Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Vukovar
 • Facebook: urednik.slavonija
 • Twitter: slavonijainfo
 • YouTube: nikon0007
 • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Predstavljen Vukovarski zbornik

vu-zbornik1Predstavljanjem Vukovarskog zbornika broj 6 u vukovarskom centru Instituta društvenih znanosti „Ivo Pilar“ završeno je obilježavanje Sedmih dana Matice hrvatske u Vukovaru. Zbornik je tiskan na 465 stranica, a u njemu je 30 radova 28 autora. Radovi su podijeljeni u 6 cjelina: Društvo i kultura, Znanstvene i stručne rasprave, Vukovar u Domovinskom ratu, Književni prilozi, eseji i kulturna baština, Sjećanja na ljude i događaje te Govori i prikazi knjiga. Zbornik su predstavili Sandra Cvikić, Zlata Živaković Kerže i urednik Dražen Živić. Za glazbeni ugođaj pobrinuli su se učenici glazbenoga odjela OŠ Dragutina Tadijanovića.


izvor:Radio Vukovar
link: hrv.hr

Otvoreni obnovljeni odjeli vukovarske bolnice

otvorena-magnetska-rezonanca-vukovarU Vukovaru su danas svečano otvoreni obnovljeni odjeli Opće županijske bolnice Vukovar u čiju je obnovu do sada uloženo 198 milijuna kuna čime je završen građevinski dio i opremanje ukupno 13 odjela. Kako je istaknula ravnateljica bolnice dr. Vesna Bosanac, još je preostalo završiti opremanje Dječjeg odjela i dijelom Odjela psihijatrije, a u naredne dvije do tri godine planira se sredstvima europskih fondova završiti i Centar za rehabilitaciju žrtava rata čime će vukovarska bolnica poprimiti najviše europske standarde.

Potpisan Sporazum o prijateljstvu i suradnji Vukovara i Bača

sabp-vac-sporzumS namjerom razvijanja prijateljskih odnosa i suradnje među građanima i građankama,   Grad Vukovar i Općina Bač iz susjedne Republike Srbije  od danas imaju potpisan Sporazum o prijateljstvu i suradnji.  Potpisali su ga gradonačelnik Vukovara Željko Sabo i predsjednik Općine Bač Tomislav Bogunović. Odluku o ovom sporazumu donijeli su vijećnici i vijećnice kako Gradskog vijeća Vukovara tako i Općine Bač i to jednoglasno, a tijekom svečanosti potpisivanja istaknuto kako sporazum definira unaprjeđenje suradnje Vukovara i Bača na svim područjima – od gospodarskog, preko kulturnog i sportskog. Poptisivanju su nazočili i predsjednik Gradskog vijeća Vukovara Tomislav Džanak kao i predsjednik Skupštine Općine Bač Slobodan Torubarov sa svojim suradnicima i suradnicama.


izvor:Radio Vukovar / Web
link: hrv.hr

Grad mijenja nekretnine s Vupikom

Grad Vukovar dat će Vupiku Kuriju 1 smještenu nasuprot Dvorca Eltz, a zauzvrat će dobiti Zlatnu dolinu  u središtu grada i spaljeni market Prvi maj na Sajmištu. Ovu je odluku na današnjoj sjednici potvrdilo i Gradsko vijeće uz suzdržanost vijećnika HDZ-a. Sve ostale odluke donesene su jednoglasno, a prihvaćeno je financijsko izvješće Gradske knjižnice te su usvojena izvješća o radu Dječjih vrtića Vukovar I i Vukovar II za prošlu pedagošku i plan i program rada za tekuću pedagošku godinu.
gra-vu-most

Počinje gradnja Sportskog centra u Vukovaru

Na temelju izrađene projektne dokumentacije danas (u ponedjeljak, 17. listopada 2011. godine) u 11 sati počinju radovi I. faze izgradnje Sportskog centra Trpinjska cesta u Vukovaru (Ulica Trpinjska cesta, između kućnih brojeva 160-166 ) Radovi obuhvaćaju  izgradnju prilazne ceste i boćališta. Za navedenu  izgradnju su potrebna sredstva u iznosu od 640.000,00 kuna,  a značajno je spomenuti da Primorsko-goranska županija sufinancira radove sa 400.000,00 kuna u sklopu akcije „Solidarnost za Vukovar“.

odbojka-dvorana-vu

Započeli 7.dani Matice hrvatske u Vukovarsko-srijemskoj županiji

dani-mat-hrv2011Predstavljanjem knjige Martine Baričević „Krik za Vukovar“ u Pastoralnom centru sv. Bono sinoć su započeli 7.dani Matice hrvatske Vukovar. Pjesnikinja je svoju knjigu stihova ispisala kao veliki hommage žrtvi Vukovara, a preko nje onda i univerzalnoj i svevremenoj ljudskoj patnji i stradanju u paklu rata. Knjigu su predstavili Hrvoje Kačić, Štefica Šarčević i Martina Baričević. U glazbenom dijelu programa je nastupio mješoviti župski zbor sv Cecilija.


izvor:hrv.hr

Jazz na kotačima

Pozivamo učenike, ali i sve ostale  zainteresirane na glazbenu radionicu u Hrvatski dom Vukovar – petak, 14.10. u 11.00.Ulaz slobodan.
jazz-na-kotacima1
"Jazz na kotačima" moderni je dvojezični edukacijski program koji kroz putujuće radionice promovira jazz glazbu prvenstveno, ali ne i isključivo, školarcima i studentima diljem Republike Hrvatske.

Fond stipendira 37 studenata poslijediplomskog i doktorskog studija

stipendijavkFond za obnovu i razvoj grada Vukovara potpisao je danas 37 ugovora za dodjelu naknade troškova školarine za semestre u školskoj 2010./2011.godini poslijediplomskog i doktorskog studija. Kroz tri godine  ovoga programa Fond je uložio milijun i 500 tisuća kuna za ukupno 138 stipendija. Zastupljeno je 38 profila od kojih su na prvom mjestu poduzetništvo, potom organizacija i menadžment, financije i bankarstvo te europske integracije. Predsjednica Fonda Ljiljana Blažević je mišljena kako je to veliki doprinos razvoju budućnosti grada Vukovara.  


izvor:hrv.hr

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

dan-sjecanja-2011
Na sastanku Organizacijskog odbora za obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, u kojem su gradonačelnik Željko Sabo, članovi Koordinacije i drugih udruga proizašlih iz Domovinskog rata grada Vukovara te svećenici vukovarskih župa, dogovoreno je da se program kojim se odaje počast svim sudionicima obrane Vukovara 1991. godine neće  bitno mijenjati u odnosu na protekle godine, a kolonu sjećanja ulicama grada, od Opće bolnice do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata, predvodit će pripadnici 204. vukovarske brigade i ostali branitelji Vukovara. Od ministarstva obrane zatražit će se da po prvi puta u koloni budu i ratne zastave svih postrojbi RH iz Domovinskog rata. Zaključeno je i da, s obzirom da se obilježavanje održava neposredno prije parlamentarnih izbora, taj dan ne smije biti ispolitiziran.

Udruga slijepih VSŽ organizirala turnir u pikadu

pikado-turnirDogradonačelnica Vukovara Danijela Stanković je bacanjem strjelice svečano otvorila turnir u zvučnom pikadu koji je Udruga slijepih VSŽ organizirala u povodu Međunarodnog dana bijelog štapa. Na turniru sudjeluju ekipe Tuzle, Beograda, Novog Sada i dvije domaće ekipe. Turnir koji je pod pokroviteljstvom gradonačelnika Vukovara Željka Saboa organiziran je u cilju jačanja međunarodne suradnje i dobrosusjedskih odnosa među slijepima.


izvor:hrv.hr

Stranica 1 od 48

 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »
 
 
 
 
belot