Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Osijek Zbog loše pripreme radovi na nathodniku kasne, izvođač će morati platiti penale?
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Zbog loše pripreme radovi na nathodniku kasne, izvođač će morati platiti penale?

nathodnik.jpg Izgradnja pješačkog nathodnika kod željezniekog kolodvora u samom je startu usporena zbog problema oko dokumentacije i dozvole Hrvatskih željeznica za ulazak radnika među tračnice, na koju se čekalo sedam mjeseci.
Nakon što su dozvole prikupljene, vrlo brzo su niknuli betonski stupovi, nakon čega su radovi još jednom usporeni, neki kažu i zaustavljeni, a rokovi su definitivno probijeni.
- Ugovoreni rokovi za izgradnju pješaekog nathodnika kod željezniekog kolodvora veæ su probijeni i od izvoðaèa je zatražena izrada novog terminskog plana. Nakon utvrðivanja odgovornosti svih sudionika u izgradnji, svi æe penali biti obraèunati i naplaæeni u skladu sa zakonom i ugovornim odredbama - kaže Tone Papiæ, èlan Gradskog poglavarstva zadužen za urbanizam.
Prve najave kako æe prvi pješaci novim nathodnikom proæi prije Nove godine tako su, nema sumnje, pale u vodu, a realan završetak radova teško je predvidjeti. Kao jedan od razloga za nove odgode navodi se izrada metalnih stupova i rasponskih konstrukcija u radionicama tvrtke Meg. Podsjetimo, za poèetak postavljanja èeliène konstrukcije sve je bilo spremno još u rujnu, a veæ tada Tone Papiæ je govorio o probijanju rokova i moguæim odgodama. Betonski stupovi i temelji novog mosta tako mjesecima èekaju nastavak radova.

Nema sumnje kako je ovaj projekt još jednom pokazao traljavu i lošu organizaciju radova, zbog koje je ograðeno gradilište mjesecima ometalo kretanje pješaka bez da se išta konkretno radilo. Situacija na Ružièkinom trgu tako neodoljivo podsjeæa na onu s Trgom bana Jelaèiæa, gdje iz dana u dan dolazi do novih razloga za usporavanje i zaustavljanje radova koji odavno kasne.
Dok se èeka nastavak radova na nathodniku kod željezniekog kolodvora, radi se na onom kod šeæerane, a dovršena je prva faza - uklanjanje starog klimavog mosta.

- Zbog kampanje u šeæerani koja je u punom jeku, radi se uz poveæane mjere sigurnosti, u stalnoj koordinaciji s djelatnicima šeæerane i zbog toga donekle usporeno. Prema dinamièkom planu betoniranje temeljnih stopa i stupova novog mosta trebali bi završiti do kraja studenog, nakon èega bi poèela montaža rasponske konstrukcije. Daljnja dinamika radova ovisit æe o vremenskim uvjetima, ali se radovi neæe prekidati - kaže Tone Papiæ.

Valja naglasiti kako æe izgradnja šeæeranskog nathodnika gradsku blagajnu olakšati za 4,06 milijuna kuna bez PDV-a, dok onaj kod željezniekog kolodvora košta 11,7 milijuna kuna bez PDV-a.

izvor: glas-slavonije.hr


Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

 
 
 
 
belot