Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Vukovar
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Pravilnim disanjem do zdravlja

pravilno_disanjeU subotu, 26. ožujka, s početkom u 16 sati u Europskom domu Vukovar, u ulici Ljudevita Gaja 12, voditelji programa Art of living fondacije, odnosno Udruge umijeće življenja održat će uvodno predavanje radionice „Umjetnost disanja“. Radionica je namijenjena svim punoljetnim osobama koje raznim tehnikama disanja žele naučiti unaprijediti svoj život, odnosno poboljšati opće fizičko stanje

Mogućnosti zapošljavanja u EU

radueuPredavanje o  „Mogućnostima  zapošljavanja u tijelima i institucijama EU za nezaposlene osobe“ održano je u županijskoj vijećnici u Vukovaru. S obzirom da će, kada uđemo u EU,  u institucijama EU moći raditi samo visokoobrazovane osobe koje znaju engleski, njemački ili francuski jezik cilj je predavanja bio upoznati studente i visokoobrazovane nezaposlene osobe s tim mogućnostima.
Predavanje je održao Steven Joseph iz Europskog ureda za odabir osoblja (EPSO) koji je pojasnio da ured objavljuje i priprema natječaje za osoblje za sve institucije Europske unije, a osobito za Europski parlament, Vijeće, Komisiju, Europski sud, Revizorski sud, Gospodarski i socijalni odbor, Odbor regija i ured europskoga Ombudsmana.

Prijavite se na "Sajam cvijeća"

prijave-za-sajam-cvijeca-vuGrad Vukovar organizira „Sajam cvijeća“ koji će se održati od 8. do 10. travnja u središtu grada Vukovara, na otvorenom prostoru (Trg Republike Hrvatske) u vremenu od 9 do 19 sati. Pozivaju se svi koji se bave uzgojem, proizvodnjom i prodajom cvijeća i cvjećarskih proizvoda, lončanica, proizvodnjom keramike i posuda za cvijeće, vrtnom opremom, zaštitnim sredstvima u cvjećarstvu,  proizvođači i uzgajivači ljekovitog bilja,  da   se najkasnije do 5. travnja prijave za

"New map"- projekt vukovarskog HZZ-a

zaposlj-1U Vukovaru je predstavljen novi projek Hrvatskog zavoda za zapošljavanje pod nazivom NEW MAP. Cilj mu je do početka iduće godine donijeti novu metodologiju i plan zapošljavanja za Grad Vukovar. Na izradi metodologije raditi će članovi lokalnog prtnerstva koji će u okviru projekta proći potrebne edukacije. S gradom Vukovarom i razvojnom agencijom Hrast organizirat će radionice i za buduće potencijalne partnere

izvor: vktel.com

U Vukovaru obilježen Međunarodni dan lutkarstva

dan-lutkarstva1Povodom Međunarodnog dana lutkarstva, 21. ožujka, Dječji vrtić Vukovar 1 i Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom Vukovar zajedno su organizirali lutkarsku radionicu za vukovarske odgojiteljice i učiteljice. Radionicu, koja se održala ujutro i poslijepodne u Ružičkinoj kući, vodile su Daniela Totić i Silva Katunar iz zagrebačkog Dječjeg vrtića Tatjane Marinić.

dan-lutkarstva-vu2

dan-lutkarstva-vu3
Za razminiranje 1,4 milijuna kuna

razminiravanje-jankovciO problemu razminiranja u Vukovarsko-srijemskoj županiji te suradnji Zaklade "Hrvatska bez mina" sa županijskim Fondom za razminiranje u Vukovaru su razgovarali upraviteljica te zaklade saborska zastupnica Đurđa Adlešič i župan Božo Galić.

U izjavi novinarima nakon sastanka Đurđa Adlešič je kazala kako je zaklada izdvojila 700.000 kuna za razminiranje 12,3 hektara minski sumnjivih poljoprivrednih površina u Slakovcima, mjesta u općini Starim Jankovcima na vinkovačkom području.

Rezultati testiranja za popisivače stanovništva - Vukovar

popis-stanovnistva-rez-vukovarRezultati testiranja za popisivače stanovništva

Obnovljen Učenički dom

obnovljen-ucenicki-dom-vuObnovljeni Učenički dom, u obnovu kojeg su Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, američka vojska i Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara uložili nešto manje od 10 milijuna kuna, otvoren je u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovu naselju.

Američki veleposlanik u Hrvatskoj James B. Foley u toj je prigodi kazao da je u obnovu vukovarskog doma za učenike američka vojska uložila više od 500.000 dolara, ocijenivši kako za Hrvatsku nije ništa važnije od budućnosti djece i njihova obrazovanja.

Sajam poslova u Vukovaru

vukovar-sajam-poslova11U Ružičkinoj kući u Vukovaru održava se Četvrti sajam poslova na kome sudjeluje oko 50 poslodavaca, a očekuje se da će posao na sajmu tražiti oko 2.000 nezaposlenih osoba. Među poslodavcima je oko 30 tvrtki s područja Vukovarsko-srijemske županije, ali predstavljaju se i hotelijerske tvrtke s mora u potrazi za sezonskim zapošljavanjem.

Obilježen Dan sportske rekreacije

rekreacija-i-sport-vuUdruga za sport i rekreaciju "Top sport" pod geslom udruge "Svi za TOP SPORT kroz rekreaciju, rekreacija je TOP SPORT za sve", vrlo uspješno je obilježila Dan sportske rekreacije uz sudjelovanje velikog broja rekreativaca.

Organizirana su natjecanja u košarci za muškarce, odbojci za muškarce, odbojci za žene. U natjecanju su sudjelovali članovi udruge "Top sport", DVD Vukovar, Županijski sud Vukovar, udruga Društva Aura sporta i pojedinci koji su samoinicijativno sudjelovali u ovom rekreativnom sportskom događanju.

Stranica 7 od 48

 
 
 
 
belot