Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Osijek
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Niko Pulić za odgovornu vožnju bez kapi alkohola

niko-pulic1Vrsni vozač automobilističkih utrka Niko Pulić upozorio na opasnosti vožnje pod utjecajem alkohola u sklopu kampanje Razmisli, prve hrvatske kampanje odgovornog konzumiranja alkohola

Zagreb, 15. srpnja 2011. – U sklopu kampanje „Razmisli - kad piješ, ne vozi“ Zagrebačka pivovara svojom edukativnom akcijom na Trgu Ante Starčevića u Osijeku upozorila je na opasnosti vožnje pod utjecajem alkohola.

Osim korisnih informacija o opasnostima vožnje pod utjecajem alkohola, posjetitelji su imali priliku testirati simulaciju vožnje u pijanom stanju. Na vozačkoj konzoli uz naočale koje vjerno oponašaju pijano stanje svi su radoznali građani pali na testu simulacije i tako se bezbolno mogli upoznati sa snažnim utjecajem alkohola na vozačke sposobnosti.

Men’s weekend i Mali majstori

man-weekendNajveći trgovački centar u regiji – Portanova dalje nastavlja sa eventima. Od otvorenja Portanove svaki vikend Vas očekuju brojna iznenađenje, nagrade i prvenstveno zabava uz shopping. Svaki vikend je tematski i uvijek se može pronaći ponešto za svakoga. Tako je ovaj vikend predodređen za muškarce.

„Men's weekend“ se održava u subotu 16.07.2011. i nedjelju 17.07.2011. od 11:00 do 19:30. Zabava će se odvijati u prizemlju, a očekuju Vas razne igre gdje je potrebno pokazati spretnost, izdržljivost, brzinu i snagu. Očekuju Vas igre izdržljivosti na mehaničkom biku, natjecanje u stolnom nogometu, igra snage na boks vreći, te igra brzine u ispijanju piva. Prijave za igre se odvijaju na licu mjesta, osim natjecanja u stolnom nogometu za koje se možete prijaviti svaki dan u prodajnom objektu Hervisa Portanova. Sve natjecatelje očekuju vrijedne nagrade. Nagrađuje Vas:  Hervis, Adidas, Info cafe, DM, Golden Sun Casino i Extreme intimo.

Predstavljena Zemlja bez granica …i… Osijek 31.8. – 3.9.2011.

zemlja-bez-granica-iZemlja bez granica, manifestacija namijenjena najmlađim stanovnicima našeg grada, ove godine organizira se od 31.8 do 3.9. ove godine. Ono što je novo je da se seli u sam centar grada, nekako se čini da je to normalan tok događaja jer iz svake godine ova priredba raste pa je tako prerasla prostore u osječkoj Tvrđi.

Na predstavljanju sadržaja koji se nude o svemu su progovorili dogradonačelnik Ivan Vrdoljak, predsjednica udruga za rad sa mladima Suzana Vargović i Ivana Šibalić ispred projekta Arth&Earth.

Udruga „Balans“: besplatan seminar na temu ´Prehrana i dodaci prehrani kod sportaša´ 11.07.2011.

dodaci-prehrani-balansHrvatska udruga nutricionista i prijatelja nutricionizma za promicanje i očuvanje zdravlja „Balans“ Osijek, organizira još jedan besplatan seminar na kojemu će se govoriti o pravilnoj prehrani i uporabi suplemenata kod sportaša te o opasnostima koje suplementi izazivaju na ljudsko zdravlje. Na seminaru će polaznici imati priliku izmjeriti svoju masu i odrediti mišićno i masno tkivo. Seminar  će se održati 11.07.2011. sa početkom u 16:30 sati, u prostorijama TERA poduzetničkog inkubatora, na Odjelu za matematiku u Osijeku (Trg Lj. Gaja 6). Molimo zainteresirane da se prijave na mobitel 097/7808 945 ili na mail Udruge nutricionizam.os@gmail.com zbog ograničenosti prostora.

Supertalent Show u Osijeku

supertalent-ponovo-u-osijekuPočinje snimanje treće sezone najpoznatijeg svjetskog talent showa i u Osijeku!

Zanima li vas kako nastaje jedna od najvećih i najgledanijih emisija u hrvatskom televizijskom programu?!?! Ukoliko ste zainteresirani, besplatne ulaznice (sjedeća mjesta u publici i loži) mogu se rezervirati pozivom na jedan od niže navedenih brojeva:

Potpisan sporazum o obrani od tuče zrakoplovnim generatorima

potpisan-sporazum-obrana-od-tuceOsječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić potpisao je sporazum o provedbi obrane od tuče zrakoplovnim generatorima s Aeroklubom Osijek, osiguravajućim društvima i jedinicama lokalne samouprave među kojima je 39 gradova i općina.

Takav sustav obrane od tuče, koji je jedinstven u Hrvatskoj, pokazao se iznimno dobrim pa nastavljamo s njegovom provedbom, rekao je župan Šišljagić, ističući kako se u jednoj sezoni obrane od tuče, od 1. svibnja do 1. listopada, obavi više od 30 letova, to jest intervencija. Dodao je kako je za to potrebno osigurati 450.000 kuna, u čemu županija sudjeluje s 200.000 kuna, svaka jedinica lokalne samouprave osigurava po pet tisuća kuna, a ostatak će dati osiguravajuća društva.

Otvoreno 11. Osječko ljeto kulture

grupa-gradjana-osijekOtkrivanjem skulpture »Grupa građana« autora Branka Ružića na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića sinoć je otvoreno 11. Osječko ljeto kulture, tijekom kojega će se do 16. srpnja na tri gradske lokacije održati 26 različitih kulturnih programa, kazališnih predstava, glazbenih večeri, likovnih izložbi.

Otvarajući Osječko ljeto kulture (OLJK) predsjednik Gradskog vijeća Gordan Matković istaknuo je da je ta najveća kulturna manifestacija u istočnoj Hrvatskoj, koja se otvara na dan zaštitnika grada Osijeka sv. Petra i Pavla, kvalitetom svojih programa postala prepoznatljiva u cijeloj Hrvatskoj te da je OLJK ušao u program hrvatskih kulturnih događanja.

Otkrivena umjetnička instalacija u spomen na crvenog "fiću"

crveni-fico-gazi-tenkU sklopu obilježavanja Dana osječkih branitelja, na križanju  Vukovarske i Trpimirove ulice, sinoć je otkriven  spomenik  crvenom "fići", kojeg je 27. lipnja 1991. godine, pregazio tenk tzv. JNA, čime je simbolički označen početak ratnih zbivanja i otpora velikosrpskoj agresiji u Domovinskom ratu.

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo rekao je kako do 27. lipnja 1991. godine mnogi nisu shvaćali što će se dogoditi u Hrvatskoj, a nakon toga dana, te snimaka tog događaja, koje su obišle svijet, svi su shvatili da je počeo rat u Osijeku te snažan napad jugo-armije i četnika.

Dan osječkih branitelja

dan-branitelja-osijekPovodom Dana osječkih branitelja, koji se obilježava drugi put, danas su položeni vijenci i zapaljene svijeće ispred kapelice Kraljice mira.

Vijence su položili i svijeće zapalili predstavnici grada, Osječko-baranjske županije, Kluba zapovjednika ratnih brigada HV-a iz Osijeka, policije i udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

11. Međunarodni kazališni festival na njemačkom jeziku

dj-kazaliste-njemacki-festivalNjemačka zajednica – Zemaljska udruga Podunavskih Švaba u Hrvatskoj organizira 11. Međunarodni kazališni festival na njemačkom jeziku. Festival će se održati u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku od 27. do 29. lipnja s početkom u 18,00 sati.

Svečano otvorenje festivala bit će upriličeno danas, 27. lipnja u 18,00 sati u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića, načko čega će nastupiti kazališne skupine II. gimnazije iz Osijeka, DV Stribor iz Osijeka, OŠ Sv. Ana iz Osijeka, te kazališna skupina Draumatiker studenata katedre za germanistiku Filozofskog fakulteta u Osijeku.

Stranica 8 od 90

 
 
 
 
belot