Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Osijek
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

IZMJENA REGULACIJE PROMETA U RETFALI!

prometna-regulIzvješćujemo sugrađane da od 2. rujna 2011. (u poslijepodnevnim satima) stupa na snagu nova regulacija prometa u Retfali - I faza (Kalnička, Čvrsnička, Psunjska, Kozjačka, Papuk gore, Kordunska, Alanska, Bilogorska ulica).

U subotu 3. rujna 2011. na snagu stupa II faza nove regulacije prometa (Plješivička, Šokačka, Žumberačka, Bjelolasička).

Molimo sudionike u prometu za oprez i pozornost na novo postavljenu regulaciju prometa, a posebice na promjene prednosti prolaska na križanjima Kalnička-Čvrsnička, Psunjska-Dalmatinska, Zvečevska-Dalmatinska i Zvečevska-Kordunska!

Jasenka Mađarević

Koliko i što čitamo?

citanje-javna-raspravaPozivamo Vas na Javnu raspravu pod nazivom „Koliko i što čitamo?“, povodom obilježavanja Međunarodnog dana pismenosti, 8. rujna. Ovo događanje organizira PRONI Centar za socijalno podučavanje, u sklopu projekta „Regionalni informativni centar za mlade Osijek“, koje će se održati u četvrtak, 8. rujna 2011. u 11 sati, u prostoru Info-centra za mlade Osijek, Ribarska 1.

Kraš investirao u tehnologiju Karoline pet milijuna eura

kras1Dovršetkom prve faze investicijskog ciklusa najavljivanog nakon preuzimanja, Karolina d.o.o. Osijek nastavlja proizvodnju u značajno unaprijeđenom prostoru uz uvođenje novog asortimana proizvoda. Tijekom ljetnih mjeseci u Karolini su postavljene dvije nove linije za proizvodnju vafla na kojima od rujna započinje proizvodnja obiteljskih pakiranja Kraševih Napolitanki. U prvu fazu razvoja Karoline investirano je 5 milijuna eura.

Seminar "Prehrana trudnica i dojilja"

seminar-prehrana-trudnicaHrvatska udruga nutricionista i prijatelja nutricionizma za promicanje i očuvanje zdravlja „Balans“ Osijek, nastavlja sa svojim djelovanjem. Naime, organizira se još jedan u nizu besplatnih seminara, a  na kojemu će biti riječ o prehrani trudnica, ali i dojilja.

Na seminaru će polaznici imati priliku odrediti sastav tjelesne mase, te tumačenja dobivenih rezultata. Seminar  će se održati 29.08.2011. sa početkom u 17:00 sati, u prostorijama Tera Tehnopolis d.o.o., Trg Lj. Gaja 6. Osijek. Molimo zainteresirane da se prijave na mobitel  097 7808 945 ili na mail Udruge nutricionizam.os@gmail.com zbog ograničenosti prostora.

Dječja predstava „Pčelice, pazi!“

pcelica-mala1Zemlja bez granica“ predstavlja mališanima interaktivnu, edukativnu predstavu za djecu „Pčelice, pazi!

Kostimiranu predstavu „Pčelice, pazi!“ za djecu od 3-10 godina, koju prati mnoštvo pjevnih songova i uz koje i djeca sudjeluju i pomažu pčelici Evici da uspije pobijediti zločestog mobitela, mali Osječani moći će pogledati prvoga dana manifestacije, 31.8. u 19 sati na livadi nekadašnje Bijele lađe.

Lady's weekend u Portanovi

ladys-weekend-portanovaPortanova je od samoga početka predodređena da postane kupovna i zabavna destinacija stanovnicima regije, što se u zadnja četiri mjeseca pokazalo da i jest. Zabavni sadržaj koji očekuje goste Portanove i miks brendova čine nezaobilaznu kombinaciju. Najveći trgovački centar u regiji – Portanova dalje nastavlja sa svojim događanjima. Od otvorenja, Portanova svaki vikend priprema nešto novo, brojna iznenađenja, nagrađivanje posjetitelja, zabavni sadržaj za sve uzraste ili jednom riječju - odličnu zabavu uz dobar shopping. Svaki vikend je tematski osmišljen i svatko će uvijek pronaći nešto za sebe. Međutim, ovaj vikend predodređen je za pripadnice nježnijeg spola – ovaj vikend je ženski vikend.

Besplatan seminar na temu ´Dijabetes´

seminar-dijabetes-balansHrvatska udruga nutricionista i prijatelja nutricionizma za promicanje i očuvanje zdravlja „Balans“ Osijek, organizira još jedan besplatan seminar na kojemu će se govoriti o najčešćoj metaboličkoj bolesti današnjice - dijabetesu (šećerna bolest), te o specifičnosti prehrane oboljelih. Na seminaru će polaznici imati priliku odrediti sastav tjelesne mase, te tumačenja dobivenih rezultata. Seminar  će se održati 09.08.2011. sa početkom u 16:30 sati, u prostorijama Tera Tehnopolis d.o.o., Trg Lj. Gaja 6. Osijek. Molimo zainteresirane da se prijave na mobitel 097/7808 945 ili na mail Udruge nutricionizam.os@gmail.com zbog ograničenosti prostora.

U potrazi ste za poslom?

proni-potraga-za-poslomNemate radnog iskustva, a svi ga traže? Poslali ste puno zamolbi, ali ništa? Bili ste možda i na intervjuu, ali što je poslodavcu bitno? Kako i gdje pronaći prave informacije?

Odgovore na ova i druga pitanja možete pronaći uključivanjem u aktivnosti projekta „Operativna grupa za zapošljavanje mladih“.

Javiti se mogu:
-    sve mlade nezaposlene osobe između 15 i 24 godine iz Osječko-baranjske županije, bez obzira na stručnu spremu, bez ili s malo radnog iskustva, bez obzira jeste li prijavljeni ili ne na Zavod zapošljavanje
-    najvažnije što trebate imati je volja za osobnim napredovanjem i aktivnim traženjem posla, te otvoreni um za nove informacije, znanja i vještine

Osječanin dobio 6,6 milijuna na lotu

loto-osGotovo sedam milijuna kuna u sedmom mjesecu ove godine dobio je sedmi ovogodišnji dobitnik sedmice na Lotu 7/39 Hrvatske lutrije. Nevjerojatna igra brojki pokazala se sretnom za igrača iz Osijeka, koji je svoju dobitnu kombinaciju uplatio u subotu oko podneva na prodajnom mjestu na Sjenjaku.

SVJETSKI DAN BICIKLISTA

svjet-dan-biciklGradski savez za sportsku rekreaciju „Sport za sve“ Osijek u suorganizaciji s tvrtkom Hervis, a pod pokroviteljstvom Grada Osijeka  u subotu, 16.srpnja 2011. godine obilježava SVJETSKI DAN BICIKLISTA

Stranica 7 od 90

 
 
 
 
belot