Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Osijek Bogadi: Pitam se tko je stvarni šef Osijeka?
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Bogadi: Pitam se tko je stvarni šef Osijeka?

09112008_01.jpg Èelnici osječke organizacije Hrvatske seljačke stranke - predsjednik Marko Josipović i potpredsjednik Ivica Bogadi odaslali su s jučerašnje konferencije za novinare poruku vlasti u Gradu Osijeku da treba biti odgovornija i transparentnija u financijskim projektima i vođenju grada. Upozoravajući gradske oce, Josipović je istaknuo kako su puštajući gradsku vlast da se uhoda, vjerujući gradonačelniku Gordanu Matkoviću, očekivali intenzivan rad i napredak.
- Može se primijetiti da se radi u Osijeku, ali upozoravali smo na netransparentnost investicija. Ulaskom koalicijskih partnera HSP-a - SDP-a i HNS-a, u gradsku vlast oèekivali smo snažnije politièko promišljanje i veæu politièku odgovornost i transparentnost u radu kad god su u pitanju manji, a posebice veæi financijski projekti. Stoga oèekujemo da æe se obeæani projekt kontrole parkinga u okviru GPP-a, što je vlast obeæala, odraditi na najbolji moguæi naèin. Smatramo da Grad tu financijski treba bolje proæi. Kada je u pitanju gradnja sportske dvorana nismo kazali ne tom projektu, nego da želimo transparentan naèin rada. Smatramo da smo, sa svima koji su na taj sluèaj upozoravali, uštedjeli Osijeku iznos u vrijednosti jednog godišnjeg proraèuna Osijek. Kada su u pitanju svi ostali projekti želimo veæu transparentnost i da javnost bude više ukljuèena kako bi se dokazalo da se proraèunski novac troši onako kako to graðani oèekuju, izjavio je Josipoviæ.

Gradski vijeænik Ivica Bogadi kazao je kako se od afere s gradskom dvoranom do ove s GPP-om Osijek pokazalo kako su gradskoj vlasti prioritet financijske malverzacije.

- Za sve što se dogaða u Gradu mora biti odgovoran gradonaèelnik koji sada treba povuæi odreðene korake. Pitam se tko je stvarni šef Osijeka - gradonaèelnik Matkoviæ ili netko drugi? Predlažem da, kako ne bismo ponovno imali krizu vlasti u Osijeku, gradonaèelnik ostane na èelnoj poziciji i dozvoli da njegove poteze kontrolira tehnièka vlada. Takoðer, mislim da nezavisni revizori trebaju prekontrolirati financijsko stanje gradskih tvrtki koje su iskazale znaèajne gubitke. Smatram da Osjeèani ne pristaju biti poligon za politièku rehabilitaciju jedne politièke stranke i mjesto za njen ponovni uzlet iz pepela. Za takve se stvari ne smiju koristiti financijski kapaciteti Osijeka, kaže Bogadi.

izvor: glas-slavonije.hr


Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi


Novije vijesti:
Starije vijesti:

 
 
 
 
belot