Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Osijek
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Operativna grupa za zapošljavanje mladih

Grupno informiranje u okviru projekta „Operativna grupa za zapošljavanje mladih“ 25. listopada 2011., Regionalni info-centar za mlade Osijek, 12 – 14 sati
proni-centar-os
Drugo grupno informiranje održat će se u utorak, 25. listopada 2011. u prostorijama Regionalnog info-centra za mlade Osijek, Ribarska 1., od 12 do 14 sati. Informiranje je organizirano za 15 mladih nezaposlenih osoba, od 15 do 24 godine iz Osječko-baranjske županije.

Optimizam kod mladih

ovim putem Vas pozivamo na Interaktivno predavanje „Optimizam kod mladih“, koje će se održati u ponedjeljak, 24. listopada 2011. s početkom u 18h u Hotelu Osijek, Šamačka 4. Predavanje će održati prof. dr. sc. Vladimir Gruden, dr. med., specijalist psihijatar koji će na svoj uobičajeno pristupačan i motivirajući način mladima ukazati na važnost optimističnog pogleda općenito u životu.
Predavanje organizira PRONI Centar za socijalno podučavanje povodom obilježavanja 5. godišnjice rada Regionalnog info-centra za mlade Osijek, a dio je aktivnosti projekta „Biti zdrav!“ koji je financijski podržan od strane Grada Osijeka.
proni-centar-os

Stižu uplatnice za porez na motorna vozila

Na adrese vlasnika automobila u Osječko-baranjskoj županiji od jučer dolaze rješenja s uplatnicama za porez na motorna vozila. Umjesto Porezne uprave od ove godine naplatu tog nameta provodi Osječko-baranjska županija, a ukupan porezni dug vlasnika automobila iznosi 12,5 milijuna kuna. Kako bi se izbjegle gužve, županija je putem svoje internetske stranice "porez.obz.hr" omogućila preuzimanje poreznog rješenja s primjerom popunjene uplatnice.
porez-os1

OSIJEK - ZLATNI CVIJET EUROPE 2012.

Grad Osijek (uz Grad Nin) nominiran je kao hrvatski kandidat u kategoriji gradova za prestižnu turističku nagradu ENTENTE FLORALE EUROPE - ZLATNI CVIJET EUROPE za 2012. godinu.
Direktorij Hrvatske asocijacije za cvijeće i krajobraz odabrao je grad Osijek kao hrvatskog kandidata, a nominaciju je potvrdio i središnji odbor Europske asocijacije za cvijeće i krajobraz. Do kraja studenoga ove godine bit će odlučeno koji će od ta dva grada i službeno biti hrvatski kandidat za ZLATNI CVIJET EUROPE 2012., a potom bi u lipnju 2012. naš grad posjetio Međunarodni žiri EFE koji će i provesti ocjenjivanje. 
Iako su kriteriji propisani (Kriterij kvalitete, Kriterij truda i uključenosti, Sveukupni kriterij dojma, Obrazovanje), estetski dojam nije u vrhu prioriteta, već kvaliteta života građana i njihov odnos prema okolišu, odnosno ekološka osviještenost.
Osnovni cilj ovog natjecanja upravo je poboljšanje kvalitete života u lokalnim urbanim zajednicama.

Tjedan međunarodne razmjene studenata započeo u Osijeku

Odlazak na međunarodnu studentsku praksu u zapadnim je zemljama jedna od najcijenjenijih stavki koju mladi diplomirani građanin posjeduje u svome životopisu. Kako bi i osječki studenti uvidjeli važnosti, pogodnosti i iskustva koja dobivaju odlaskom u inozemstvo na praksu, ovoga je tjedna, počevši s današnjim danom, u Osijeku organiziran „Tjedan međunarodne razmjene studenata“, koji će trajati sve do petka, 21. listopada.
med-objava-aisac

EUROPSKI DAN SUZBIJANJA TRGOVANJA LJUDIMA

Trgovanje ljudima predstavlja vrbovanje, kupnju, prodaju, predaju, prijevoz, poticanje ili posredovanje u kupnji, prodaji ili predaji, pružanje utočišta i prihvat osoba, uporabu sile, prijetnju uporabom sile ili drugim oblicima prinude, otmice, prijevare, zlouporabe položaja ili ovlasti da bi se došlo do pristanka osobe koja ima kontrolu nad drugom osobom, u svrhu iskorištavanja koje minimalno uključuje korištenje osoba u prostituciji ili druge oblike seksualnog iskorištavanja, prisilan rad ili usluge, ropstvo, postupke slične ropstvu, trgovanje organima i dr.
stop-human-trafficking

Projekt "Bic-OS"

Na dvije gradske lokacije uskoro će biti postavljeno dvadesetak bicikala, koji će biti na raspolaganju građanima, čime počinje realizacija projekta "Bic-OS" odnosno razvoja i uporabe javnog bicikla u Osijeku. U tu svrhu iz gradskog proračuna je 180 tisuća kuna dato Biosu da, zajedno sa “svojim” poduzećima i Elektrotehničkim fakultetom izrade ovaj projekt.bicos

AKCIJA „SOLIDARNOST NA DJELU 2011.“

Odlukom Glavnog odbora o zajedničkim akcijama Hrvatskog Crvenog križa sva društva Crvenog križa svake godine provode humanitarnu sabirnu akciju "Solidarnost na djelu". Moto ovogodišnje tridesetosme akcije po redu je «Pomozimo onima kojima je pomoć najpotrebnija».solidarnost-na-djelu

AKCIJA „SOLIDARNOST NA DJELU 2011.“

solidarnost-na-djelu
Prema odluci Glavnog odbora o zajedničkim akcijama Hrvatskog Crvenog križa sva društva Crvenog križa svake godine provode humanitarnu sabirnu akciju "Solidarnost na djelu". Moto ovogodišnje tridesetidevete akcije po redu je «Pomozimo onima kojima je pomoć najpotrebnija».

Akcija "Solidarnost na djelu 2011" započet će 13. listopada (četvrtak) i trajat će do 15. listopada, a provodit će se prikupljanjem rabljene odjeće, obuće i školskog pribora. Posebno apeliramo na građane da doniraju paramedicinska pomagala koja im više nisu potrebna i koja se ne koriste kao što su invalidska kolica, hodalice, štake i sl.

Šeici kupuju ZL Osijek?

zracna_luka_osijekZračna luka Osijek mogla bi uskoro prijeći u ruke arapskih šeika. Za koncesiju ili čak kupnju ozbiljan su interes pokazali lideri Omana. Možda bi to bilo trajno rješenje dugogodišnjih nagomilanih problema osječke zračne luke, koja je u većinskom, 55-postotnom državnom vlasništvu.
Omanski su predstavnici tijekom razgovora o uspostavi zračnoga prometa s Hrvatskom pokazali interes za neku luku. Predložena im je osječka, idealna za cargo promet. Luku su odmah obišli, razgovarali i s lokalnom upravom. To su tek prvi koraci na putu moguće poslovne suradnje. Sada se čeka povratna informacija iz Omana.

Stranica 2 od 90

 
 
 
 
belot