Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Osijek Seoska idila samo dvjestotinjak metara od Trga Ante Starčevića i konkatedrale
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Seoska idila samo dvjestotinjak metara od Trga Ante Starčevića i konkatedrale

osk5112008_01.jpg Dvjestotinjak metara od najužeg gradskog središta, u atmosferi koja podsjeća na seosku idilu, sa svojim najmlađim sinom živi 71-godišnja Milka Vujić. U neobičnoj kućici u Županijskoj ulici, nedaleko od raskrižja s Gundulićevom vrijeme kao da je stalo, a nekada dvorišna kuća, nakon rušenja objekta uz cestu u Županijskoj ulici, privlači poglede prolaznika. Skromna, ali uredna kuća tako je postala svojevrsna atrakcija Županijske, što i ne treba čuditi s obzirom na to da sve okolne zgrade imaju potpuno zapuštene fasade.

- Što æemo, moramo održavati i paziti da je sve uredno. Znam da je naša kuæica zanimljiva prolaznicima, èesto vidim ljude kako se zaustavljaju i promatraju, a ponekad i fotografiraju naš dom. Nekada smo bili u dvorištu, a do kuæe smo imali tek uzak prolaz, ali zgrada ispred kuæe je teško ošteæena u ratu te je na kraju srušena. Sada imamo pogled sve do ulice, iako smo uvuèeni u dvorište nekoliko desetaka metara. U Osijek sam se doselila toliko davno da se ni sama ne sjeæam koje je to godine bilo, znam samo da mi je prvi sin bio jako mali, a ovdje sam othranila svoje sedmero djece - kaže Milka Vujiæ.

Prema njenim rijeèima, da nema zaposlenog sina, ni sama ne zna kako bi preživljavala s 1.000 kuna mirovine naslijeðene od pokojnog muža jer, kako kaže, nakon plaæanja režija ništa ne ostane.

- Pokrenuli smo postupak, želimo kuæicu otkupiti kako bi napokon bila u našem vlasništvu. U vrijeme kada su svi otkupljivali takve gradske objekte, mi nismo bili u financijskoj situaciji da to realiziramo pa bismo voljeli sada. Život u središtu grada ima prednosti, ali i brojne mane, a meni najviše smeta što ne smijem držati domaæe životinje. Da sam na nekom selu, sigurno bih imala koju svinju, zeèeve, kokoši ili piliæe, tako bi se lakše živjelo. No, ovdje živim kao na selu, ali ipak u centru grada pa od blagodati seoskog života nemam ništa - kaže Milka Vujiæ, dodajuæi kako se za grijanje svake zime mora pripremiti približno deset metara drva.

izvor:glas-slavonije.hr


Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

 
 
 
 
belot