Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Osijek ‘Vlada treba pomoći u održavanju dvorane’
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

‘Vlada treba pomoći u održavanju dvorane’

dvorana_ruk.jpg OSIJEK - Godinu dana nakon što se odustalo od gradnje, upravljanja i održavanja Nastavno-sportske dvorane Gradski vrt prema modelu javno-privatnog partnerstva koji bi Grad Osijek i Vladu tijekom 25 godina stajao 850 milijuna kuna u 50-postotnom omjeru, osječko je Poglavarstvo odlučilo tražiti od Vlade sufinanciranje, ovaj put upravljanja i održavanja dvorane prema modelu JPP-a.  Iz Grada je veæ poslan dopis Vladi s ovakvim zahtjevom.
- I dalje smatramo da je financijski najisplativije tom dvoranom upravljati i održavati je prema modelu JPP-a, kao što je sluèaj i u Zagrebu, Splitu, Varaždinu i Poreèu. Na radnom kolegiju Grada i Vlade prije nekoliko mjeseci reèeno nam je da æe Vlada imati isti princip djelovanja prema Osijeku kao i prema drugim gradovima, pa sada oèekujemo pozitivan odgovor na naš dopis. U tu svrhu veæ smo angažirali i Vladina konzultanta za JPP Sašu Marenjaka da izradi tender kako bismo raspisali javni natjeèaj za pronalazak privatnog partnera - rekao je HSP-ov gradonaèelnik Gordan Matkoviæ.

Podsjetimo, upravo zbog cijene od 850 milijuna kuna prije više od godinu dana raspala se tadašnja osjeèka koalicija HDSSB-HSP, pri èemu su HDSSB-ovci optužili HSP i Vladu za pokušaj pljaèke više od 500 milijuna kuna.

Vlada je na kraju pilatovski oprala ruke od projekta i modela u èijoj je izradi sudjelovala, raspustila osjeèku vlast i poentirala uoèi izbora u studenom 2007. godine odlukom da sama financira gradnju osjeèke dvorane za 173 milijuna kuna.

No, u HSP-u i današnjem Poglavarstvu smatraju da su troškovi upravljanja i održavanja dvorane previsoki za gradski proraèun te stoga inzistiraju da se za taj posao angažira privatnog partnera. U sluèaju da Vlada prihvati prijedlog Grada, vjerojatno bi se i troškovi same gradnje od 173 milijuna kuna podijelili.

Završetak radova na dvorani oèekuje se za najviše dva tjedna, a na Dan grada 2. prosinca predviðeno je da premijer Ivo Sanader novu dvoranu preda na korištenje Gradu.

izvor: jutarnji.hr


Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

 
 
 
 
belot