Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Vukovar
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Vukovar: Novca ima samo za hitne radove

Vukovar - Zbog nastale situacije, poduzeće Tehnostan iz Vukovara stambene zgrade održava tek minimalno
Nakon travanjskog ukidanja naplate pričuve, korisnici pojedinih stambenih zgradasuočili su se s problemom održavanja zajedničkih dijelova zgrade.
Iz pojedinih zgrada, primjerice nebodera Dunav I i II, pa i nekih objekata u samom središtu Vukovara, stigle su primjedbe na puknute kanalizacijske cijevi ili pokvarenu stubišnu rasvjetu.
Grad plaća samo za svoje
Požalili su se Tehnostanu, poduzeću koje se bavi upravljanjem i održavanjem višestambenih objekata, odakle stiže odgovor da se radi po prioritetima. - U svojevrsnom vakuumu koji je nastao nakon ukidanja naplate pričuve primorani smo raditi samo hitne intervencije i minimalno održavati zgrade, skrbiti o njihovoj sigurnosti ili, primjerice, o tome da dizala ili stubišna rasvjeta normalno funkcioniraju.

Katamaran za vožnju turista Dunavom


VUKOVAR – Uprava unutarnje plovidbe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture osigurala je 600 tisuća kuna za izradu prvog dijela projekta broda za jednodnevni turistički obilazak na Dunavu. Tim će novcem biti izrađena projektna dokumentacija za gradnju trupa i platforme katamarana, koji bi već od sljedećeg ljeta trebao obogatiti turističku ponudu Vukovara te gostima omogućiti vožnju dunavskim valovima i upoznavanje grada s riječne strane. Turističko-putnički katamaran će, prema okvirnom troškovniku za potpuno opremljen brod porinut u rijeku, biti 16 metara dug i 7 metara širok, a moći će voziti 60 putnika na palubi. Poriv broda omogućit će brzinu plovidbe do 15 km/h u mirnoj vodi, s tim što je predviđeno kako će njime upravljati dvočlana posada.

Treći bajkerski susret s Vukovarcima

Unatoč kišnom vremenu Moto klub Vukovar je proteklog vikenda uspješno organizirao ovogodišnji 3. motoparty na aerodromu i vukovarskim ulicama kojima je protutnjalo nekoliko stotina motora, ali prevelika buka nikom dobronamjernom nije zasmetala.

Novost ovogodišnje susreta bajkera iz Hrvatske, ali i susjednih država je što su domaćini omogućili motociklistima uz vodiče posjetiti vukovarske znamenitosti kao što je spomen-soba vukovarske ratne bolnice, Ovčara, Memorijalno groblje, Trpinjska cesta i druga važna mjesta stradanja, ali i prirodne ljepote Vukovara i vukovarskog kraja. Središnji događaji su defile svih motorista ulicama grada i završna fešta na aerodromu gdje su bajkeri uživali u panoramskom letenju zrakoplovima, motoigrama i druženju starih prijatelja.

Ponudu je upotpunio tradicionalni vol na ražnju, koncert Zabranjenog pušenja i atraktivne plesačice, vjerne pratilje bajkera pa se slavilo dugo u noć

Vukovarska špica obogatila ljetni život

Svake subote ovoga ljeta u pješačkoj zoni u središtu Vukovara u 10 sati održava se program nazvan Vukovarska špica, zamišljen kao promocija kulturnih, zabavnih i sportskih aktivnosti u gradu, uz najavu različitih manifestacija, glazbeno-scenskih događaja, likovnih izložbi te radionica za građane svih generacija. U programu, čiji je organizator Gradsko poglavarstvo, nastupaju kulturno-umjetnička društva, članovi sportskih klubova i udruga koje djeluju na području grada, ali se mjesta nađe i za goste iz drugih sredina koji Vukovarcima žele subotnje prijepodne učiniti zanimljivim i prezentirati svoje aktivnosti.

Vukovarski motoparty okupit će tri tisuće bikera


VUKOVAR - U organizaciji Motokluba Vukovar, od 25. do 27. srpnja na prostoru Aerokluba Borovo bit će održan treći vukovarski motoparty. Tajnik kluba Goran Popić istaknuo je kako očekuje dolazak više od tri tisuće motorista iz svih dijelova Hrvatske te iz Njemačke, Italije, Švicarske i drugih zemalja, a na tragu pozitivnih iskustava od prošle godine, na aerodromu će biti postavljen kamp za smještaj sudionika s tuševima i sanitarnim čvorovima, uz bogatu gastronomsku ponudu i neizbježno okretanje vola na ražnju.

Vukovar je grad - samaca

VUKOVAR – Krajem prošle godine korisnici usluga Komunalca dugovali su tom gradskom poduzeću više od 11 milijuna kuna, od čega se nemali dio odnosi na neplaćene račune za odvoz kućnoga smeća. Ukupna bi svota mogla biti i znatno drukčija kada bi građani prijavili točan broj članova kućanstava, no evidencije govore kako su mnogi odlučili dati pogrešne podatke i time izbjeći plaćanje pune cijene odvoza. Komunalac tu uslugu naplaćuje po članu kućanstva, s tim da je mjesečna cijena za nositelja 16 kuna te po 8 kuna za ostale ukućane.  Direktor Komunalca Marinko Leko rekao je kako je čak 70 posto kućanstava prijavilo jednog ili dva člana, što bi u prijevodu značilo da je Vukovar grad samaca i da tek u svakoj trećoj kući i stanu žive višečlane obitelji. Nezavisni vijećnik Pilip Karaula drži kako u Komunalcu nisu dovoljno učinili na evidenciji korisnika, pa dio građana godinama “legalno” izbjegava podmirivanje obveza.

Proglašeni pobjednici drugog Vukovar film festivala

U Vukovaru je zatvoren drugi Vukovar film festival na kojemu je prikazano više od 50 filmova iz podunavskih zemalja, te nekolicina uradaka svjetske produkcije na radost mnogobrojnih ljubitelja ove umjetnosti koji su ga od srijede pratili na riječnom šlepu uz Dunav i u Ružučkinoj kući. Riječima zahvale organizatorima i sudionicima festivala festival je zatvorila gradonačelnica Vukovara Zdenka Buljan uz najavu trećega po redu festivala koji će Vukovar s nestrpljenjem iščekivati dogodine. Na samoj svečanosti zatvaranja podijeljene su i nagrade stručnoga žirija kojega su sačinjavali redatelji Zvonimir Jurić i Kristijan Milić, te filmski kritičar Nenad Polimac.

Stranica 48 od 48

 
 
 
 
belot