Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Vukovar
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Održana akcija "Kupujmo hrvatsko"

izvorno-hrvatsko-vukovarUz sudjelovanje 115 izlagača iz cijele Hrvatske, od kojih je 25 s vukovarsko-srijemskog područja, u Vukovaru je jučer održana akcija "Kupujmo hrvatsko" kojom Hrvatska gospodarska komora nastavlja promovirati kvalitetne i konkurentne hrvatske proizvode.

Predsjednica HGK Županijske komore Vukovar Vinka Ivanković na svečanosti otvorenja naglasila je da je ovogodišnja akcija rekordna po broju izlagača, napose onih s vukovarsko-srijemskog područja, te istaknula da je i to dokaz kako kvalitetni domaći proizvod može naći put do potrošača.

Projekt "Ponovno"

ponovo-proni-vukovarU okviru projekta „Ponovno“, trenutno se provodi nekoliko ključnih aktivnosti, odnosno neke od njih su djelomično završene.

Tako je sa završetkom svibnja, završena i obuka korisnika za računalni tečaj - ECDL, koju je tijekom travnja i svibnja prolazilo 30 korisnika socijalne pomoći grada Vukovara i dogotrajno nezaposlenih osoba evidentiranih na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područne službe Vukovar, uključenih u provedbu projekta. Računalni tečaj bio je organiziran za 4 skupine korisnika, dok će za još dvije biti organiziran na jesen.

Operativna grupa za zapošljavanje mladih

projekt-proni-os-operativnaPRONI Centar za socijalno podučavanje, u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, područnim službama u Osijeku, Vukovaru i Sisku, i Volonterskim centrom Osijek, provodi projekt „Operativna grupa za zapošljavanje mladih“ („Youth Employment Task-force“ – eng.).

Projekt ''Operativna grupa za zapošljavanje mladih'' financiran je uz potporu Europske unije kroz program darovnice „Mladi na tržištu rada“ u okviru IPA IV. komponente „Razvoj ljudskih potencijala“, u iznosu od 99.638,25, odnosno približno 733.000,00 kuna.

Obnova Radničkog doma u Vukovaru

radnicki-dom-vukovarSporazum o provedbi projekta obnove Radničkog doma u Vukovaru, vrijedan 1,34 milijuna eura potpisali su jučer u Vukovaru šef delegacije Eurpske komisije u RH Paul Vandoren, stalna predstavnica UNDP-a u RH Louisa Vinton, ministar regionalnog razvoja Božidar Pankretić te predsjednica Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara Ljiljana Blažević.

Riječ je o projektu "Nasljeđe kao sredstvo razvoja. Obnova arhitektonskog nasljeđa u središtu grada Vukovara - održiva obnova i razvoj ratom razorene zajednice" kojim je europski parlament osigurao milijun eura a vlada RH putem Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara dodatnih 340 tisuća eura.
"Europska unija gleda na obnovu Radničkog doma u Vukovaru kao na prijelaz iz bogate povijesti u još bogatiju budućnost u duhu pomirbe, multikulturalnosti te procvata grada i građana Vukovara", rekao je na svečanosti potpisivanja Sporazuma Paul Vondoren.

FIJET-ova Zlatna jabuka za vučedolsku kulturu

vukovaru-fjetova-zlatna-jabukaPredsjednik Svjetskog udruženja turističkih novinara i pisaca u turizmu (FIJET) Tijani Hadad uručio je danas u Vukovaru nagradu "Zlatna jabuku" kojom ta novinarska asocijacija nagrađuje Vukovar i Ilok za istraživanje vučedolske kulture i njezinu promociju u Hrvatskoj i svijetu. Hadad je tom prigodom istaknuo da je Vukovar, nakon Dubrovnika 1996. i Splita 2002. godine, treći hrvatski grad koji dobiva ovu prestižnu nagradu koja je svojevrsni turistički Oscar. Naglasio je da vučedolska kultura ne pripada samo Vukovaru i Hrvatskoj nego i cijelome svijetu, jer je kulturno nasljeđe univerzalno i treba ga promicati u cijelome svijetu, a što je zadatak i FIJET-a.

INA donirala 500 tisuća kuna za raminiranje u Općini Stari Jankovci

Uina-razmiravanjepraviteljica „Hrvatska bez mina“-Zaklade za humanitarno razminiranje Hrvatske Đurđa Adlešić i predsjednik Uprave INA-e Zoltan Aldott, svečano su u Starim Jankovcima potpisali ugovor o donaciji kojim INA donira Zakladi 500 tisuća kuna za razminiranje 12 do 15 hektara minski sumnjive površine u Općini Stari Jankovci. Ova će se sredstva udvostručiti  zahvaljujući ITF-u-međunarodnoj fondaciji za humanitarno razminiranje i pomoć žrtvama mina.

izvor: hrv.hr

U Vukovaru počela Svjetska slikarska kolonija

slikarska-kolonija-vukovarU Vukovaru je počela Svjetska slikarska kolonija, jedno od uvodnih događanja Svjetskih umjetničkih igara (nekadašnja Olimpijada kulture, o.u.) koje će se u rujnu 2012. održati u Hrvatskoj.

Otvarajući Svjetsku slikarsku koloniju, na kojoj sudjeluje 17 uglednih slikara iz Europe te Egipta i Nigerije, vukovarski gradonačelnik Željko Sabo naglasio je da će u idućih tjedan dana sudionici kolonije slikati u Vukovaru, a njihovi radovi javnosti biti predstavljeni u prostorima Radničkog doma 14. svibnja.

Otvorenje izložbe - Slavonski strip crtači

stripcrtaciPozivamo Vas na otvorenje izložbe SLAVONSKI STRIP CRTAČI u foyeru Hrvatskog doma Vukovar.
Otvorenje izložbe počinje u srijedu 11.05. u 19:00 sati, a u organizaciji Udruge ljubitelja stripa "STRIPOS" iz Osijeka te Hrvatskog doma Vukovar.

Vukovarski fotomaraton 2011.

vukovarski-fotomaraton-malaFotoklub Digit organizira prvi "Vukovarski fotomaraton 2011." Na Vukovarskom fotomaratonu mogu sudjelovati svi, bez dobnog ograničenja, koji se pravovremeno prijave. Mjesto događanja je prostor grada Vukovara u vremenu od 09-21 sat 07. svibnja 2011. Mjesto sastanka, prijave, start i predaja radova i ručak za sudionke je na terasi restorana Dunavska golubica. Kotizacija iznosi 50 kn.

Izložba odabranih radova fotomaratona održat će se na Dan Dunava, 29.06.2011. u Hrvatskom domu Vukovar.

Prezentacija programa "Au pair"

rad-u-kanadiAu pair program  je  program pod pokroviteljstvom američkog State Departmenta  i  omogućuje mladima od 18 do 26 godina da provedu od 3 do 12 mjeseci u inozemstvu  čuvajuci djecu i učeći jezik  zemlje u koju putuju. Ovisno o destinaciji u koju idu omogućuje im se i pohađanje modula  po vlastitiom izboru na nekom od fakulteta , smjestaj, hrana te mogućnost zarade do 10 000 USD.

Sve o "Au pair" programu poslušajte 04.05.2011. u Vukovaru u 17:00 sati, Gradska knjižnica Vukovar, Trg Republike Hrvatske 1.

Stranica 4 od 48

 
 
 
 
belot