Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Vukovar
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Potpisan sporazum o suradnji u okviru projekta New Map

new_mapVukovarska Područna služba Hrvatskog zavoda  za zapošljavanje  potpisala je sporazum o suradnji s Gradom Vukovarom, Agencijom za razvoj Vukovarsko-srijemske županije HRAST;
Županijskom  komorom Vukovar, Obrtničkom komorom Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatskom udrugom poslodavaca o suradnji u okviru projekta New Map- Nova metodologija i plan zapošljavanja za Grad Vukovar. 

Otvorena izložba Fotokluba Vukovar

foto-vu-izlozba
U foyeru Hrvatskog doma Vukovar jučer, dana 3. listopada 2011. otvorena je VII. izložba Fotokluba Vukovar, na kojoj se predstavljaju radovi dvadeset i troje članova Kluba. Izložba je otvorena do 14. listopada i može se pogledati radnim danom od 9 do 13 sati, a u popodnevnim satima prije predstava i koncerata.

(Fotografije s otvorenja: Robert Matoušek)

Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara predstavio razultate

fond-grada-vu1Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara odradio je 425 projekata,  proveo 1071 ugovor za što je utrošeno 262 milijuna kuna od kojih je projekte Grada Vukovara sufinancirao sa 107 milijuna kuna. Fond je dao i potporu gospodarstvu sa 50 milijuna kuna čime je održano 5 tisuća ranih mjesta i zaposleno novih 1 500 nezaposlenih. Rezultat je to rada Fonda od 2002. do 2010. godine kojeg su danas na kavi s građanima prezentirali u središtu Vukovara. Rezultate rada prikazali su i u Katalogu rada kojeg su dijelili građanima.


izvor:hrt.hr

Dunavski san: Izložba stambenih prostora

izlozba-stan-vuU organizaciji Gradskog muzeja Vukovar u Galeriji Oranžerija postavljena je izložba „Dunavski san“ koja je plod suradnje bečke Galerije Baeckerstrasse4 i Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Iniciran od Austrijskog kulturnog foruma u Zagrebu, ovaj projekt ima za cilj ostvarenje i poticanje razvoja interkulturalnog dijaloga između Austrije i Hrvatske. Ovom je izložbom preko fotografija i minijatura istraženo pitanje stambenih prostora i urbaniteta u Srednjoj Europi, a kako doznajemo od kustosice Maje Rožman, slična izložba u Hrvatskoj još nije viđena. Za posjetitelje je otvorena do sredine listopada.


izvor:hrv.hr

Obilježavanje Dana policije počelo odavanjem počasti poginulima

dan-policije
Povodom Dana policije koji se slavi 29. rujna, na blagdan njenog zaštitnika svetog Mihaela,  podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru izaslanstvo PU vukovarsko-srijemske, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara i Udruge veterana Domovinskog rata  položilo je vijence  i upalilo svijeće odajući počast svim, u Domovinskome ratu, poginulim i nestalim pripadnicima PU vukovarsko-srijemske.

Zagrebačka filharmonija u Hrvatskom domu Vukovar

zg-filharmonija-1
Zagrebačka filharmonija održat će koncert u Hrvatskom domu Vukovar – u subotu, 1. listopada 2011. u 19.00 sati. Ulaz je slobodan.

Osnovana Vukovarska dijabetička udruga

dijabetes2
U Ružičkinoj kući u Vukovaru osnovana je Vukovarska dijabetička udruga za čijega je predsjednika izabran Zlatko Modalek, dugogodišnji dijabetičar. Na središnjem gradskom trgu članovi udruge organizirali su mjerenje razine šećera u krvi, a odazvalo se oko 400 građana. Vukovarska je udruga 52. dijabetička udruga u Hrvatskoj, rekao je Davor Bučević, predsjednik Hrvatskoga saveza dijabetičkih udruga. U Hrvatskoj ima oko 300.000 osoba s povišenom razinom šećera u krvi.


izvor:hrv.hr

Audicija - Hrvatski dom Vukovar, 25.9. u 16.00

Ako imaš od 7 do 14 godina i zanima te kazalište i gluma – dođi u nedjelju, 25. rujna u 16 sati u Hrvatski dom Vukovar na audiciju i upis u dramski studio koji uskoro počinje raditi. Voditeljica je Lidija Helajz, glumica Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka.

poziv-na-audic-vu

Borovo-Kožna obuća predstavila kolekciju proljeće/ljeto 2012.

borovo-kolekcija-2011Borovo-Kožna obuća predstavila je danas javnosti i kupcima oko 700 novih modela kožne i gumene obuće iz nove kolekcije Proljeće/Ljeto 2012. Odabrani modeli će biti ponuđeni u gotovo 140 borovskih trgovina u Hrvatskoj i Sloveniji. Najnovija kolekcija je rezultat kreativnog rada njihovih dizajnera i tehnologa uz primjenu suvremenih tehnologija razvoja proizvoda. U Borovo-Kožnoj obući se nadaju kako će najnovija kolekcija značajno pridonijeti pozicioniranju Borova kao hrvatskog lidera u proizvodnji i trgovini obućom.


izvor: hrv.hr

160 MILIJUNA EURA IZ RAZNIH FONDOVA EU

eu-fondovi-novacVukovarsko-srijemska županija u proteklih je 5 godina iz fondova EU "povukla" 160 milijuna eura zahvaljujući kvalitetno pripremljenim i apliciranim projektima. Djelo je to kvalitetno educiranih i osposobljenih ljudi, a upravo na toj edukaciji radit će se i dalje. Ovoga trenutka 20 visokoobrazovanih mladih kadrova je na obuci za pripremanje projekata. Jamac za nova sredstva, uz kvalitetan kadar, je i donesena Razvojna strategija za razdoblje od 2011. do 2013. godine.

Stranica 2 od 48

 
 
 
 
belot