Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Osijek
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

EU misli

eu-misli-osijek
U okviru projekta „EU misli“ koji provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje u partnerstvu s
Osječko-baranjskom, Vukovarsko-srijemskom i Sisačko-moslavačkom županijom 30. rujna od 11 do 13 sati održava „EU info točka“ na Trgu Ante Starčevića u Osijeku.

Tom prigodom svi zainteresirani građani moći će se upoznati sa dosadašnjim rezultatima projekta „EU misli“ i s projektima za mlade ostalih udruga koje djeluju na području županije, ali i uzeti
informativne materijale kako bi se bolje upoznali s onime što nam EU donosi.

DODJELA NAGRADA ZA "NAJLJEPŠU TURISTIČKU RAZGLEDNICU GRADA OSIJEKA"

avenue-oo
Od početka srpnja, Avenue Mall Osijek i web portal OsijekOnline pozivali su sve zainteresirane građane da fotkaju grad na Dravi i prijave svoje fotografije na foto natječaj za najljepšu turističku razglednicu grada Osijeka.

Pjevaj, pleši, pokaži svoj talent!

mercator-os
Talent natjecanje u Mercatoru organizira se za djecu u dobi od 4 do 14 godina. Najboljim izvođačima prelazak u veliko finale i vrijedne nagrade.

Mercator-H je za sve male Osječanke i Osječane organizirao veliko natjecanje u talentima i to u tri termina, 1. , 15. i 22. listopada s početkom u 10 sati, dok će se veliko finale održati 29. listopada.  Kako bi mogli pokazati svoje talente potrebno je najkasnije tri dana prije natjecanja prijaviti se na info pultu Mercator Centra Osijek ili putem e-mail adrese info@mercator.hr s naznakom da se odnosi na projekt „Mercator talent natjecanje - Osijek“.

OTVOREN NOVI DRVENGRAD

osijek-novi-drvengrad
U Perivoju kralja Tomislava, na mjestu bivšeg, otvoren je novi „Drvengrad“.
Ovo popularno dječje igralište, u sklopu akcije „Vratimo djecu na igrališta“, novom opremom sponzorski je opremila tvrtka Konzum, dok će postojeća oprema biti donirana dječjim vrtićima koji nemaju dovoljno igrala.
Uz sudjelovanje velikog broja osječkih mališana, te u nazočnosti zamjenika gradonačelnika Ivana Vrdoljaka, direktorice marketinga Konzuma Ivone Janjić i drugih predstavnika ove tvrtke, igralište je simbolično otvoreno puštanjem Konzumovih balona u zrak, a to su zajedno učinili Iva Balent, izvršna direktorica marketinga Agrokora i gradonačelnik Krešimir Bubalo.


izvor:osijek.hr

BUDI I TI OSJEČKI ZUMBIĆ

zumbici-1
U petak 30.09. u 18:00 sati održava se audicija za prijem novih članova dječjeg zbora „Osječki Zumbići“. u prostorijama glazbene radionice mladih Polifonija, Trg baruna Trenka 3, dobrodošla su djecu od 4 do 10 godina. U ovom će se terminu također održavati i audicija za skupinu Osječkih Zumbića „Mosquitoes“ koja program rada ostvaruje u potpunosti na engleskom jeziku.

Ako se želiš radovati glazbi, ako želiš pronaći i steći nove prijatelje, ako želiš pjevati, plesati, svirati, nastupati i putovati pridruži nam se i postani i ti OSJEČKI ZUMBIĆ!

Dan inteligencije

mensa-briliant1
Hrvatska Mensa po drugi puta sudjeluje u međunarodnom Danu inteligencije
Hrvatska Mensa započela je obilježavanje ovogodišnjeg Dana inteligencije testiranjima inteligencije koja će se cijeli tjedan provoditi u Zagrebu u

Borba protiv korupcije na lokalnoj razini

korupcija-mup
Ministarstvo pravosuđa RH u suradnji s Delegacijom Europske komisije u RH provodi program „Borba protiv korupcije na lokalnoj razini“


Okrugli stol „Borba protiv korupcije na lokalnoj razini“, kojeg organizira Ministarstvo pravosuđa, pod pokroviteljstvom Europske komisije, održat će se 27. rujna u Osijeku, u Hotelu „Osijek“ s početkom u 10 sati. Predstavnici lokalne i regionalne samouprave, političkih stranaka, nevladinih udruga, pravosuđa, policije, akademske zajednice i lokalnih medija na Okruglom stolu raspravljat će o uzrocima, oblicima, raširenosti i posljedicama korupcije te načinima njezina sprječavanja na lokalnoj razini. Na Okruglom stolu bit će predstavljena i podijeljena edukativna brošura „Korupcija - uzroci, posljedice, prevencija“.

Treće darivanje krvi članova udruge „Akademske zajednice Osijek“

az-osijekČlanovi udruge Akademske zajednice Osijek su posjetili odjel za Transfuzijsku medicinu Kliničke bolnice Osijek, gdje je organizirala akciju dobrovoljnog darivanja krvi. U akciji darivanja krvi je sudjelovalo 10-ak članova udruge Akademske zajednice Osijek, koji se htjeli pomoći Transfuzijskom odjelu Osijek da nadopuni svoje rezerve krvi, s obzirom da je bilo govora o nestašici krvi.

VESELO OBILJEŽEN DAN BEZ AUTOMOBILA

grad-bz-auto-goto
Grad Osijek veselim je i kreativnim aktivnostima obilježio Europski dan bez automobila (u sklopu Europskog tjedna kretanja), svrstavši se uz bok 2100 registriranih gradova iz cijele Europe koji sudjeluju u ovoj kampanji.

Grad je u suradnji s Prometnom policijom zatvorio za promet dio Županijske ulice - od Ulice Hrvatske Republike do Trga A. Starčevića.

Nakon dolaska djece Eko vrtića „Mak“ i učenika 3. razreda Eko škola OŠ Augusta Šenoe i Antuna Mihanovića tramvajem (promičući time korištenje javnog gradskog prijevoza), sve ih je pozdravio gradonačelnik Krešimir Bubalo, zaželjevši im dobru zabavu i ugodno druženje na kolniku koji je za ovu prigodu bez automobila.

OTVORENA SPOJNA CESTA Š. PETEFIJA - STROSSMAYEROVA

nova-cesta-1U produžetak Petefijeve ulice, koja sada izlazi na Strossmayerovu kod raskrižja sa Svilajskom, Grad je uložio 2,43 milijuna kuna, a radove je izvela Gravia d.o.o.
Svi radovi izvedeni su prije rokova, a izgradnjom ove spojne ceste, oborinske odvodnje i javne rasvjete osigurana je mogućnost širenja parcela za obiteljsku izgradnju.


izvor:osijek.hr

Stranica 4 od 90

 
 
 
 
belot