Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Kolumna Alen Bećirović

Igraj LOTO mladiću!

sanader-kolumna.jpg
Prije gotovo dva mjeseca poslao sam pismo premijeru Sanaderu. I evo, trebalo mi je malo duže da shvatim odgovor, ali konačno sam ga dobio i odlučio sam ga podijeliti sa vama. ½Mladiću, ko te jebe!½ To je otprilike odgovor koji nisam dobio od premijera osobno, niti napismeno već mi je to pokazao svojim djelima. Shvatio sam da je čekanje odgovora na pismo uzalud pa sam počeo proučavati premijerove poteze i u njima vidio skriveni odgovor ne samo meni, već i oporbi, neistomišljenicima i čitavom narodu.


Kralj je mrtav !

kralj_je_mrtav.jpg
Kralj je mrtav, živio kralj!

Koji je recept za uspjeh u glazbenoj, filmskoj ili zapravo bilo kojoj ½umjetničkoj grani½? Prije svega da snimite koji album, film ili možda napišete knjigu. Drugi preduvjet je da se barem desetak puta pojavite na televiziji ili nekim visokotiražnim dnevnim ili tjednim novinama. Treći je preduvjet, dakako, druženje s fanovima, potpisivanje majica, cd-ova, knjiga i slično. A zadnji i najvažniji sastojak koji vam donosi uspjeh i popularnost jest smrt. Po mogućnosti sasvim neočekivana i tragična.

Makedonski slavuj Toše Proeski za vrijeme svog života bio je vrlo popularan i uspješan glazbenik. Međutim, nakon njegove tragične pogibije postao je megapopularan. Njegove pjesme i danas su vrlo rado slušane, a posljednja dva albuma su među najprodavanijim i najtraženijim ½glazbenim zlatom½.


Apolitičnost nije lijek!

glasanje.jpg
Svi su pobjednici!

Prvi krug lokalnih izbora je za nama. Svi su pobjednici, nema gubitnika. Iz HDZ.ovog tabora porucuju kako je njihova stranka pobjednik lokalnih izbora, te bi da su sutra parlamentarni izbori prošli bolje nego na prethodnim izborima. Zoran Milanovic je zadovoljan rezultatima i najavljuje pocetak borbe za pobjedu na parlamentarnim izborima.

Još jednom su gradani pokazali da zaslužuju vlast koju imaju ( bila ona dobra ili loša ) jer je situacija na vrhu pojedinih gradova i županija ostala ista. Što bi to trebalo znaciti? Svi su zadovoljni dosadašnjim radom vladajucih ili su svi previše lijeni? Istina je kao i uvijek negdje izmedu. Odaziv od 30% jest pravi pokazatelj koliko smo zapravo zaglibili u vlastitu glupost. Razmišljanja poput ?Moj glas nece promijeniti ništa? ili ?Ionako su svi isti? glupe su isprike za napuštanje jedinog legitimnog i pravog nacina krojenja vlastite buducnosti. Kukati kako nije dobro u životu i onda na dan izbora kada imamo priliku nešto promijeniti ostati kuci govori samo za sebe.


Projekt pomozimo sebi

smopomoc1.jpg
Već dugo razmišljam kako doprijeti do vas...
Odkada sam krenuo pisati razmišljam o načinu kako što bolje doprijeti do vas i kako vam prenijeti poruku koja neće biti samo moja, koja neće biti samo nešto što ja izmišljam, već nešto što će određenom broju vas pomoći na bilo koji način. Prije više od dvije godine počeo sam pisati blog. U to vrijeme moja je prvenstvena 'zadaća' bila nasmijati ljude. Znao sam koliko smo svi opterećeni sa problemima svakodnevnice i kako nam često ostaje malo mjesta za humor i zabavu. Osjećao sam se odlično. Ali humor traje kratko. Tekstom bih uspio nasmijati ljude i taj osjećaj sreće trajao bi par minuta nakon pročitanog teksta i poslije ništa. svi bi se vratili u svoj, često ne lak i lijep život.

 


17.5. recimo DOSTA!

recimodosta1.jpg
Akcijski junak Ivo Sanader.

½Iz Brodosplita sa ljubavlju½, ½Goldwatch½, ½Dobar posao Ane Lovrin½, ½Kirinova svinja½, ½Bijesni kamioni ministra Rončevića½, ½Ne znam, jel ti znaš? by ministar Jandroković½, ½Dobra tuča na Lošinju½, ½4 i pol milijuna razloga za blindirani BMW½, ½Most Pelješac½, ½Stegnite vi remen!½, ½Kako imati torbicu od 100 000 kuna? by Mirjana Sanader½.
Ne, ovo nisu naslovi akcijskih filmova u kojima je glavni lik James Bond ili možda Jean Claude Van Damme. To je naša realnost u kojoj su glavni likovi osobe sa manje zvučnim imenima, ali kudikamo većim utjecajem na naše živote od akcijskih junaka. Ima li još takvih 'filmova'? Zasigurno ima. Ali koliko ih se zapravo sjećate? Jako malo. Mi kao birači imamo tendenciju vrlo brzo zaboravljati stvari. Ako se nečega ne sjećamo, automatski znači da nije niti postojalo.

Što je zapravo danas politika u našoj ( vrlo vjerojatno ne samo u našoj, ali ne mogu tvrditi za druge ) zemlji? Vladavina manjine nad rezigniranom većinom. Ako mi kao narod konstantno zaboravljamo afere, probleme i loše poteze vladajućih i oporbenih stranaka pružamo istima ogroman manevarski prostor za manipulaciju. Kako se očituje manipulacija?

Prava žena

iskoristavanje_zena.jpg
Žene su predmet seksualnog iskorištavanja.

Žene – najdivnija i najplemenitija stvorenja na planetu Zemlji, ali često i najnezadovoljnija. O pravima žena raspravlja se već dugi niz godina. Žene rjeđe dobivaju zaposlenje, manje su plaćene, diskriminirane su, seksualno zlostavljane, Crkva je protiv njih, poslodavci, muškarci, nema ih u vlasti, nema ih u oporbi. No je li sve tako crno?

Počnimo s onime što je možda i najčešći slučaj iskorištavanja i omalovažavanja žena – seksualno zlostavljanje. Èinjenica je da su žrtve seksualnog iskorištavanja u najvećem broju slučajeva žene. Zašto? Vrlo jednostavno – slabije su. Muškarci su poznati po svojoj vrlo često neutaživoj seksualnoj želji koja se kod nekih papaka očituje kroz napastovanje žrtve koja je slabija i često nesposobna za obranu – žene. Jesu li žene dovoljno dobro zaštićene od ovakve vrste nasilja i brinu li se možda i bune bez veze?

Okupirajmo državu!

studentski_okupacija.jpg
Ministrovo obećanje, ludom radovanje.

Studenti – prosvjednici iz Zagreba i Zadra postali su top tema svih medija zadnjih nekoliko dana. U jeku predizborne kampanje 2007. ministar Primorac založio se za besplatno studiranje na svim razinama. Njegovo obećanje je, vidimo to dvije godine kasnije, ludom radovanje.
Prosvjed ne dolazi u dobro vrijeme, pogotovo uzme li se u obzir da studente podržava i velika većina javnosti, pa čak i veliki broj profesora. Ovaj potez je u vrijeme prije vrlo važnih lokalnih izbora najgori udarac vladajućoj garnituri. Zašto? Propise donose oni na prijedlog 'njihovog' čovjeka – Dragana Primorca.
Prema napisima Jutarnjeg lista, u Hrvatskoj školarinu plaća 55% studenata, većinu uzdržavaju roditelji, ali neki moraju i raditi kako bi plaćali studij. Iz toga proizlazi da siromašniji studenti imaju manje šanse za studij od imućnijih.Nije dobar period

los_period.jpg
Nije dobar period. Upalim TV, slušam o problemima svuda oko nas. Politika je kurva, političari smradovi. Prebacim kanal. Evo Simonice, valja se u blatu i gladi ovčice. Ugasim TV. Ne gledam ga više.

A što je najgore, nije dobar period niti u mom životu. Faks šteka, nema cura, nema seksa, nema izlazaka, nema opijanja, nema para. Ako je recesija povremeno usporavanje u privrednoj aktivnosti neke zemlje praćena istodobnim pogoršanjima opće ekonomske klime, onda je mene zahvatila neka modificirana recesija koja se očituje u usporavanju mentalne aktivnosti praćena istodobnim pogoršanjima opće društveno – seksualne klime. Ljutit i razočaran takvim i sličnim problemima izašao sam jučer iz stana u grad na kavu. U autobusu sam sreo starog prijatelja kojeg nisam vidio godinama.

Trula banana i bez turizma

trula_banana1.jpg
Turisticka sezona može biti naš spas ili naša propast! Paket mjera koje bi trebale pomoci turizmu prilicno je zanimljiv. Damir Bajs, cesto osporavani ministar turizma donio je mjere za koje svi tvrde da su odlicne, poslušni dizaci ruku u Saboru to su potvrdili. Ukidanje viza za Rusiju i Ukrajinu u tim je zemljama docekano sa velikim odobravanjem i ocekuje se da bi gosti iz tih zemalja ove godine mogli doci u vecem broju. A mjera kojom se Rusima dozvoljava da u Hrvatsku dolaze i sa starijim avionima bomba je koja je zasigurno daleko odjeknula. ?Srušite se u vašim starim zrakoplovima u našoj zemlji! Sve najbolje želi vam Hrvatska turisticka zajednica.? - jedan je od mogucih slogana.


Kako nać ženu by Ribafish

perfect1.jpg
U Hrvatskoj živi 4.500.000 ljudi.
Žena ima malo više od pola, recimo 2.300.000.
Maloljetnih ima cca 20%, onih preko 30 još 65%.

Al ajmo tu uračunat još 2% onih od 18-20.
Dakle, ostaje 13% onih između 20 i 30.
Kad bolje razmislim, one iznad dvadesetsedme toliko pere biološki sat da samo pričaju o tome kako ih uopće ne pere biološki sat, pa i njih izbacujemo sa spiska.
Stali smo na deset posto ili oko 230.000 žena.


Stranica 6 od 8

 
 
 
 
belot