Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Osijek
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

JEP –Jesen erotske poezije

jep-osijekČetvrti puta za redom Udruga Druga Scena organizira natječaj kreativnog pisanja - JEP.
 Na natječaju mogu sudjelovati svi kreativci sa područja Osijeka i okolice jer je obavezan dolazak na finalnu večer ukoliko prijavljeni rad zadovolji žiri.
Nakon što žiri sastavljen od mladih profesora književnosti odabere 10 finalista, autori svoja djela čitaju pred publikom na finalnoj večeri na terasi udruge u Sunčanoj 8. 
Na temelju interpretacije književnog rada pred publikom, žiri odlučuje o tri najbolja rada koja nagrađujemo. Fond nagrada ovogodišnjeg JEP-a je 1000,00 kn.

Noć šišmiša - program

noc-sismisa-osOkupljanje će biti od 20:00 do 20:15 kod blagajne ZOO vrta. 
Kad se formira grupa, odlazimo zajedno do nastambe medvjeda, gdje će, na obližnjoj livadi, u 20:30 h biti održana prigodna Power-point prezentacija (trajanje 10-15 minuta) o navikama, ugroženosti i važnosti šišmiša u ekosustavu, zatim slijedi zajednički odlazak do edukacijskog centra ZOO vrta. 
Za djecu će biti organizirane kreativne radionice na temu šišmiša (bojanje, izrezivanje silueta i lijepljenje na granu, izrada originalnih slika šišmiša sjemenkama…), ideja kako kod kuće načiniti kućicu za šišmiše. 
Istovremeno za roditelje, ali i za djecu, prigodan bezalkoholni šišmiš koktel-party (koji su pripremili konobari ZOO hotela) ispred edukacijskog centra uz svjetlost baklji. 
Sudionici kreativne radionice, dobit će prigodnu majicu, oslikanu logom Godina šišmiša 2011-2012., šišmiš-masku, vampirske zube, a 3 najuspješnija mališana dobit će posebne nagrade ZOO vrta

Pružimo prvu pomoć – Spasimo svaki ugroženi život

prva-pomoc.osDana 10. rujna 2011. godine diljem svijeta će se obilježiti Svjetski dan prve pomoći pod motom: "Pružimo prvu pomoć – Spasimo svaki ugroženi život".

Cilj obilježavanja «Svjetskog dana prve pomoći» je privući pažnju javnosti i ukazati na važnost pravodobno i na pravilan način pružene prve pomoći. Osposobljavanje za pružanje prve pomoći što većeg broja ljudi, važno je u spašavanju života kao i u smanjenju štetnih posljedica nesreća koje se događaju svakodnevno u svim životnim aktivnostima.

Dani prvog hrvatskog piva - program

danipiva2011od 21h zabavni program uz tamburaške sastave (šator kod katakombi, lijeva obala Drave):
  • 21.09. Slavonia Band
  • 22.09. Ravnica
  • 23.09. Zvona
  • 24.09. Slavonske lole
  • 25.09. Prijatelji

SURADNJA OSIJEKA I MARIBORA

maribor-sloweniaGradonačelnik Krešimir Bubalo boravi u radnom posjetu prijateljskom Gradu Mariboru, gdje se sastao s gradonačelnikom Francom Kanglerom.

Grad Maribor Europska je prijestolnica kulture 2012. te Europska prijestolnica mladih 2013. godine, pa je moguća suradnja dvaju gradova u sklopu ovih projekata bila i glavna tema razgovora. Gradonačelnik Bubalo je tom prigodom uz promotivni film predstavio Grad Osijek, a ista prezentacija bit će dostupna i na promidžbenom info stupu Europske prijestolnice kulture 2012., gdje će se posjetitelji moći upoznati s našim gradom i okolicom. 
Razgovaralo se i o uspostavljanju suradnje između tehnoloških parkova Maribora i Osijeka, nastupima na sajmovima, kao i o turističkim zanimljivostima našega kraja poput sajma antikviteta, vinskih cesta, pustolovnog turizma (biciklizam, kajak/kanu na rijekama, slobodno letenje ...). 


Ljeto s maslinovim uljem

maslinovo-ulje-osOtvorenje manifestacije Ljeto s maslinovim uljem održat će se danas u 9.30 h na osječkoj Tržnici. Ova manifestacija se održava u sklopu nacionalnog projekta Hrvatska zemlja maslinovog ulja, a glavni cilj projekta je izgradnja imidža Hrvatske kao zemlje izvrsnih maslinovih ulja, edukacija stanovništva o ljekovitim svojstvima maslinovog ulja i kvaliteti hrvatskih maslinovih ulja. Više o projektu možete pogledati na www.maslinovoulje.hr/hzmu

U OSIJEKU UPISANO 927 PRVAŠIĆA!

prvasiciosPočetak nove školske 2011./12. godine svečano je obilježen u OŠ Tina Ujevića, na Jugu 2. Prvašiće i njihove roditelje, uz prigodni je dar, pozdravio gradonačelnik Krešimir Bubalo.
Podsjećamo, Grad Osijek ove je godine izdvojio proračunska sredstava kako bi svakom prvašiću pripalo 200 kuna, kao potpora za početak školovanja. U OŠ Tina Ujevića ove je godine prvi razred upisalo 58 polaznika u tri odjeljenja, a poklon kartice i čestitku uručio im je gradonačelnik Krešimir Bubalo. Nakon veselog programa dobrodošlice, koji su pripremili učenici drugih razreda, učiteljice Gordana Marijanović, Daniela Imširović i Ljerka Vugerniček povele su prvašiće u njihove razrede, na prvi školski sat.izvor:/osijek.hr/Blaženka Alerić

Karate klub Kuna kreće s treninzima

karate-klub-kunaOsječki karate klub Kuna u novoj školskoj godini s treninzima počinje 12. rujna u dvorani osnovne škole „ Dobriše Cesarića“. Treninzi za sve polaznike održavat će se ponedjeljkom i petkom od 18.00-19.30, doduše za napredne i natjecatelje pored spomenuta dva termina bit će još jedan i to srijedom u poslijepodnevnim satima. 
Svako putovanje počinje prvim korakom..., a prvi korak u Karate klubu Kuna je vrlo jednostavan: dovedite svoje dijete na lokaciju treninga u osječku OŠ „ Dobriše Cesarića“ i javite se treneru koji će Vas uputiti na daljnje korake.

Počinje škola!

gpp-2Danas počinje škola! Od danas u osječkom GPP-u ponovni vrijedi zimski vozni red, što znači i veći broj tramvaja i autobusa koji će biti korisnicima na usluzi. Polasci su istaknuti na autobusnim i tramvajskim stajalištima, a dodatne informacije mogu se dobiti u prometnom uredu na broj 228-308 ili na web stranici

Izgradnja motocross staze u Osijeku

motocross-staza-os„Pridonijeti razvoju moto sporta te uvrstiti Osijek u kalendar hrvatskog i europskog moto natjecanja, nastojanja su Grada Osijeka koja ćemo i ostvariti u suradnji sa svim zainteresiranim partnerima“
riječi su gradonačelnika Krešimira Bubala izgovorene na radnom sastanku s predstavnicima Hrvatskog motociklističkog saveza i osječkog člana kluba Moto sport Osijek. Grad Osijek osigurao je potporu za izgradnju motocross staze na prostoru u blizini Športske zračne luke Osijek, a klub Moto sport Osijek ishodio je potrebnu dokumentaciju te vodi brigu o završetku izgradnje staze na kojoj bi se mogla odvijati motocross natjecanja.

Stranica 6 od 90

 
 
 
 
belot