Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Osijek U New York ide Martina Sporiš
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

U New York ide Martina Sporiš

fi_09.jpg Osječanka Martina Sporiš pobjednica je devete sezone prvog i najvećeg hrvatskog natjecanja za mlade dizajnere – Fashion Incubatora. Titulu dizajnera sezone, nagradu od 10 000 kuna, put na New York Fashion Week za dvije osobe kojim nagrađuje NIVEA, jaku medijsku promociju te nastupe na NIVEA Cro-a-Porteru i sljedećem Fashion Incubatoru osvojila je svojom maštovitom i vrhunski izrađenom kolekcijom.Crvenkapica je odrasla, postala moderna i samosvjesna žena koja hoda šumom i pita se “A gdje je vuk?” poruèila je autorica kolekcije u najavnome filmu. Doista, modeli s kapuljaèama neodoljivo su podsjeæali na lik iz istoimene bajke, a Martina se vrlo uspješno poigravala konstrukcijom te je kolekcijom obuhvatila i kapute i veèernje haljine.

Ocjenjivaèki žiri èinili su modni dizajneri Lidija Vidakoviæ Yuniku, Ðurðica Vorkapiæ, Morana Saraèeviæ, Martina Èièko-Karapetriæ i Tihomir Krznariæ te modna novinarka Lucija Biondiæ. Oni su pogledali svih pet kolekcija èije su autorice redom Ivana Tomiæ, Martina Sporiš, Ines Jakšiæ, dvojac Branka Tomiæ i Vanja Pejèinoviæ te Ana Hrabar. Osim glavne, dodijeljena je i nagrada za najbolji styling je osigurao internet medijski pokrovitelj Fashion Incubatora portal Moda.hr. Èek na 1 500 kuna te medijsku promociju putem portala Moda.hr zasluženo su osvojile su Zagrepèanke Branka Tomiæ i Vanja Pejèinoviæ sa sjajno zamišljenom kolekcijom pletiva. 

fi_09_01.jpg


Deveta sezona Fashion Incubatora održana je u nekadašnjem kinu Slavija u Osijeku pod koncepcijskim nazivom Fashion Movie, a umjesto klasiène piste mankenke su hodale kratkom binom te se poigravale pozirajuæi na razne naèine na kockama kao dijelom bijele scenografije. Besprijekorno produkcijski zamišljena i odraðena prezentacija modela uèinila je svih pet natjecateljskih, ali i dvije gostujuæe kolekcije, mladoga Damjana Jaciæa te renomiranog dvojca BUDOIR, još atraktivnijima. Svaki je dizajner najavljen kratkim filmom, koji podsjeæa na veliki filmski hit što je stvorilo posebnu atmosferu meðu petstotinjak posjetitelja.

U modnu subotu uvele su nas filmske dive koje su prošetale crvenim tepihom pozirajuæi mnogobrojnim fotografima. Pobjednici prošlih sezona Fashion Incubatora Andrija Zidar, Lidija Vidakoviæ Yuniku, Mura Pehnec, Andrijana Krivdiæ, Ana Maria Ricov i Maja Curman predstavili su haljine nadahnute filmskim divama koje su nosile poznate manekenke Ana Zdarilek, Lidija Lešiæ, Anita Dujiæ, Biljana Maèkoviæ, Vedrana Linardiæ i Martina Matkoviæ.

Kako bi dogaðaj što više nalikovao pravim filmskim festivalima prvi je dan Fashion Incubatora bio u stilu filmskoga festivala jer je nakon prikazanih filmova o dizajnerima i njihovim kolekcijama, održana konferencija za novinare uz moguænost pojedinaènih intervjua s dizajnerima i organizatorima. Potom je održan ekskluzivan Hennessy 70's Fashion Party po uzoru na njujorški STUDIO 54, na koji je za ulaz bio obavezan dress code u stilu ludih 70-tih. Za disco i funky glazbenu produkciju potrudio se DJ Bizzo.

Fotogalerija : Fashion Incubator - Fashion Movie


Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi


Novije vijesti:
Starije vijesti:

 
 
 
 
belot