Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Vukovar
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Hrvatski bal u Beču posvećen Vukovaru

bal_becAustrijsko-hrvatska zajednica za kulturu i šport u Beču organizirala je 5. ožujka Hrvatski bal,dvadesetu tradicionalnu proslavu tamošnjih Hrvata i njihovih prijatelja, posvećen gradu Vukovaru.

Dizalo za invalide

invalidiProstorije Doma zdravlja Vukovar u Borovu naselju sada su potpuno prilagođene osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću. Dogradnja rampe i ugradnja dizala koštali su preko 400 tisuća kuna, a financirali su ih Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Fond za obnovu grada Vukovara i sam Grad Vukovar.

izvor: slavonija-info.com

Francuski studenti urbanizma u Vukovaru

franc_studenGradonačelnik Vukovara  primio je francuske postdiplomce urbanizma i prostornog planiranja sa Veleučilišta u Toursu. Naime, ovo Veleučilište već nekoliko godina organizira radionicu o teritorijalnoj suradnji u Europi. Deset budućih magistara, u pratnji i pod vodstvom profesora, rade 5 tjedana na projektima o prekograničnoj suradnji u Europi, a ove godine organiziraju radionicu na temu; Hrvatska-Srbija IPA prekogranična suradnja. S tim u svezi govora je bilo o urbanističkom planu grada Vukovara, obnovi grada te prekograničnoj suradnji i pomirbi Srba i Hrvata u Vukovaru.

izvor: slavonija-info.com

Potpisan Ugovor o sufinanciranju programa PUMA

U Vukovaru je potpisan Ugovor u sufinanciranju programa usavršavanja managera PUMA. Cilj programa  je edukacija i stručno usavršavanje poduzetnika i studenata. Upravo oni trebali bi biti vodeća snaga gospodarskog rasta i oporavka u regiji. S tim ciljem Vukovarsko-srijemska županija već 5. godinu sufinancira program usavršavanja managera-PUMA.

Popis stanovništva u Vukovaru pokazat će zanimljive podatke

Od 1. do 28. travnja u Hrvatskoj će se provesti popis stanovništva, kućanstava i stanova. Dobiveni podatci nužni su za provedbu raznih gospodarskih i socijalnih razvojnih politika, te znanstvenih istraživanja. No, u vrijeme kada je u državi preko 334 tisuće nezaposlenih, mnogi popis ne gledaju kao iscrpan pregled podataka, nego više kao mogućnost za zaradu.

Zanimljivo će biti vidjeti što će popis stanovništva donijeti u Vukovaru. Zadnji popis iz  2001., u jeku povratka, sigurno je za Vukovar dao samo okvirne podatke. 10 godina poslije, i razni demografski tijekovi učinili su svoje, tako da su stručnjaci sigurni samo u jedno - trenutni službeni podaci o stanovništvu Vukovara daleko su od stvarnosti. Povratak iz progonstva tek je dio demografskih kretanja u Vukovaru. Prava slika doseljavanja i odseljavanja zasad je nepoznata, a jedino je sigurno da je negativni prirodni prirast u tih 10 godina oduzeo gradu oko 1000 stanovnika.

 

 


izvor: Slavonija-info/ vktel.com
foto: arhiva Slavonije-info

Edukacije za voditelje projekta

projektmanagment-vuKako prenosi vktel, novac iz fondova Europske unije Hrvatskoj postaje sve važniji u rješavanju gorućih problema, a prema najnovijim pokazateljima upravo s europskim novcem uhvatit ćemo se u koštac i s nezaposlenošću. Osnova svega dobro su napisani projekti, bez kojih nema ni europskih milijuna, a ni riješenja problema. Tako će edukacija za voditelje projekta tijekom 2011. u područnoj službi Vukovar obuhvatiti 10 osoba, a trajat će 3 mjeseca. Većinom su to osobe koje su kroz rad u raznim udrugama već stekle neke vještine kao voditelji projekta. Ovo zanimanje podjednako je zanimljivo i poslodavcima i posloprimcima.

izvor:slavonija-info.com

Info centra za mlade Vukovar: Rezultati ankete

icm-vukovar1Povodom obilježavanja mjeseca borbe protiv ovisnosti (15.11.-15.12.2010.), međunarodnog dana osoba s posebnim potrebama (03.12.), manjka informiranosti mladih o kontracepciji, seksualnom ponašanju, nasilju i toleranciji, Info centar za mlade proveo je anketu među mladima od 16-29 godina.

Anketirano je 329 osoba, od kojih je 278 srednjoškolaca završnih razreda.

Istraživanje je pokazalo da sve više mladih u ranim dobnim granicama konzumira alkohol, duhanske proizvode, te ima lošu informiranost o kontracepciji i spolno prenosivim bolestima.

Biciklistička ruta

cycling_danubeMeđunarodna biciklistička ruta Dunav jednim svojim dijelom prolazi kroz Vukovarsko-srijemsku županiju. Prekograničnom suradnjom sa susjednom Srbijom, projekt unaprijeđenja te rute, dobit će značajna financijska sredstva od Europske unije. Rekreativni turizam u Europi je dobro poznat, i ima veliki rast. Važna međunarodna biciklistička ruta Dunav dovodi mnoge bicikliste u naš kraj, ali razvoj ponude za njih, koja bi donijela značajne gospodarske koristi za naše Podunavlje, tek je na početku.

izvor: vktel.com

Koalicija SDP-HNS prema neslužbenim rezultatima osvojila najviše glasova

sabo_pinjuhPredsjednik vukovarskog SDP-a i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo izjavio je novinarima nakon što je koalicija SDP-HNS prema neslužbenim rezultatima osvojila najviše glasova na  prijevremenim izborima za Gradsko vijeće grada Vukovara, kako nije ni sumnjao u drugačiji rezultat. "Očekivao sam nastavak koalicije s građanima jer oni znaju tko se bori za Vukovar", rekao je Sabo dodajući kako je očekivao pobjedu, ali još uvijek nije razmišljao o mogućim poslijeizbornim koalicijama. Predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna poručio je kako se ne osjeća gubitnikom jer, kako je obrazložio, "na ovim izborima nema pobjednika".

izvor: hrv.hr

Vukovar: do 15,30 sati na izbore 23,8 posto birača

Na prijevremene izbore za Gradsko vijeće grada Vukovara, do 15,30 sati, od ukupno 32.711 birača koliko ih je na biračkom popisu, izašlo je 7.784 odnosno 23,8 posto birača, potvrđeno je iz Gradskog izbornog povjerenstva.

Vukovarci na današnjim prijevremenim izborima glasuju za jednu od ukupno 16 kandidacijskih listi. Bira se 25 članova novoga sastava Gradskoga vijeća, a do 19 sati, kada se birališta zatvaraju, birači mogu glasovati na jednom od ukupno 16 biračkih mjesta.

Stranica 8 od 48

 
 
 
 
belot