Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Osijek Portanova: 40.000 kvadrata trgovina, sedam kinodvorana i parkiralište na krovu
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Portanova: 40.000 kvadrata trgovina, sedam kinodvorana i parkiralište na krovu

portanova.jpg Projekt jednog od najvećih trgovačkih centara u Hrvatskoj - Portanove, koji će kao investicija osječkog gospodarstvenika Željka Biloša niknuti uz raskrižje Svilajske ulice s južnom obilaznicom, predstavljamo na portalu Slavonija-info preuzevši iz Glasa Slavonije.
Nakon nekoliko mjeseci rada, u suradnji s tvrtkom Chapman Taylor Architetti završen je konačni dizajn ovog shopping centra koji će Osječanima, sudeći po prvim nacrtima, omogućiti potpuno novo iskustvo kupnje. - Razvoj projekta Portanova proteklih je mjeseci bio u rukama meðunarodnog tima, a ponajviše smo se fokusirali na izradu dizajna shopping centra. Tvrtka Chapman Taylor Architetti dobila je naše povjerenje i osmislili su trgovaèki centar koji veæ svojom arhitekturom daje naznake da se radi o doista posebnom mjestu za kupnju. Portanova neæe biti tipièan "big box", veæ iznimno moderan i dinamièan centar nove generacije, rekla nam je Ivana Vlašiæ, glasnogovornica projekta Portanova, naglasivši kako su nacrti trgovaèkog centra u Glasu Slavonije prvo predstavljanje vanjskog izgleda Portanove javnosti.

- Tvrtka CB Richard Ellis, naš ekskluzivni leasing-agent, trenutaèno pregovara s buduæim najmoprimcima te zbog toga nismo spremni iziæi s imenima buduæih stanara Portanove u javnost. No možemo reæi da æemo svakako prije poèetka graðevinskih radova objaviti imena najveæih stanara. Ono što mogu naglasiti jest da smo iznimno zadovoljni interesom za Portanovu, kaže Vlašiæ te dodaje kako je rijeè o projektu koji je i prije svoje potpune realizacije dobio veliko priznanje.

- Potvrdu da se projekt razvija u pravom smjeru te da smo izabrali odliène i iskusne projektante, konzultante i ostale suradnike dao nam je CB Richard Ellis koji æe trgovaèki centar Portanova predstaviti meðu svojih šest najboljih projekata na meðunarodnom sajmu nekretnina MAPIC koji se održava krajem studenoga u Cannesu. Na ovome sajmu sudjeluje više od 10 tisuæa predstavnika iz 71 zemlje, kaže Vlašiæ.

1.500 èetvornih metara zabave

Tim Portanove, uz poseban izgled trgovaèkog centra, najavljuje i posebne sadržaje koje æe obuhvatiti. Tako æe se na 40 tisuæa èetvornih metara površine za iznajmljivanje nalaziti hipermarket od 5.000 èetvornih metara, dok æe se multipleks kino sa sedam dvorana protezati na više od 2.000 èetvornih metara. Više od 1.500 kvadrata namijenjeno je za elektroniku, više od 1.000 za sport i isto toliko za ugostiteljske objekte. Centar æe raspolagati sa èak 1.600 parkirnih mjesta od kojih æe polovina biti u podzemnoj garaži, dio ispred centra, a dio na krovu - kako bi svaki dio centra kupcima uèinili pristupaènim. Takoðer, uz kinodvorane, Portanova æe imati dodatnih 1.500 èetvornih metara namijenjenih zabavi. Veæina prostora u centru pripast æe modnim brendovima, od kojih æe neki prvi put biti predstavljeni u Hrvatskoj.

Otvorenje u jesen 2010. godine

Graðevinska dozvola za Portanovu oèekuje se u sijeènju 2009. godine, gradnja centra poèet æe najkasnije u ožujku 2009., a oèekuje se kako æe gradnja centra trajati 18 mjeseci. Otvorenje je planirano za jesen 2010. godine. Vrijednost ove investicije je 80 milijuna eura, a Biloš je za realizaciju ovoga projekta angažirao renomirane europske tvrtke poput ekskluzivnog konzultanata CB Richard Ellisa d.o.o. i Mace-a d.o.o., inaèe angažiranog na gradnji poznatog beogradskog trgovaèkog centra "Delta".

izvor: Glas-slavonije.hr


Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

 
 
 
 
belot