Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Osijek Davor Šuker ipak deseti počasni Osječanin
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Davor Šuker ipak deseti počasni Osječanin

suker.jpg OSIJEK - Prijedlog da Davor Šuker, proslavljeni hrvatski nogometaš i rođeni Osječanin, postane počasnim građaninom Osijeka, unatoč žestokim protivljenjima dijela građana, naći će se na današnjoj sjednici Gradskog vijeća i zasigurno biti usvojen.

HTIO ODUSTATI?
Podsjetimo, èlanovi osjeèke navijaèke skupine Kohorta (ali i mnogi graðani na Internet forumima te u radijskim i TV emisijama) podignuli su glas protiv imenovanja Šukera, tvrdeæi kako on nièim posebno nije zadužio Osijek, odnosno da se èak stidi svojeg rodnog grada. Šuker je potom preko posrednika poruèio kako je pogoðen takvim stavom i da æe se o svemu javno oèitovati u ponedjeljak (juèer), a pronio se glas kako æe se sam Šuker zahvaliti Gradu na prijedlogu i odustati. Takav zakljuèak neizravno je potvrdio i Ante Vuèemiloviæ-Šimunoviæ, predsjednik Županijskog nogometnog saveza.
- Juèer (nedjelja, nap. a.) sam pola sata prièao s Davorom, koji se vratio u Zagreb iz Londona i, koliko mi je rekao, zbilja je spreman odustati. Njegov je argument da si ne može dopustiti ni jedan zvižduk na dodjeli priznanja... To bi bila ogromna šteta, jer on je svjetska velièina, ali vidjet æemo još oko podneva - kazao je predsjednik ŽNS-a, koji se potom više nije javljao na brojne pozive. Do zakljuèenja teksta, kao ni proteklih dana, nismo doèekali Šukerovu izjavu. Èudnu situaciju tek oko 14 sati "presjekao" je gradonaèelnik Gordan Matkoviæ, koji je u Glasu Slavonije javno apelirao na Šukera da ne odustaje.

SVJESTAN NEZADOVOLJSTVA

- Èuo sam se sa Šukerom u nedjelju naveèer i objasnio mu da iza toga prijedloga stoji Odbor za priznanja, Poglavarstvo, Zajednica sportova grada Osijeka i ŽNS, te mu rekao da ne sumnjam kako æe Gradsko vijeæe usvojiti tu odluku. Kada je to èuo, rekao je da ne može odbiti ovaj prijedlog, jer su posrijedi ipak legitimni predstavnici Grada, ne podcjenjujuæi mišljenje osjeèke Kohorte i drugih oponenata. Rekao mi je kako nikome ne treba objašnjavati da je roðeni Osjeèanin i da se tako osjeæa, iako je svjestan da su neki nezadovoljni. Optužbe nije puno komentirao, osim da ono što mu se stavlja na teret smatra presubjektivnim, što je i moje mišljenje - jasno kaže gradonaèelnik. Dodaje kako poštuje i suprotne stavove, ali "da o nagradama odluèuju predstavnici Grada izabrani na izborima, a ne graðani nekakvim referendumom".
- Oèekujem da odluku Gradskog vijeæa prihvate svi, pa tako i Kohorta i sam Šuker, kakva god bila. Ako padne bilo koji od prijedloga 16 laureata, poštovat æu je i ja - zakljuèio je. No, s obzirom na sastav Gradskog vijeæa, vrlo teško je oèekivati da prijedlog neæe proæi, jer bi od 25 vijeænika "protiv" eventualno mogli glasovati samo pet vijeænika HDSSB-a i jedan HSS-a.


Obraz "debeo kao ðon"
“Šuker oèito ima obraz debeo kao ðon, ako je nakon javno izreèenih stavova ne samo Kohorte, veæ velike veæine Osjeèana u raznim anketama i forumima, prihvatio ovu nagradu! Poštovat æemo odluku GV-a, jer smo legalisti, ali nas je sramota što je Šuker poèasni graðanin. Ako se uopæe pojavi na dodjeli, sigurni smo da æe samo pokupiti nagradu i vratiti se u svoj grad - Zagreb”, istièe Karlo Šatvar, predsjednik Kohorte.

Lustig, Knifer, Prelog...
Ovom odlukom Šuker æe postati deseti poèasni graðanin Osijeka, i tako se naæi u društvu koje èine: nobelovac Vladimir Prelog, svjetski poznati slikar Julije Knifer, filmski producent Branko Lustig, msgr. Æiril Kos, ali i Siegbert Frank, Hans Dietrich Genscher, Bernard Luketich, Geza Jeszenszky i Alois Mock.

izvor: glas-slavonije.hr


Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

 
 
 
 
belot