Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Vukovar
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Odgođen Sajam informiranja mladih Vukovar „VuMi“

vu-miPRONI Centar za socijalno podučavanje u okviru  projekta Info centra za mlade Vukovar, s ciljem podizanja kvalitete informiranja mladih i ove godine organizira Sajam informiranja mladih Vukovar pod nazivom „VuMi“.

Cilj sajma je podići razinu informiranosti mladih o mogućnostima i izborima koji im se nude, načinu uključivanja u iste, te ukazati javnosti na potrebu i dobrobit međusobne suradnje u zajednici.
Sajam informiranja mladih održat će se 18. travnja 2011. godine na korzu ispred robne kuće Velepromet u trajanju od 11 do 15 sati. Na Sajmu će biti predstavljeno 17 izlagača iz civilnog, javnog i poslovnog sektora.

Što Vukovar ima za ponuditi mladima?

vu-miSaznajte na sajmu informiranja mladih „VuMi“-ju ,koji će se održati u petak 15.04.2011. na Korzu (ispred Veleprometa).

Predstaviti će se svi koji direktno ili indirektno rade s mladima između 15 i 30 godina,te će mladima i javnosti pružiti informacije o svojim projektima, programima i informacijama,te mogućnostima njihovog uključivanja u iste.

Evaluacija projekta „Sigurno mjesto za sve“

vukovar-sigurno-mjesto-za-sveU okviru evaluacije MDG-F programa gradsku upravu posjetili su Maja Andrić Lužaić, Savjetnica potpredsjednika Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava, Hans Risser, Voditelj MDG-F programa u Republici Hrvatskoj, Roger Macinock, u svojstvu Glavnog evaluatora MDG-F projekta te Ivana Novoselec iz evaluacijskog tima.

Uvažene goste primili su zamjenici gradonačelnika Željko Pinjuh i Dejan Drakulić sa svojim suradnicima, a sastanku su prisustvovali i Željko Šimundić, načelnik PP Vukovar te Ivan-Branimir Vrdoljak, koordinator kontakt policajaca.

7. Međunarodni skup o ribarstvu

7medjunarodni-ribarski-skup-vukovarU Vukovaru je jučer započeo 7. Međunarodni gospodarsko - znanstveni skup "Hrvatsko ribarstvo na pragu EU" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Veleučilišta Lavoslav Ružička iz Vukovara pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja te Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva.

Ovaj gospodarsko–znanstveni skup se, osim novim znanstveno-tehnološkim dostignućima i spoznajama, bavi i analizom stanja u kojem se hrvatsko ribarstvo, ali i ribarstvo u regiji nalazi kao i analizom trendova u ovoj dijelatnosti tijekom zadnjih godina.

Sastanak o EU-u u Vukovaru

sastanak-eu-u-vukovaru"Pregovori o punopravnom članstvu Republike Hrvatske u Europskoj uniji teku dobro i Hrvatska je vrlo blizu završetku pregovora, koje je moguće završiti do kraja lipnja", rekao je Martin Mayer u ime izaslanstva Europske unije u Hrvatskoj na sastanku Zajedničkoga savjetodavnog odbora regija EU-a i RH, održanom u Vukovaru.

Mayer je upozorio na potrebu stalne komunikacije vlade s građanima kako bi se uklonile sumnje o opravdanosti pristupanja Hrvatske EU-u. Govoreći o preostalim otvorenim pitanjima u pregovorima Hrvatske i EU-a, istaknuo je brodogradnju. Pri tome je istaknuo kako je neizbježno da u procesu restrukturiranja brodogradilišta 12 tisuća ljudi ostane bez posla.

16. vukovarsko lutkarsko proljeće od 11. do 16. travnja

16vukovarsko-lutkarsko-proljeceNa 16. vukovarskom lutkarskom proljeću, koje se ove godine održava od 11. do 16. travnja u 21 mjestu u Vukovarsko-srijemskoj županiji, nastupit će 16 lutkarskih kazališta iz Hrvatske, BiH i Mađarske, najavljeno je na konferenciji za novinare organizatora te manifestacije.

Izvršni producent Vukovarskoga lutkarskog proljeća Himzo Nuhanović podsjetio je kako je riječ o nacionalnoj smotri lutkarskih kazališta Hrvatske te da će ukupno biti izvedeno 98 predstava. Osim u Vukovarsko-srijemskoj županiji, predstave će se izvoditi i u Orašju (BiH).

Radionica: Prevencije seksualnog zlostavljanja djece

prevencija-zlostavljanja-djeceUdruga roditelja Korak po korak u suradnji sa Gradom Vukovarom i Vijećem za prevenciju Grada Vukovara u sklopu Kampanje Vijeća Europe organiziraju radionicu na temu prevencije seksualnog zlostavljanja djece, 8. travnja, 2011. godine u Kući Lavoslava Ružičke, Vukovar s početkom u 11 sati. Osim u Vukovaru radionica se održava u još 6 gradova Republike Hrvatske: Koprivnici, Gospiću, Karlovcu, Slavonskom Brodu, Čakovcu i Zadru.

Europa daje milijun eura za obnovu Radničkog doma

etno-sajamZapočinje druga faza obnove Radničkog doma u središtu Vukovara. Europa će za obnovu dati milijun, a Hrvatska dodatnih 350 tisuća eura. Prvi radovi počeli su još 2003.-e, a 5 i pol milijuna kuna uloženo je u obnovu konstrukcije i krovišta. Nakon obnove u Radničkom domu bi trebalo biti kino, gradska kavana, te uredi gradske uprave. Obnova oko 3.000 četvornih metara radničkog zahtjevan je projekt, a i svojevsrtan test za dobivanje europskih miljuna.(vktel)

izvor: slavonija-info.com

Kori Udovički u Vukovaru

kori-udovickiRegionalna direktorica Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) za Europu i pomoćnica glavnog tajnika UN-a Kori Udovički, obišla je u pratnji vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe, zgradu nekadašnjeg Grand hotela u središtu Vukovara teško oštećenog u Domovinskom ratu, čija bi obnova pročelja uskoro trebala započeti.

Vukovar i Sarajevo proširuju suradnju

sarajevo-i-vukovar-prosiruju-suradnjuGradonačelniku Vukovara Željku Sabu u četvrtak je u Sarajevu uručena odluka sarajevskog gradskog vijeća o uspostavi suradnje između dva grada stradalnika.

„Kroz partnerstvo i povelju o prijateljstvu, koju ćemo siguran sam u narednom periodu potpisati, bit ćemo u mogućnosti izraditi zajedničke projekte u čijoj realizaciji će nas Europska komisija kroz IP fondove sigurno podržati“ – istaknuo je gradonačelnik Vukovara, te dodao da su građani Sarajeva i Vukovara imali dušu jedni za druge i suosjećali jedni s drugima u najtežim trenucima.

Stranica 6 od 48

 
 
 
 
belot