Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Osijek
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

60 000 posjetitelja na prvom osječkom Late Night Shoppingu u Avenue Mallu

seve-avenue-mall-osijekO tome kako je prošao još jedan glazbeni vikend na novoj osječkoj promenadi najbolje zna 60 000 posjetitelja koji su u uzbudljivoj atmosferi proveli petak, subotu i nedjelju u Late Night Shopping điru i besplatnim koncertima Avenue Malla Osijek.

Tijekom vikenda u Osijeku i Slavoniji se po prvi puta organizirao Late night shopping odnosno kasnonoćna kupovina čiju su atmosferu zagrijavali koncerti najveće hrvatske zvijezde, Severine Vučković, zatim klupskog party benda, Positivo band i ludog happy house i groovy DJ-a, Luce Montecchia. Od petka do nedjelje se uz 50% popusta u maloprodajnim trgovinama Centra, svaki dan u ponoć vjernim posjetiteljima dodjeljivao shopping džeparac od ukupno 15 000 kuna.

Dječji plesni festival Zaplešimo zajedno

shine-plesni-studioDanas će biti održan Dječji plesni festival Zaplešimo zajedno u 18,30 sati u Sportskoj dvorani Gradski vrt (mini dvorana). Nakon programa Dječjeg plesnog festivala, na istom mjestu u 20,00 sati, bit će održana produkcija Plesnog studija Shine.

Na Dječjem plesnom festivalu sudjelovat će šest osječkih vrtića i plesne grupe Plesnog studija Shine, baletna skupina HNK Osijek, break grupa Original Stiyles Crew i mnogi drugi gosti.

Preporuka HPK: pšenicu predajte samo u licencirana skladišta

urod-psenice-u-licencirana-skladistaPredsjednik Hrvatske poljoprivredne komore (HPH) Darko Grivičić na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Osijeku pozvao je proizvođače pšenice da ovogodišnji urod pšenice predaju isključivo u licencirana skladišta.

Po njegovim riječima, to je jedini način da im pšenica bude i isplaćena, jer je jamac država, te im pruža sigurnost "da se ne ponovi slučaj Đakovštine ili nešto slično".

S obzirom na nedovoljne količine pšenice na svjetskom tržištu, očekuje se da će otkupna cijena pšenice biti zadovoljavajuća, kazao je Grivičić.

Gradski prijevoznici traže porezna rasterećenja i smanjivanje trošarina

gradski-prijevoznici-sastanakGrupacija javnih gradskih prijevoznika, koji su u većinskom vlasništvu lokalnih samouprava, iz osam hrvatskih gradova na današnjem je sastanku u Osijeku nadležnim institucijama predložila poduzimanje mjera poput poreznih rasterećenja ili smanjivanja trošarina u cilju olakšanja poslovanja u ovoj djelatnosti.

Direktor osječkog Gradskog prijevoza putnika (GPP) Igor Medić kazao je na konferenciji za novinare kako gradski prijevoznici posluju u uvjetima porasta cijena energenata, ali da unatoč tome uglavnom ne podižu cijene svojih usluga.

Projekt uvođenja plina u poljoprivredi

plin-u-poljoprivrediKorištenjem ukapljenog naftnog plina (UNP) u poljoprivredi i drugim djelatnostima mogu se ostvariti značajne financijske uštede, ali i ispuniti zahtjevi Europske unije za smanjivanjem ispuštanja štetnih plinova u atmosferu, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare Hrvatske UNP udruge u Osijeku.

Predsjednik ove udruge Josip Kelemen kazao je kako je riječ o nacionalnom programu primjene plina u poljoprivredi, ribarstvu, komunalnim poslovima koji je sufinanciran iz programa IPARD, a uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, koje je prepoznalo mogućnosti ekološkoga goriva.

Održani Dani polja pšenice i ječma

dani-psenice-i-jecma-osijekPoljoprivredni institut Osijek organizirao je jučer tradicionalnu manifestaciju Dani polja pšenice i ječma, čiji je cilj upoznati poljoprivrednike s najnovim dostignućima u proizvodnji sorti te dvije kulture.

Prema riječima Zvonimira Zdunića, direktora Poljoprivrednog instituta koji ove godine obilježava 133 godine djelovanja, osječke sorte pšenice najzastupljenije su u Hrvatskoj i s njima je zasijano 57 posto svih površina s pšenicom. Sjetva ječma je još zastupljenija s osječkim sortama koje su u Hrvatskoj zastupljene s čak 66 posto.

Plan za prevenciju i smanjenje prekomjerne tjelesne težine

crveni_kriz_osKao što Vam je iz dosadašnjeg praćenja našeg rada poznato, Medicinski fakultet u Osijeku i Gradsko društvo Crvenog križa Osijek potpisali su Sporazum o međusobnoj suradnji na provedbi Akcijskog plana za prevenciju i smanjenje prekomjerne tjelesne težine Vlade Republike Hrvatske koji određuje zadatke u tri pravca:

...I GLAZBENE NOĆI U AVENUE MALLU OSIJEK SE NASTAVLJAJU

night-shopping-zagrebSeverina za prvi osječki Late Night Shopping vikend u Avenue Mallu

Po prvi puta u Osijeku i Slavoniji Avenue Mall Osijek organizira Late Night Shopping čiju će atmosferu zagrijavati koncert Severine

Osijek, 7. lipnja 2011. – Avenue Mall Osijek ususret ljetu nastavlja s besplatnim glazbenim noćima za sve Slavonce. Tako se po prvi puta u Osijeku i Slavoniji od petka 10.6. do nedjelje 12.6. organizira Late night shopping čiju će atmosferu u subotu, 11.6. zagrijavati koncert Severine Vučković. Ostale dane Light Night Shopping vikenda posjetitelje Avenue Malla Osijek zabavljat će Positivo band i DJ Luca Montecchi. Uz besplatne koncerte u prvoj noćnoj kupovini dodijeljuju se i shopping džeparci, točno u ponoć sva tri dana, a neizostavni dio su i popusti do 50% u označenim maloprodajnim jedinicama Centra.

Dan otvorenih vrata Isusovačke klasične gimanzije u Osijeku

isusovacka-klasicna-gimnazija-osijekU subotu, 11. lipnja 2011., s početkom u 10.00 sati, bit će priređen Dan otvorenih vrata Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti u Osijeku, Trg Vatroslava Lisinskoga 1. Dan otvorenih vrata zamišljen je kao projekt s ciljem da se privuku učenici osmih razreda u našu gimnaziju i da se s našim djelovanjem upoznaju njihovi roditelji.

Na taj će dan u školi biti organizirano razgledavanje prostorija gimnazije, a nakon toga učenici će biti u prilici sudjelovati u različitim radionicama. Ponuđene su Vam radionice: pripremanje kozmetike po starim antičkim receptima, upoznavanje s grčkim alfabetom i značenjem Vaših imena, izrada „bookmarkera“, zanimljivi matematički problemčići, aktivnosti u njemačkom kutku i  izložba radova naših učenika... 

Dječji plesni festival Zaplešimo zajedno

shine-plesni-studioDječji plesni festival Zaplešimo zajedno bit će održan 12. lipnja 2011. godine, nedjelja, u 18,30 sati u Sportskoj dvorani Gradski vrt (mini dvorana). Nakon programa Dječjeg plesnog festivala, na istom mjestu u 20,00 sati, bit će održana produkcija Plesnog studija Shine.

Na Dječjem plesnom festivalu sudjelovat će šest osječkih vrtića i plesne grupe Plesnog studija Shine, baletna skupina HNK Osijek, break grupa Original Stiyles Crew i mnogi drugi gosti.

Stranica 10 od 90

 
 
 
 
belot