Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Vukovar
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Otvorena prostorija za magnetsku rezonancu u vukovarskoj bolnici

otvorena-magnetska-rezonanca-vukovarProstorija za magnetsku rezonancu, u koju je uloženo 8,3 milijuna kuna, svečano je otvorena u utorak u vukovarskoj Općoj bolnici. Po riječima ravnateljice vukovarske bolnice Vesne Bosanac, magnetski rezonator jedini je na području Vukovarsko-srijemske županije. Dodala je i kako očekuje da će do jeseni završiti obnova vukovarske bolnice u koju je dosad uloženo oko 200 milijuna kuna.

Ministar Milinović rekao je da je »vukovarska bolnica prije samo nekoliko godina poslovala s gubitkom oko 50 milijuna kuna, a danas je na pozitivnoj nuli« te dodao da »ulaganje u zdravstvo nije trošak hrvatske države«, nego budućnost.

Potpisan Sporazum o sufinanciranju izgradnje industrijskih kolosijeka

sporazum-o-novim-kolosjecimaU Vukovaru je potpisan Sporazum o sufinanciranju izgradnje, odnosno sanacije industrijskih kolosijeka. Sporazum su potpisali Zlatko Rogožar, direktor HŽ Carga, Željko Sabo, gradonačelnik Grada Vukovara, Srećko Đuranović, direktor Agita i Dragan Njegić, direktor Vukovarske gospodarske zone.

Svrha sporazuma je poticanje i jačanje poduzetničke inicijative. Njime se određuje način sufinanciranja, projektiranja i izgradnje, odnosno sanacije postojećih industrijskih kolosijeka u Vukovarskoj gospodarskoj zoni koje će sufinancirati  HŽ Cargo, Grad Vukovar i Agit.

Spomen-ploče na vukovarskom radiju i uredu za obranu

otkrivanje-spomen-ploce-otporaPovodom 20. obljetnice otpora srpskoj agresiji na Vukovar, u organizaciji grada i 204. vukovarske brigade, na zgradama ureda za obranu i Hrvatskog radija Vukovar postavljene su spomen-ploče.

Otkrivši spomen-ploču na uredu za obranu, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Danijel Rehak podsjetio je na 2. svibnja 1991. kad je ondašnji vukovarski sekretarijat za narodnu obranu preuzela hrvatska država i na njegovo čelo imenovala Tomislava Merčepa.

Obilježen Dan grada Vukovara

dan-grada-vukovaraSvečanom sjednicom Gradskoga vijeća na kojoj su zaslužnim pojedincima, ustanovama, udrugama i tvrtkama uručena gradska priznanja, u Vukovaru je obilježen Dan grada, 3. svibnja, blagdan zaštitnika sv. Filipa i Jakova.

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo istaknuo je u govoru kako je Vukovar jedini grad u Hrvatskoj koji ima sedam asistenata za rad s djecom s posebnim potrebama, financira sve studente stipendiste, a učenicima je omogućen besplatan prijevoz u Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji.

Predstavljena knjiga "Crkva i vukovarski franjevci"

crkva-i-vukovarski-franjevciKnjiga "Crkva i vukovarski franjevci" župnika Župe sv. Filipa i Jakova fra Ivice Jagodića, u kojoj je na nešto više od 260 stranica fotografija i teksta predstavljena povijest franjevaca na tlu Vukovara u više od tri stoljeća njihove nazočnosti u tome gradu, predstavljena je večeras u Pastoralnom centru sv. Bone.

"Riječ je o nezaobilaznoj knjizi koja govori o dva vida franjevačke nazočnosti u Vukovaru. Govori o tome što su franjevci radili na očuvanju hrvatske kulturne katoličke baštine i indentiteta grada Vukovara i, s druge strane, o tome što su radili na očuvanju duhovne snage Vukovaraca u vremenima koja su bila sretna i u vremenima kada je bilo teško", rekao je predstavljajući knjigu njezin urednik Dražen Živić iz Instituta društvenih znanosti "Ivo Pilar" - Područnog centra u Vukovaru.

Dunavska konferencija počela s radom

zapocela-dunavska-konferencijaStrategija EU-a za dunavsku regiju i njezina uloga u poboljšanju životnih uvjeta na čitavom prostoru Podunavlja glavna je tema Dunavske konferencije koja je započela u petak u Ružičkinoj kući u Vukovaru uz sudjelovanje predstavnika 14 podunavskih zemalja uključenih u Strategiju Europske unije (EU) za dunavsku regiju te institucija EU.

Konferenciju je otvorila predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor podsjetivši da Hrvatska konferenciju organizira kao partnerska zemlja u sklopu Dunavske strategije EU-a, koju je 13. travnja prihvatilo Vijeće Unije, a do lipnja se očekuje i njeno usvajanje u Europskom vijeću.

Izložba "25. godina Černobilske katastrofe"

izlozba-cernobilska-katastrofaU organizaciji Veleposlanstva Ukrajine u Republici Hrvatskoj i Vukovarsko-srijemske županije povodom obilježavanja 25. godišnjice Černobilske katastrofe, koja se dogodila 26.travnja 1986. u Ukrajini, održat će se izložba fotografija pod nazivom "25. godina Černobilske katastrofe. Sigurnost budućnosti"

Izložbu će večeras, 29. travnja u 17.30 sati u zgradi Vukovarsko - srijemske županije u Vukovaru

Nastupni posjet iranskog veleposlanika

iran-velepos-vuU nastupnom posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji, veleposlanik Islamske Republike Irana, Mohsen Šarif Hodai sastao se sa županom Božom Galićem, i predstavnicima županijskih gospodarskih ustanova. Važan dio razgovora vodio se oko proširenja izvoza tvrtke Borovo-Gumitrade u Iran. Govora je bilo i o aktualnim političkim, gospodarskim i kulturnim temama.

izvor: vktel.com

foto:vukovar.hr

Dunavska konferencija 29. travnja u Vukovaru

barokna--jezgra-vukovarVukovarska dunavska konferencija održat će se 29. travnja u Vukovaru, a domaćin će joj biti hrvatska vlada, priopćeno je u ponedjeljak iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.
Tom se konferencijom dodatno želi senzibilizirati pitanje važnosti Strategije Europske unije za dunavsku regiju i njezine uloge u poboljšanju životnih uvjeta na čitavom prostoru dunavske makroregije, priopćeno je.

DORF'11 – PRVA REPRIZA U VUKOVARU

1dorf-2011VINKOVCI – Festival dokumentarnog rock filma – DORF predstaviti će dio ovogodišnjeg programa već tradicionalno, u Hrvatskom domu u Vukovaru, u okviru kultnog programa Petak u Ružički.
Druženje u Vukovaru zakazano je za 22.04., s početkom u 20.00 sati. Bit će prikazana 4 filma iz ovogodišnjeg DORF programa, od kojih svakako posebno izdvajamo izvanredni film o legendarnom Satanu Panonskom, autora Milorada Milinkovića. Ulaz je besplatan.

Stranica 5 od 48

 
 
 
 
belot