Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Osijek
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Koncert Halida Bešlića u PSC Osijek

halid-psc-osijekPSC Osijek ovlašteni zastupnik Opel i Chevrolet automobila upravo završava još jednu uspješnu poslovnu godinu. I u ovo krizno vrijeme PSC Osijek je uspio zadržati odlične prodajne rezultate i čak povećati svoj udio na tržištu na nevjerovatnih 40%!

Kako bi proslavili odlične poslovne rezultate u PSC-u Osijek za svoje kupce Opela i Chevroleta organizirali su koncert Halida Bešlića!

Naime svi njihovi kupci tih autombila dobili su pozivnicu za ovaj koncert, ali na koncert mogu doći i drugi vlasnici Opela i Chevroleta uz predočenje prometne dozvole svog metalnog ljubimca!
Osim spektakularnog koncerta koji će se održati u dvorištu PSC-a Osijek, organiziran je i bogati cjelodnevni program koji uključuje:

Prekogranična suradnja u gospodarenju vodama

prekogranicna-suradnjaU Osijeku je  predstavljen "Dvojezični rječnik zaštite okoliša i leksikon fraza vodnoga gospodarstva", zajednički projekt "Hrvatskih voda" i mađarske Direkcije za vode i zaštitu okoliša južnog prekodunavlja (DDKOVIZIG).

Riječ je o projektu, u okviru IPA "Prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska 2007-2013", vrijednu 83.722 eura, od čega 85 posto sufinancira Europska unija.

Zemlja bez granica “...i...“: 
31.08. – 03.09.2011.

zemlja-bez-granica-iUdruga za rad s mladima Breza već tradicionalno organizira manifestaciju Zemlja bez granica. Ove godine ćemo se poigrati sa spajanjem zemlje i umjetnosti tj. elemenata iz svjeta vode i elemenata svjeta šume. Djeca iz 15 škola i vrtića izražavala su se tijekom školske godine na temu vode, tj. svjesnosti i važnosti vode za čovječanstvo. Njihov kreativni rad uklopit ćemo u ovogodišnju Zemlju na završnoj manifestaciji  koja će se održati u subotu, 03.09. Kroz različite umjetničke vještine, pokušat ćemo živjeti vodu i šumu, a njihovi mali stanovnici bit će bića iz hrvatskih bajki i mitova. Kreativne radionice za djecu i mlade počinju u srijedu, 31.08., a prijaviti se možete na ovom linku!

Eko aktivisti žele zaustavljanje projekata na Muri, Dravi i Dunavu

zaustaviti-projekte-mura-dunav-dravaAktivisti Svjetske zaklade za zaštitu prirode (WWF), Zaklade "Euronatur" te Hrvatskoga društva za zaštitu ptica i prirode i osječke Udruge zelenih danas su na konferenciji za novinare u Osijeku najavili da će izvijestiti Europsku komisiju i od nje zatražiti da pomogne hrvatskoj Vladi da zaustavi projekte na Muri, Dravi i Dunavu, budućem istoimenom UNESCO-vu rezervatu biosfere.

Tvrde kako su radovi regulacije korita na rijekama Muri, Dravi i Dunavu suprotni ministarskom dogovoru u ožujku ove godine između Austrije, Slovenije, Hrvatske, Mađarske i Srbije za proglašenje prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, prvog zaštićenog područja koje se proteže kroz tih pet država potpisnica.

IPA projektom do smanjenja nezaposlenosti u OBŽ

projekt-ipa-smanjenje-nezaposlenostiProjektom 'Upravljanje ljudskim potencijalima', izrađenim u sklopu projekta EU iz IPA komponente "Razvoj ljudskih potencijala", želi se smanjiti nezaposlenost u Osječko-baranjskoj županiji, istaknuo je voditelj osječke Područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Barukčić na današnjoj konferenciji za novinare u Osijeku.

Vrijednost projekta je oko sto tisuća eura, od čega je iz EU više od 80 tisuća eura. Cilj projekta je "aktiviranje lokalnih sudionika na tržištu rada i uspostavljanje sustava za suradnju", rekao je voditelj osječke Područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Obilježena 40. obljetnica Prehrambeno-tehnološkog fakulteta

obiljezena-40-obljetnica-preh-teh-fakultetaSvečanom sjednicom Fakultetskog vijeća u Osijeku Prehrambeno-tehnološki fakultet (PTF) proslavio je  40. obljetnicu.

Dekan Drago Šubarić rekao je kako je od osnutka PTF-a više od 1300 studenata završilo neki od studijskih programa, a danas na studijima tog fakulteta koji su usklađeni s programima sličnih studija u Europi studira više od 720 studenata.

Predstavljeni prvi hrvatski trgovinski atašei

predstavljeni-atasei-u-osijekuU Hrvatskoj gospodarskoj komori Županijskoj komori Osijek jučer su okupljenim gospodarstvenicima predstavljeni prvi hrvatski trgovinski atašei, njih pet koji će se naredne četiri godine baviti gospodarskom diplomacijom u Beču, Munchenu, Ljubljani, Chicagu i Milanu.

Ravnatelj Uprave za Europu i Sjevernu Ameriku u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Aleksandar Heina istaknuo je kako se Hrvatska odlučila za takav oblik pomoći hrvatskim izvoznicima, ali i lobiranju za strane investicije na osnovu dugogodišnjeg iskustva u europskim i drugim zemljama. Posao trgovinskih atašea nije sklapanje ugovora, već umrežavanje i

Otvorenje dropIN! shopa uz pivo i čevape

drop-in-rostiljada-mala19.06.2011 u Skate parku na srednjoškolskom održat će se roštilj i pivo party za otvorenje novog skate i bike shopa drop in! Pozvani su svi extreeme vozači, a i oni koji su manje extrteeme na odlično druženje uz

U osječku luku uplovio stometarski kruzer

francuski-kruzer-u-osijekuJučer je u osječku luku uplovio  prvi ovogodišnji kruzer, stometarski francuski luksuzni brod s 52 kabine i 80 putnika.

Osim Osijeka francuski će turisti posjetiti Kopački rit i razgledati ornitološko i močvarno carstvo.

Brod  nastavlja plovidbu Dravom i Dunavom do Vukovara i Iloka.

Tisuće vjernika hodočastile sv. Antunu u osječkoj Tvrđi

tisuce-vjernika-u-osjeckoj-tvrdjiViše od tristo godina u franjevačkoj crkvi Svetog Križa u povijesnoj osječkoj jezgri Tvrđi, gdje se nalazi kip sv. Antuna Padovanskog, hodočasti se Svetom Antunu na njegov blagdan 13. lipnja.

Samo tijekom prijepodneva crkvu i franjevački samostan, u kojima se također od ranih jutarnjih sati služe svete mise, pohodilo je više tisuća vjernika, hodočasteći najmilosnijem katoličkom svecu, kojega štuju i brojni pripadnici drugih vjerskih zajednica, kao što primjerice pravoslavnu sveticu sv. Petku na njezin blagdan 27. listopada štuju i brojni katolici.

Stranica 9 od 90

 
 
 
 
belot