Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Vukovar
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Izbori za Gradsko vijeća Vukovara

izbori_vuNa prijevremenim izborima za vukovarsko Gradsko vijeće u nedjelju, 6. veljače, sudjelovat će 16 kandidacijskih stranačkih i nezavisnih lista, a bira se 25 vijećnika. Šesnaest birališta bit će otvoreno od 7 do 19 sati, a prvi podatci o odzivu birača bit će objavljeni u 10, a drugi u 15,30 sati. Prvi neslužbeni rezultati znat će se oko 22 sata na dan izbora, a službeni privremeni najkasnije u ponedjeljak do 19 sati. Na popisu birača grada Vukovara nalazi se 32.711 birača

izvor: hrt/slavonija-info.com

foto: hrt

Počinje čišćenje korita Vuke

rijeka_vukaVukovarsko-srijemski župan sa suradnicima održao je radni sastanak s direktorom Vodnogospodarskog odjela za područje sliva Drave i Dunava – Osijek Zoranom Đurokovićem i njegovim suradnicima na kojem su razgovarali o planiranim aktivnostima Hrvatskih voda na području sliva Drave i Dunava u 2011. godini na području Vukovarsko-srijemske županije te projektu uređenja starog korita rijeke Vuke. Đuroković je istaknuo kako je jedna od glavnih aktivnosti očuvanje rijeka kako bi se ostvarili standardi zaštite voda te čišćenje korita Vuke kako bi to vodeno stanište bilo što kvalitetnije za buduće poribljavanje.

Trogir, Šibenik i Sinj pomažu sanaciju ulica u Vukovaru

ulice_vukovarVukovarski gradonačelnik potpisao je danas sporazume temeljem kojih će biti sanirane Šibenska, Dalmatinska te Ulice Sinjske alke u gradu heroju. U okviru akcije "Solidarnost za Vukovar" sporazum je danas Sabo potpisao sa gradonačelnikom Šibenika Antom Županovićem za sanaciju Šibenske ulice te gradonačelnikom Trogira Damirom Riljom za sanaciju Dalmatinske ulice. U akciju se uključio i grad Sinj koji će izdvojiti 200.000 kuna za sanaciju Ulice sinjske alke.

izvor: slavonija-info.com

Grad Dubrovnik financira obnovu Dubrovačke ulice

Gradonačelnci Dubrovnika i Vukovara potpisali su sporazum o financiranju Dubrovačke ulice u Vukovaru. Tim sporazumom Grad Dubrovnik se, sukladno rezerviranim proračunskim sredstvima, obvezao da će tijekom 2011. i 2012. godine isplatiti Gradu Vukovaru ukupni iznos od pola milijuna kuna, a Grad Vukovar da će sanirati i urediti Dubrovačku ulicu u Vukovaru.

Kombi za prijevoz vukovarskih športaša

123kombiPredsjednik Saveza športskih udruga grada Vukovara Ivan Polhert primio je danas pred Športskom dvoranom "Dražena Petrovića" ključeve kombija za prijevoz vukovarskih športaša koje su mu uručili predsjednica Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara Ljiljana Blažević i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Josip Čop.

Predstavljeni projekti EU fondova

predstavljeni-projekti-eu-fondova-vuU Vukovarsko-srijemskoj županiji kroz strane izvore financiranja koji su bili ili su još uvijek dostupni RH povučena su bespovratna sredstva u iznosu od 160 milijuna eura,  kazao je na konferenciji za novinare  vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, te dodao kako je to rezultat svih aktivnosti koje se  na razini županije provode oko korištenja fondova EU.

Krštenje trajekta "Golubica"

golubica-krstenjeKao što smo do sada pisali, zahvaljujući donaciji Kraljevine Nizozemske dvije obale Dunava, grad Vukovar i općinu Bač, Republiku Hrvatsku i Republiku Srbiju, od 1. prosinca 2010. godine povezuje trajekt „Golubica“. Plovilo je vrijedno milijun eura, težine 55 tona i stiglo je u Vukovar početkom listopada prošle godine Rajnom, Majnom i Dunavom.

Grad Vukovar u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj i Općinom Bač organizira svečano krštenje trajekta „Golubica“ na pristaništu u Vukovaru danas, 31. siječnja 2011. godine u 12 sati i 30 minuta.

Vukovar: uređenje ulica

vukovar-uliceVinkovački „Cestorad“ započeo s izvođenjem radova na obnavljanju ulica Fra Grge Čevapovića i Lokvanjski sokak i uređenjem sedamdesetak parkirališnih mjesta u samom središtu grada Vukovara.
Gradonačelnik je tim povodom na konferenciji za novinare istaknuo kako će se nakon izvršene obnove navedenih ulica i dva parkirališta rješiti najveći prometni problem u samom središtu Vukovara te istodobno poboljšati sam izgled grada.
Direktor „Cestorada“  naglašava da je rok za završetak radova 180 radnih dana, Investicija je vrijedna milijun kuna koje je za ovaj projekt izdvojilo Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva.

izvor: slavonija-info.com/vukovar.hr

Koordinacija županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova

koordinacija-vu-ravnopravnost4U Vukovaru je održana četvrta Koordinacija županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova na kojoj se raspravljalo o radnom nacrtu prijedloga Nacionalne politike za promicanje  ravnopravnosti spolova 2011. - 2015. godine s naglaskom na ulogu županijskih, odnosno lokalnih povjerenstava za ravnopravnost spolova pri njenoj provedbi na lokalnoj razini.

Vodeni val napustio Vukovar

duna_peplavioDunav je opet zaprijetio kućama, no ovoga puta prognoze su bile pogrešne. Vodostaj ipak nije narastao za 3 metra, pa su izbjegnute veće štete. Baranju je od poplava štitio i 50 kilometara dug nasip. U Vukovaru voda nije dosegnula ni razinu za redovne mjere obrane od poplava, a iako je najavljeno kako će biti potopljen Otok sportova ostao je na suhom.

izvor: slavonija-info.com/vktel

Stranica 9 od 48

 
 
 
 
belot