjelodnevno druženje završiti će večernjom fišijadom i zabavom do ranih jutarnjih sati.

STIPENDIJE ZA HRVATSKE STUDENTE NA VRHUNSKIM NJEMAČKIM SVEUČILIŠTIMA

stipendijavkPotpune stipendije dodjeljuju se dvogodišnje diplomske i trogodišnje doktorske studije
Uz potporu programa stipendiranja Zaklade Otvoreno društvo i DAAD-a, hrvatski studenti po treći puta imaju priliku studirati na prestižnim njemačkim sveučilištima poput Humboldt-Universität Berlin, Universität Konstanz, Universität Bremen  i Universität Düsseldorf. Novi natječaj objavljen je na internetskom portalu www.stipendije.info, a program stipendiranja predstavit će se i na Sajmu stipendija i prateće obrazovne ponude 19. listopada 2011. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

"Ars Danubia" u Erdutu 6. listopada

Udruga ljubitelja likovnih umjetnosti Erdut i ove godine, dvanaesti put za redom, organizira likovnu koloniju "Ars Danubia 2011". Do sada je u sklopu Ars Danubie, proteklih 11 godina, sudjelovalo više od 80 akademskih slikara, kipara i grafičara iz Hrvatske, Austrije, Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Moldavije i Ukrajine, koji su ostvarili impresivan niz umjetničkih djela.

ars-danubis-erdut

Temeljni cilj Ars Danubie je očuvanje lokalne baštine te promicanje kulturne suradnje i međusobnog razumijevanja među narodima Podunavlja. Udruga je organizirala izložbe radova u galerijskim prostorima u Osijeku, Vinkovcima, Vukovaru, Slavonskom Brodu, Našicama, Zlataru i Stubičkim Toplicama. Ovogodišnja Ars Danubia ima i humanitarni karakter. Naime, u suradnji sa Općom bolnicom u Vukovaru, veći će fundus radova nastalih na ovogodišnjoj koloniji biti doniran vukovarskoj bolnici.Kolonija će se održati od četvrtka 6. listopada do subote 8. listopada 2011. u Erdutu, u sjedištu Udruge, Ive Horvata Bećara 22.

Muškarci i rodna ravnopravnost

prava_muskaraca-1U Zagrebu će se 14. listopada održati međunarodna konferencija "Muškarci i rodna ravnopravnost" na kojoj će CESI - Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje predstaviti rezultate trogodišnjeg pionirskog istraživanja o stavovima i ponašanjima muškaraca u Hrvatskoj.

Istraživanje je u Hrvatskoj provedeno na uzorku od 1500 muškaraca i 505 žena u dobi od 18 do 68 godina, a ispitanici su odgovarali na pitanja o temama kao što su intimne veze, roditeljstvo, seksualno ponašanje, zdravlje, nasilje i drugo.

Stranica 1 od 61

 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »
 
 
 
 
belot