Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Osijek Osječani ilegalno surfaju, besplatni hotspotovi kasne
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Osječani ilegalno surfaju, besplatni hotspotovi kasne

surfanje.jpg Nisam priključen na Internet, no gotovo svakodnevno surfam tako da se putem wireless kartice “zakačim” nekome tko je online i u dometu mog računala. Tako radi velik broj ljudi, a koliko mi je poznato, nema načina da me se otkrije - ispričao je mladi Osječanin koji se (ipak) nije htio predstaviti. Još je dodao kako u prilog činjenici da mnogo Osječana prakticira takav način spajanja na mrežu idu i prizori poput jednog iz Retfale, u kojem su dva mladića s laptopima po hladnoći u jaknama sjedila na prozorskoj dasci kuće, pokušavajući uhvatiti signal! - Naši korisnici za sigurno korištenje internetskih paketa pri kupnji dobiju priložene upute kako na svom ureðaju iskljuèiti WLAN (bežiènu lokalnu mrežu), a u uputama su i smjernice kako uèiniti vlastitu WLAN mrežu “nevidljivom” drugim ureðajima te postaviti dodatnu autorizaciju pri pristupu mreži i tako sprijeèiti neovlašteno spajanje na njihovo raèunalo, objasnili su djelovanje svog “sigurnosnog sustava” u VIPnetu. A smanjivanju broja neovlaštenog surfanja svakako bi trebao pridonijeti i projekt besplatnog bežiènog Interneta koji je otvaranjem prvog hotspota u dvorcu Maèkamama, u osjeèkoj Industrijskoj èetvrti, zapoèeo prije otprilike pola godine u suradnji s tvrtkom “Omninet”, koja je izvoðaè projekta postavljanja hotspotova. Ovaj je projekt, kako nam je rekao Željko Pavkoviæ, vijeænik Gradske èevrti Industrijska èetvrt (takoðer i jedan od inicijatora projekta, op.a.), pomalo zastao zbog rješavanja odreðenih tehnièkih teškoæa.

- Postavljanje novih hotspotova za besplatni bežièni Internet trebalo je biti privedeno kraju prije otprilike dva tjedna, no kako smo morali riješiti odreðene tehnikalije, oèekujemo realizaciju do kraja studenoga, rekao je Pavkoviæ, istaknuvši kako æe se novi hotspotovi postaviti na Trgu Ante Starèeviæa, i to u Gradskom radiju te u Turistièkoj zajednici grada Osijeka.

- Nakon središta grada, koji nam je primaran, nove æe se pristupne toèke za besplatni bežièni Internet postaviti i u “St. Patrick's pubu” te u Turistièkoj zajednici u Tvrði, a nakon toga slijedi i ZOO-hotel, objasnio je Pavkoviæ, dodavši kako je u planu pokrivanje i Donjeg grada, a pregovori u buduænosti odnose se i na Studentski centar te na Eurodom koji bi, prema Pavkoviæevim rijeèima, takoðer mogli postati novi hotspotovi.

izvor: glas-slavonije.hr


Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi


Novije vijesti:
Starije vijesti:

 
 
 
 
belot