Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Vukovar
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

VFF - dan 2.

vff2011-1Vukovar nastavlja svoju filmsku priču. Jučer je u Ružičkinoj kući prikazan film Zlin- živuća utopija, Aleksandra Bindera, koji se predstavio vukovarskoj publici.
Nakon filma, Ines Ambruš, konzervatorica, održala je predavanje na temu Bata Satelitski grad a potom je otvorena izložba 80 godina  Bate u Borovu. Izložbu je svečano otvorio direktor tvornice Borovo Mirko Ćavara.

Projekt 
„Operativna grupa za zapošljavanje mladih“

edukacija-zaposljavanje-mladihNemate radnog iskustva, a svi ga traže?
 Poslali ste puno zamolbi, ali ništa? 
Bili ste možda i na intervjuu, ali što je poslodavcu bitno? 
Kako i gdje pronaći prave informacije?

Odgovore na ova i druga pitanja možete pronaći uključivanjem u aktivnosti projekta 
„Operativna grupa za zapošljavanje mladih“.

Javiti se mogu:
-    sve mlade nezaposlene osobe između 15 i 24 godine iz Vukovarsko-srijemske županije, bez obzira na stručnu spremu, bez ili s  malo radnog iskustva, bez obzira jeste li prijavljeni ili ne na

Donacija Udruge "Korektiv" za socijalno ugrožene vukovarske obitelji

hercegovina-vukovaruPredsjednik Udruge za unaprjeđenje i koordinaciju aktivizma u lokalnoj zajednici "Korektiv" iz Širokoga Brijega Dalibor Ravić uručio je u vukovarskoj gradskoj vijećnici članovima socijalno ugroženih vukovarskih obitelji novac prikupljen u humanitarnoj akciji "Hercegovina u Vukovaru".

Udruga "Korektiv" prikupila je proljetos u humanitarnoj akciji "Hercegovina u Vukovaru" ukupno 20.000 kuna. Po 1200 kuna dodijeljeno je članovima osam vukovarskih socijalno ugroženih višečlanih obitelji, dok su dvoje studenata, djeca poginulih hrvatskih branitelja, dobili stipendije od po 5000 kuna.

Zlatar u Vukovaru završio bicikliranje dugo 880 kilometara

zlatar-vukovar-bicikliKvartovski policajac i član Biciklističkog kluba Rotor  iz Koprivnice Zoran Zlatar u pet je dana u okviru akcije Grada Koprivnice Zdravi grad svojim biciklom prešao 880 kilometara od Dubrovnika do Vukovara. Njega je u Vukovaru u svom uredu primio gradonačelnik Željko Sabo koji mu se zahvalio što je svojom gestom povezao ne samo Dubrovnik i Vukovar, već i grad Koprivnicu i cijelu Hrvatsku. Zlatarovo bicikliranje Hrvatskom od Mlina pored Dubrovnika do Vukovara jedna je od aktivnosti programa Zdravi grad te Active Access.


izvor: hrv.hr

Obnova vukovarskih ulica

vu_centar_pbzGradonačelnik Vukovara Željko Sabo sa suradnicima obići će u utorak, 12. srpnja 2011. godine Ulicu 204. vukovarske brigade i sastati se sa stanarima višetambenih zgrada. Riječ je o naselju poznatom kao  „Rupe“, preko puta  Gradskog nogometnog stadiona u Vukovaru.

Rezultati manjinskih izbora u Vukovaru

rezult-izbor-nac-manjZa predstavnika albanske nacionalne manjine u Gradu Vukovaru na jučerašnjim je izborima najviše glasova dobio Osman Azizi.

Za članove i članice Vijeća mađarske nacionalne manjine u Gradu Vukovaru izabrani su Rozalija Jakumetović, Margita Kovač, Josip Varnju, Ilonka Đukić, Eržebet Hajdu,  Josip Kovač, Ljudevit Hajdu, Jožef Gadanec, Ružica Kolar, Ivan Šarvari, Vinko Kovač, Veronika Kefer, Alojzij Tot, Eržebet Kremerenski i Jelisaveta Jankov. 

Slavljenički koncert "Vukovar u srcu"

vukovar-u-srcuPovodom Dana državnosti Republike Hrvatske i završetka izobrazbe na hrvatskim vojnim školama u sastavu Hrvatskog vojnog učilišta "Petar Zrinski", u vukovarskom parku Dvorca Eltz održan je u subotu koncert "Vukovar u srcu" Simfonijskog puhačkog orkestra Oružanih snaga RH i Klape Hrvatske ratne mornarice (HRM) "Sveti Juraj".

Pored brojnih Vukovaraca, koncertu, koji je dar Vlade RH građanima Vukovara, nazočni su bili i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić te predsjednica Vlade Jadranka Kosor kao i drugi državni i lokalni dužnosnici.

Biciklistička karavana Vukovar-Ljubljana

biciklisticka-karavanaBiciklistička karavana »Put prijateljstva Vukovar - Ljubljana«, koju u povodu Dana državnosti Hrvatske i Slovenije 25. lipnja organizira Savez hrvatskih društava u Sloveniji, krenula je jučer ujutro s Trga Republike Hrvatske, u središtu Vukovara.

Na put od 500 kilometara krenulo je 35 biciklista, među kojima su i dvojica iz Vukovara i Osijeka koji će put od Vukovara do Ljubljane proći biciklima u tri etape: Vukovar-Virovitica (170 kilometara), Virovitica - Sveta Nedelja (190 kilometara) i Sveta Nedelja - Ljubljana (140 kilometara).

Promocija polaznika vojnih škola za Dan državnosti

promocija-oruzanih-snagaSvečana promocija 379 polaznika vojnih škola Oružanih snaga Republike Hrvatske održat će se u prigodi Dana državnosti u vukovarskoj vojarni 204. vukovarske brogade, najavljeno je na konferenciji za novinare Hrvatskog vojnog učilišta (HVU) "Petar Zrinski".

Zamjenik ravnatelja HVU-a i zapovjednik Ratne škole "Ban Josip Jelačić" brigadni general Slaven Zdilar rekao je kako je među polaznicima vojnih škola koji će bit promovirani 15 polaznika oružanih snaga BiH, Crne Gore, Makedonije i Slovenije.

Završni seminar CRO Compete projekta

odrzan-seminar-cro-completeAgencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) održala je  u Vukovaru, u sklopu projekta IPA 2007 "CRO Compete - Jačanje politika tržišnog natjecanja i državnih potpora u RH", seminar za predstavnike lokalne vlasti i poslovne zajednice Vukovara i Vukovarsko-srijemske i okolnih županija, izvijestili su iz Agencije.

Radi se o posljednjem u nizu od 20-ak seminara za predstavnike poslovne zajednice i lokalne uprave i samouprave, koje je AZTN u posljednjih godinu i pol dana održao u desetak hrvatskih gradova.

Stranica 3 od 48

 
 
 
 
belot