Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Osijek
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Dunavska regata za spas "Europske Amazone"

kopacki-rit1
Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, u suradnji s WWF-om i udrugama s područja Mure, Drave i Dunava,  održala je u nedjelju "Dunavsku regatu za spas europske Amazone".
Više od 35 veslača iz Hrvatske, Austrije, Mađarske i Srbije okupilo se danas na Zelenom otoku kod Batine na regati kojom se prosvjeovalo protiv uništavanja dviju najvećih vrijednosti Dunava na tom području – Parka prirode Kopački rit i Specijalnog rezervata prirode Gornje Podunavlje. Dva su prirodna dragulja pod ogromnim pritiskom zbog nastojanja hrvatske Vlade da taj dio riječnog toka pretvori u nešto više od kanala.

Seminar na temu ´Prehrana: kolesterol i trigliceridi u krvi´

kolester-triglicImate li problema s povišenim kolesterolom ili trigliceridima u krvi? Ne znate koje namirnice odabrati kako bi si popravili krvnu sliku? Imamo riješenje za Vas! Hrvatska udruga nutricionista i prijatelja nutricionizma za promicanje i očuvanje zdravlja „Balans“ Osijek, organizira još jedan u nizu besplatnih seminara, a  na kojemu će biti riječ o masnoćama u krvi, te o specifičnosti prehrane. Dođite i naučite nešto korisno za sebe.

POSTAVLJENO BAZENSKO VOZILO ZA OSOBE S INVALIDITETOM

bazensko-vozilo
Kako bi se omogućio nesmetani pristup, kretanje i boravak osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti, na osječkim Gradskim bazenima danas je postavljeno vozilo za osobe s posebnim potrebama tip BluOne.

Hrvatska novinska fotografija u Osijeku

osjecki-reporteri1
U osječkom centru Avenue Mall u petak, 7. listopada u 18 sati bit će otvorena izložba "Hrvatska novinska fotografija 2010." Podsjećamo kako je u ožujku ove godine najveće priznanje u tom izboru dobio osječki fotoreporter Vlado Kos (Cropix), čija je fotografija radnika na dalekovodu u pobijedila u kategoriji "Svakodnevni život", te proglašena fotografijom godine.

Zbor fotoreportera hrvatske, u suradnji sa Hrvatskim novinarskim društvom, po 8. puta je organizirao natječaj Hrvatska novinska fotografija 2010. U natječaju je sudjelovalo 93 profesionalna fotoreportera sa 1.525 fotografija. Na natječaju su pobijedili :

Malo za puno – male potpore za velike promjene

malo-za-punoZaklada za razvoj lokalne zajednice „Slagalica“ iz Osijeka, dana 03. listopada 2011. godine je raspisala natječaj za financijske potpore projektima s područja grada Osijeka Malo za puno – male potpore za velike promjene. Rok za prijavu na natječaj je 31. listopada 2011. godine.
Programska područja natječaja Malo za puno oblikovana su na temelju rezultata istraživanja i stalne analize potreba koje Zaklada provodi od 2009. godine.

14. OSJEČKI JESENSKI SAJAM

14.-osjecki-jesenski-sajam-najava_image_galleriaNa Sajamskom prostoru Pampas, u organizaciji Osječkog sajma d.o.o., od 6. - 9. listopada 2011. održat će se 14. osječki jesenski sajam.
Osječki sajam d.o.o. svake godine na jesenskoj sajamskoj priredbi izlaže najnovija dostignuća nacionalnog gospodarstva u području poljoprivrede, prehrambene industrije i ekološki zdrave hrane, grijanja, štednje energije i opremanja doma, proizvodnje i prezentacije autohtonih proizvoda i usluga naše regije.
U sklopu programa ovogodišnjeg 14. osječkog jesenskog sajma, koji se organizira pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, održat će se i 16. nacionalno ocjenjivanje kvalitetnih sorti meda u organizaciji i suradnji s HGK Županijskom komorom Osijek te će biti obilježena 130. godišnjica izlaženja časopisa ”Hrvatska pčela”.


Svjetski dan stanovanja

zgrade-sjenjak-1
Udruženje stanara Grada Osijeka obilježit će svečano Svjetski dan stanovanja.
Vodstvo Udruženja primit će osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo. Bit će riječi o dosadašnjem radu, projektima koje provode te problemima na koje upozoravaju građani.
Svečana sjednica održat će se u velikoj dvorani Gradske četvrti Gornji grad u 17 sati i 30 minuta.

Mario Romulić autor "Najljepše razglednice Osijeka"

romulic-razgednica1
U trgovačkom centru Avenue Mall otvorena je izložba s radovima nagrađenih autora koji su se našli u konkurenciji od 250 amaterskih i fotografa profesionalaca. Uz članove prosudbenog povjerenstva, predstavnike portala Osijek-online, trgovačkog centra Avenue Mall Osijek, Turističke zajednice grada Osijeka, Foto kluba Osijek i Grada Osijeka, otvorenje izložbe popratili su i nagrađeni autori, te ostali zaljubljenici u objektive.

ODRŽANA "MIHOLJSKA REGATA"

ictus-vesl-klub
Veslački klub "Iktus" svake prve nedjelje u listopadu organizira tradicionalnu međunarodnu veslačku "Miholjsku regatu", koja je i ove godine okupila velik broj sudionika i gledatelja.
Zanimljivo je istaknuti kako su se u organizaciju regate uključili i roditelji Iktusovaca, koji su sami pripremali i prodavali hranu i napitke, a prihod namijenili VK Iktus. Među brojnim disciplinama, prva je održana utrka osmeraca, a odličja je uručila zamjenica gradonačelnika Danijela Lovoković, u pratnji Daniela Srba, predsjednika VK Iktus.


izvor: osijek.hr

U subotu čišćenje Zimske luke

ciscenje-luke
Osječki ronioci u subotu, 1. listopada, nastavlju uređivati osječku Zimsku luku na Dravi. S početkom u 14 sati provest će treću po redu eko - akciju čišćenja dna Zimske luke u Osijeku. Roniocima DPA Osijek pridružit će se Ronilački centar Osijek i drugi ronioci iz Osijeka kao i ronioci iz Slavonskoga Broda, Vukovara, Zagreba, Rijeke. Ovo je treća akcija koju organiziraju, a samo prošle godine su iz Zimske luke izvadili više od jednog i pol kamiona raznog otpada.
Pozivaju i građane da im se pridruže u ovoj eko akciji i da dolaskom daju podršku nastojanjima da Zimsku luku održe čistom.izvor:hrt.hr

Stranica 3 od 90

 
 
 
 
belot