Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Osijek Vlast ne daje dozvole: Je li Avenue Mall dobrodošao u grad?
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Vlast ne daje dozvole: Je li Avenue Mall dobrodošao u grad?

avenuemall.jpg Tvrtka GTC Nekretnine istok, investitor Avenue Malla projekta vrijednog 60 milijuna eura, 24. listopada podnijela je zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole za rekonstrukciju raskrižja Ulice s.B.L.Mandića i prilazne ceste za 'Panoniju', (tamo bi trebao biti budući zabavno-trgovački centar), a četiri dana kasnije i Zahtjev za izdavanje posebnih uvjeta zaštite javnih površina i prometnih uvjeta. Zahtjevi su, meðutim, još uvijek u nekoj od ladica Gradskog poglavarstva, još nisu stigli ni na raspravu pred Poglavarstvo.
Zašto se investitora, èiji bi projekt, prema projekcijama, gradski proraèun napunio s 25 milijuna kuna komunalnog doprinosa, ostavlja da èeka gotovo mjesec dana samo da se raspravlja o njemu? Do donošenja odluke proæi æe još više.

Prema mišljenju mnogih, odluka o (ne)izdavanju lokacijske dozvole mogla bi dati konaèni odgovor na pitanje - je li Avenue Mall dobrodošao u Osijek ili ne? Zahtjev GTC-a, doznajemo, podnesen je na temelju zakljuèaka sastanka s gradskim i èelnicima Županijske uprave za ceste, održanom 15. rujna, te uputama Upravnog odjela za komunalno-stambeno gospodarstvo i promet. Tijekom sastanka, otkriva naš dobro upuæeni izvor, predstavnici GTC-a doslovno su poruèili èelnicima Grada: "Recite što treba, sve æemo napraviti", na što je dobio poprilièno mlak i neodreðen odgovor. Navodno, konkretan odgovor urbanizma Grada nisu dobili ni na pitanje što je potrebno za lokacijsku dozvolu. S druge strane, gradski Odjel za gospodarstvo pozitivno mišljenje dao je svega tjedan dana nakon prvog zahtjeva GTC-a.

Ranije je propao i prijedlog Ugovora o rekonstrukciji raskrižja Ulice svetog Leopolda Bogdana Mandiæa i prilazne ceste 'Panoniji' (od 9. rujna, projektant zagrebaèka Cesta projekt), napravljen prema prijedlogu ŽUC-a. Meðutim, upravo ŽUC je odustao od ugovora dok se, doznajemo, nadležne gradske službe ne izjasne o tehnièkom rješenju rekonstrukcije. Prema tom ugovoru, GTC je bio spreman u potpunosti financirati izradu sve potrebne dokumentacije, ishoditi sve potrebne dozvole, te platiti sve troškove gradnje. GTC je uputio novi prijedlog ugovora, a razlika je što se tada spominjao kružni tok, a novim zahtjevom predlaže se dodavanje lijevih skretaèa.

izvor: glas-slavonije.hr


Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

 
 
 
 
belot