Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Vinkovci
 • Facebook: urednik.slavonija
 • Twitter: slavonijainfo
 • YouTube: nikon0007
 • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

OKRUGLI STOL “ CROSSOVERS - SURADNJA I UMREŽAVANJE FILMSKIH FESTIVALA U POGRANIČNOM PODRUČJU

cross-border-progU utorak 18. listopada 2011. godine, na Otvorenom univerzitetu u Subotici održan je okrugli stol na temu „Suradnja i umrežavanje filmskih festivala u pograničnom području Hrvatska-Srbija“, koji je organiziran u okviru projekta CROSSOVERS.

130.000 EURA ZA RAZMINIRANJE

2011-10-03-razminiranjePredsjednik Vlade njemačke savezne pokrajine Brandenburg, Matthias Platzek, u pratnji članova Vlade i Parlamenta tijekom službene posjete Republici Hrvatskoj boravio je i u Vukovarsko – srijemskoj županiji. Povod posjete najistočnijoj hrvatskoj županiji, između ostalog, donacija je od 130 tisuća eura namijenjenih razminiranju. Inače, do sada je na razminiranje u Hrvatskoj utrošeno ukupno nešto manje od 500 milijuna eura. 60% ukupnog iznosa snosila je Vlada Republike Hrvatske, dok je ostatak pribavljen uspješnim donacijama. Najnovija donacija izaslanstva iz Brandeburga neophodna je za buduće bavljenje ekološkom poljoprivredom na ovim područjima.


izvor:vktel.com

e-ŽUPANIJA

ezupanijaVukovarsko-srijemska županija u narednom razdoblju će kroz elektronsku bazu podataka znatno olakšati provedbu projekata obuhvaćenih Županijskom razvojnom strategijom. Iako je on-line praćenje uobičajeno u razvijenijim zemljama, e-županija novost je na našem području.  Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-sriejmske županije sazvana je upravo s ciljem predstavljanja e-županije. Projekt je to koji bi trebao osigurati bržu i jednostavniju implementaciju županijske razvojne strategije u jedinicama lokalne samouprave.


izvor:vktel.com

Šimić: "Suce poput Strahonje udaljiti iz nogometa"

pero-simic-1Strasti se nakon utakmice Cibalije i Hajduka nisu stišale, čak je predsjednik Petar Šimić bio vrlo jasan i otvoren: Takve poput suca Strahonje treba potjerati iz nogometa.
"Pokušali smo kao nova Uprava nakon prošlogodišnjih zbivanja vezanih uz suce i odluka koje su ošetile Cibaliju smiriti sjever i jug, jer taj antagonizam lomi se preko leđa manjih klubova. Nažalost, pokazalo se kako u hrvatskom nogometu nema ni trunke poštenja", rekao je Šimić.

Na svečanom mimohodu oko 3.000 sudionika

46-vk-jeseniPosljednji dan 46. Vinkovačkih jeseni obilježen je svečanim mimohodom sudionika i revijom konjskih zaprega koji su, kao i svake godine, prošli ulicama Vinkovaca. U ovom, po mnogima najljepšem i najsvečanijem dijelu Vinkovačkih jeseni, sudjelovalo je gotovo 3.000 članova sedamdesetak kulturno-umjetničkih društava koja njeguju hrvatski izvorni folklor iz Hrvatske, ali i inozemstva te 50 konjanika i 26 konjskih zaprega. Mimohod je završen šokačkim kolom svih sudionika na Cibalijinom stadionu.

Nagrađene najbolje rakije, likeri i kuleni

rakije_i_kuleni2011U okviru 46. Vinkovačkih jeseni Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije i Udruga Slavonski domaći kulen-kulin organizirali su XVIII. Nacionalnu izložbu voćnih rakija i likera te Nacionalno ocjenjivanje slavonskog kulena ili kulina. Od ukupno zaprimljenih 36 uzoraka rakija i likera 7 je dobilo zlatnu medalju, 15 srebrnu,  13 brončanu, a jedna je rakija dobila pismeno priznanje. Šampion rakijom proglašena je rakija Gordane Grbešić iz Tovarnika, PTO Srijem iz 2007. godine. Od ukupno 24 uzoraka kulena i kulina 17 je dobilo brončano odličje, 6 srebrno, a zlatno je odličje osvojio kulen Ivice Liščevića iz Nijemaca. Dodijeli medalja i odličja nazočili su čelnici županije i grada Vinkovaca te brodsko-posavski dožupan Davor Vlaović.

VINKOVCI: Pronađen pas

pronaddjen-pas1


Pronađeno štene Zlatnog retrivera u Zagrebačkom bloku u Vinkovcima.
Molim vlasnika ili udomitelja da nazovu 098 618 557.

180 GODINA BOLNICE

obvk-vkVinkovačka bolnica proslavlja 180. obljetnicu postojanja. Obilježavanje je započelo zdravstveno-stručnim simpozijem o doprinosu Vinkovčana medicinskoj znanosti. Ovom prilikom istaknuto je da je vnkovačka bolnica spremna odgovoriti na sve izazove moderne medicine, a još bolji uvjeti za zahtjevne zadaće omogućit će se skorim završetkom obnove bolnice.

Nacionalna izložba voćnih rakija i likera

rakija-izborNa 18. Nacionalnu izložbu voćnih rakija i likera koju Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije organizira u okviru 46. Vinkovačkih jeseni, pristiglo je 36 ispravnih uzoraka, a njihovo ocjenjivanje započelo je danas u Vinkovcima. Od pristiglih uzoraka prevladavaju šljivovice i viljamovke. Šesteročlanom ocjenjivačkom sudu predsjeda Pavica Tupajić s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, a ocjenjuje se boja, bistroća, miris i okus pića.

Proglašenje najboljih rakija i likera najavljeno je za 15. rujna.


izvor: hrv.hr

Večer dokumentarnog etnofilma

etnofilm1Premijerno predstavljanje filmskog festivala ETNOFILm iz Rovinja kojim bi organizatori željeli doprinijeti da ovogodišnje izdanje Vinkovačkih jeseni bude još kvalitetnije i zanimljivije.

Pripremili smo premijerno predstavljanje u Vinkovcima, kako slijedi:

Stranica 1 od 72

 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »
 
 
 
 
belot