Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Osijek
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

DAN BEZ AUTOMOBILA – 22. rujna 2011.

dan-bez-automobilaGrad Osijek u suradnji sa Školskim športskim savezom Grada Osijeka prigodnim programima obilježava Dan bez automobila (u sklopu Europskog tjedna kretanja), 22. rujna 2011.
9 - 12 sati
Organizator: Grad Osijek
Djeca Dječjeg eko vrtića „Mak“ i učenici 3. razreda eko škola OŠ Augusta Šenoe i Antuna Mihanovića stižu tramvajem u Županijsku ulicu.
Nakon pozdravnih riječi gradonačelnika Krešimira Bubala puštaju bijelo - plave balone u zrak, a potom oslikavaju kredama u boji kolnik na dijelu Županijske ulice, dok će predškolci uz to prolaznicima podijeliti prigodne letke koje su sami izradili na temu zaštite okoliša.

Dani prvog hrvatskog piva

dani-piva-2011Danas, po treći puta za redom, Osijek postaje pivska prijestolnica Hrvatske.

Dani prvog hrvatskog piva počinju Pivarskom šetnjom u 17,30 sati kod stare Šeperove pivovare (pokraj hotela Osijek) te će se nastaviti kod Esseker centra, Osječke konkatedrale, Prvog hrvatskog tramvaja, na Korzu i u Sakuntala parku, kod Kina Urania, duž Europske avenije, kroz Tvrđu i preko Trga sv. Trojstva, do Lijeve obale Drave. Šetnju će voditi turistički vodič Mislav Pavošević iz Udruge Putovanja Slavonijom, kod kojega se još uvijek može rezervirati mjesto za šetnju pozivom na broj 031/740-091.

Ubojice nježnog lica na Sudnjem Danu

predselekcijski-ziri-zgPredselekcijski žiri u sastavu sedam elitnih ubojica Sudnjeg Dana odlučuje koji radovi ulaze u finalnu selekciju - Veliki žiri Sudnjeg Dana odlučivat će o sudbini finalista

Zagreb, 20. rujna, 2011. - Bliži se Sudnji Dan, nezavisni festival kreativnih komunikacija,
koji nudi spas samo autorima najboljih kreativnih radova, 1. listopada u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU) u Zagrebu. Kako bi veliki žiri Sudnjeg Dana, koji ove godine broji 175 članova, birao  najbolje u prošloj godini, predselekcijski žiri od 7 elitnih ubojica morao je naoštriti svoje kriterije i odlučiti koji radovi ulaze u finalnu selekciju, a koje će „ubiti".  Blizu 600 prijavljenih radova Sudnji Dan i nadalje čini najmasovnijim i najprivlačnijim festivalom iz područja tržišnih komunikacija i oglašavanja.

Svjetski tjedan zelene gradnje

zelena-gradnja1U više od 80 zemalja svijeta, uključujući i Hrvatsku, organizacijom različitih okupljanja, simpozija, i susreta ovaj tjedan obilježit će se Svjetski tjedan zelene gradnje.

Zelena gradnja odnosi se na cjeloviti proces osmišljavanja, izvedbe, održavanja, korištenja i obnove objekata temeljen na principu održivosti. Zelena gradnja temeljena je na holističkim principima te uzima u obzir sve aspekte održivosti zgrade, među ostalim i iskorištenje građevinskog zemljišta, povezanost sa susjedstvom i servisima dostupnim korisnicima, načinu i količini potrošnje voda, brizi o zdravlju korisnika, odabiru i načinu upotrebe materijala, emisiji stakleničkih plinova iz objekta, energetskoj učinkovitosti, korištenju obnovljivih izvora energije te cjelovitoj funkcionalnosti objekta.

Grand prix Osijek 2011. Žito Challenge Cup – Poziv volonterima

zito-grandprix-2011- Volite li sport?
- Želite li se uključiti u realizaciju jednog fantastičnog sportskog natjecanja?
- Želite li biti dio uspjeha jedne velike sportske priče grada Osijeka?
Gimnastičko natjecanje Grand prix Osijek 2011. Žito Challenge Cup održat će se od 04. do 06. studenog 2011. godine u Osijeku donoseći fantastičnu priliku vidjeti ponovo najbolje hrvatske, ali i svjetske gimnastičare i gimnastičarke.

KONCERT ZA SVJETSKI DAN MIRA

svjetski-dan-mira1Svjetski dan mira ustanovljen 1982 rezolucijom UN-a, a obilježava se svake godine 21. rujna. Na taj dan pojedinci, zajednice i vlade iz cijeloga svijeta udružuju se u naporima da se bar na jedan dan zaustave svi oružani sukobi i promovira mir.  Podržavajući ideju zaustavljanja svakog nasilja na našoj planeti, u svim većim gradovima svijeta organiziraju se koncerti na taj dan. Glazbene svjetske zvijezde, poput Boba Dylana, Stinga, U2, Lenny Kravitza, Cat Stevens i velik broj drugih društveno angažiranih umjetnika doprinose širenju ove ideje cijelim svijetom.

„HRVATSKA VOLONTIRA!“ 21. RUJNA 2011.

hrv-volontira1U povodu obilježavanja Europske godine volontiranja, Hrvatska mreža volonterskih centara organizira javnu manifestaciju „Hrvatska Volontira!“. Volonterskom centru Osijek partner je i Grad Osijek.

Ovom se akcijom želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni. Konferenciji za novinare domaćin je bio zamjenik gradonačelnika Ivan Vrdoljak koji je pozvao građane da se uključe u aktivnosti koje će se odvijati na 15ak lokacija u gradu.

NAJAVLJEN OSIJEK STREET RACE SHOW No.7

street-race-2011Sportskoj zračnoj luci Osijek- Čepin održana je tiskovna konferencija na kojoj je najavljen 7. Osijek street race show.
Ova atraktivna međunarodna utrka ubrzanja na dionici 402,31 m, održava se 17. i 18. rujna 2011. na avio - pisti Čepin u organizaciji Auto kluba Slavonija. Vremena se mjere elektroničkim mjernim uređajima s foto ćelijama na startu i cilju.
Kao najpopularniji i najmasovniji automobilistički oblik natjecanja i zabave, Street race se u Hrvatskoj kontinuirano održava od 2002. godine.


izvor: osijek.hr


STAZA ZA MOTOCROSS U IZGRADNJI

motocross-osU blizini sportske zračne luke Osijek u tijeku su radovi na izgradnji motocross staze.
Grad Osijek osigurao je financijsku potporu za realizaciju ovog projekta, a u suradnji sa Športskim objektima, Vodovodom-Osijek i Gradnjom radovi bi trebali biti završeni ove jeseni, pa bi se već od proljeća mogla održavati motocross natjecanja.
Radove je danas obišao gradonačelnik Krešimir Bubalo te provozivši se dijelom staze izrazio zadovoljstvo do sada učinjenim.


izvor: osijek.hr

ASISTENTI U NASTAVI ZA UČENIKE S ADHD-om

adhd-1S početkom nove školske godine, u nastavu su se uključili i asistenti u nastavi, koji pomažu djeci s pomanjkanjem pozornosti. Asistente je primio gradonačelnik Krešimir Bubalo.
Projekt ADHD-a (engl. Attention Deficit Hyperactivity Disorder, u prijevodu: pomanjkanje pozornosti/hiperaktivni poremećaj) Grad Osijek provodi od jeseni 2008. godine.

Stranica 5 od 90

 
 
 
 
belot