Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Vukovar
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Vukovar: dodijeljeno 210 stipendija

stipendija-os2Gradonačelnik Vukovara  potpisao je danas u Ružičkinoj kući ugovore o stipendiranju 210 studenata.  Grad Vukovar će iz proračunskih sredstava stipendirati 84 studenta i to 15 do kraja redovnog studiranja u mjesečnom iznosu od 800 kuna, te 69 studenata s 500 kuna mjesečno kroz jednu akademsku godinu.  Ostalih 126 stipendija financirat će se sredstvima  prikupljenim kroz akciju  „Solidarnost za Vukovar“ u koju su se uključili brojni gradovi i tvrtke diljem Hrvatske ali i gradske tvrtke Vodovod, Komunalac i Čazmatrans.

Postavljene klupe od poznatoga bračkoga kamena

klupe-kriz-vuDvije kamene klupe od poznatoga bračkoga kamena, tzv. gajete, postavljene su ispred Križa slobode na ušću Vuke u Vukovaru, a svečane vrpce prerezali su autor umjetnik Stipe Vrandečić i Danica Baričević, predsjednica Udruženja obrtnika Brač koje je i organiziralo donaciju klupa.izvor: hrv.hr/slavonija-info.com

HŽ u Vukovarsko-srijemsku županiju ulaže 150 milijuna kuna

Hrvatske željeznice u 2011. godini uložit će u revitalizaciju i izgradnju pruga u Vukovarsko-srijemskoj županiji oko 150 milijuna kuna, rekao je  predsjednik Uprave HŽ Holdinga Zlatko Rogožar koji je sa suradnicima boravio u Vukovaru na poziv vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića.

Ulaganja se većinom odnose na revitalizaciju i izgradnju

Spomen dom braniteljima

spomendom-bzTijekom ove godine, na Trpinjskoj cesti, trebala bi biti okončana izgradnja spomen doma hrvatskim braniteljima poginulim u vrijeme Domovinskog rata 1991. godine. S provedbom projekta započelo se prije tri i pol godine. Prva inicijalna sredstva u iznosu 300 tisuća kuna osiguralo je Ministarstvo hrvatskih branitelja. Potom se uključio i Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara, koji je osigurao sredstva za izgradnju prve faze i unutarnje uređenje zgrade, te do sada uložio milijun i pol kuna.

izvor: slavonija-info.com
/vktel

Objavljene izborne liste za Gradsko vijeće Vukovara

izbori-vukovarIzborno povjerenstvo Vukovara objavilo je danas kandidacijske liste za prijevremene izbore za Gradsko vijeće koji će se održati 6. veljače, a prijavljeno je 16 stranačkih i nezavisnih lista na kojima je po 25 kandidata za vijećnike.

Tako će na izbore za Gradsko vijeće sljedeće liste: Blok umirovljenika zajedno s nositeljem Božom Hinićem, Demokratski centar s nositeljem Draganom Durbabom,

Čovjek-tuljan okupao se u Dunavu u Vukovaru

covjek-tuljan-dunav1U povodu 19. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske Osječanin Duško Rudež, poznat i kao čovjek-tuljan, okupao se jučer u Dunavu u Vukovaru, spustivši se točno u podne u hladnu rijeku kod Kamenoga križa na ušću Vuke u Dunav.

Rudež se u Dunav spustio noseći vijenac na kojem je pisalo „Ne ponovilo se“ odavši time i počast stradanju Vukovara i Vukovaraca u Domovinskom ratu.

EU sufinancira turizam na ruti “Cycling Danube”

cycling_danubeVUKOVAR - Vukovarsko-srijemska županija potpisala je Ugovor za provedbu projekta unapređivanja međunarodne dunavske biciklističke rute “Cycling Danube” koji se sufinancira iz programa IPA II komponente za prekograničnu suradnju Hrvatske i Srbije.
Projekt će promovirati rekreativni biciklizam među lokalnim stanovništvom te na međunarodnoj razini promovirati ovo područje kao cikloturističku regiju što će kroz razvoj turizma pridonijeti i gospodarskom razvoju županije.

Obilježavanje 13. obljetnice mirne reintegracije u Vukovaru

obiljezavanje-mirne-reintegracijeU Vukovaru je počeo dvodnevni program obilježavanja 13. obljetnice završetka mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja.

U sklopu obilježavanja vukovarski gradonačelnik Željko Sabo pustio je u promet u Borovu naselju pet obnovljenih ulica, ukupne dužine 3,4 kilometra, za što je iz prošlogodišnjega gradskog programa za održavanje nerazvrstanih cesta izdvojeno 2,5 milijuna kuna.

Predstavljen Godišnjak Grada Vukovara

godisnjak-vuNa 44 stranice drugog po redu izdanja godišnjaka Grada Vukovara našla su se najznačajnija događanja koja su obilježila proteklu godinu javlja VTV. Prilikom predstavljanja vukovarski je gradonačelnik Željko Sabo istaknuo kako građani listajući stranice godišnjaka imaju uvid u sva događanja, kako ona društvena i kulturna, tako i brojne ostvarene projekte na području grada.

izvor: slavonija-info.com
foto: hrv.hr

Pronađene kosti starije su od 60 godina

vu-pronadjene-kostiLjudske kosti pronađene u podrumu tijekom obnove zgrade u Ulici Franje Tuđmana 11 u Vukovaru starije su od 60 godina, potvrdio je istražni sudac Županijskoga suda u Vukovaru Milan Kojić i time opovrgnuo sumnje kako je riječ o posmrtnim ostacima žrtava iz Domovinskog rata.

Ljudske kosti pronašli su u utorak poslijepodne radnici koji obnavljaju spomeničku baštinu - zaštićenu zgradu u gradskoj baroknoj jezgri, zbog čega su radovi prekinuti.

Stranica 10 od 48

 
 
 
 
belot