Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Osijek Baranja mora još napredovati u razvoju seoskog turizma
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Baranja mora još napredovati u razvoju seoskog turizma

baranja.jpg
BELI MANASTIR - Novoosnovana Turistička zajednica Baranje, koja okuplja sve baranjske jedinice lokalne samouprave osim općina Draž i Bilje, pred sobom ima prilično važne zadatke koji se odnose na nastavak turističke promidžbe Baranje i pomaganje pri poboljšanju turističke ponude i usluga.
Kako ističe belomanastirski gradonačelnik, dr. Davorin Bubalović, turističke promidžbe Baranje bilo je i prije, ali se osjetila potreba za ujedinjavanjem. Također, dodaje, uočeno je da velika količina turističkog novca završava izvan baranjskih granica, što nakon ustroja jedinstvene turističke zajednice više neće biti tako. No, priznao to netko ili ne, turistička promidžba cjelovite Baranje nije i ne može biti potpuna kada se zna da u zajedničkom nastupu, bar za sada, neće biti Draža i Bilja.

- Baranja ide snažno naprijed pa oèekujem da se i ove dvije opæine prikljuèe radu jedinstvene turistièke zajednice - kaže dr. Bubaloviæ.
- Vrata su otvorena za sve - kaže Vlado Kedmenec, predsjednik Turistièkog vijeæa TZ-a Baranje, dodajuæi da tako stoji i u Statutu. Napominje kako su na dogovore oko osnivanja jedinstvene turistièke zajednice pozvani predstavnici svih baranjskih opæina, ali su naknadno stigle dvije odbijenice. Onu pristiglu iz Opæine Draž objašnjava prvi èovjek tamošnje turistièke zajednice Vinko Šovakov, koji tvrdi da je, izmeðu ostaloga, razlog financijske prirode. No, nastavlja, to ne znaèi da se draška turistièka zajednica u buduænosti neæe prikljuèiti ostalima.
- Uvijek smo spremni za razgovore i oèekujem da æe nas nakon ustroja netko pozvati na njih - naglašava. Važan segment u razvoju baranjskog turizma je i Agroturistièka zadruga Bilje, ali se upraviteljica Ankica Bilandžiæ za sada suzdržala komentara. Svijetlu buduænost baranjskog turizma vidi Denis Sklepiæ, jedan od pionira baranjskog turizma i èlan Turistièkog vijeæa Turistièke zajednice Baranje.
- Ovdašnji turizam ide uzlaznom putanjom. Baranja je prema svim pokazateljima jedna od najposjeæenijih kontinentalnih destinacija. Napredovat æe još više samo ako se svi zajedno uhvatimo posla - zakljuèuje.

Èeka se istek žalbenog roka
Turistièko vijeæe Turistièke zajednice Baranje prije tri dana jednoglasno je za prvog direktora Turistièkog ureda imenovalo dvadesetsedmogodišnjeg Nenada Braèuna iz Osijeka. No, to je još neslužbena odluka buduæi da æe njegova inauguracija biti tek nakon isteka žalbenog roka.
Pred otvaranjem ured u Kneževim Vinogradima
U skladu s novim ustrojem, u okviru Turistièke zajednice Baranje djelovat æe nekoliko punktova, toènije isturenih ureda sa zaposlenim osobama. Pred otvaranjem je onaj u Kneževim Vinogradima, èije je opremanje sufinancirala i Hrvatska turistièka zajednica. U bliskoj buduænosti planirano je otvaranje ureda u južnom dijelu Baranje, a u sklopu Turistièke zajednice Baranje radit æe i ured u Belom Manastiru.

Ivica GETTO

izvor: glas-slavonije.hr

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi


Novije vijesti:
Starije vijesti:

 
 
 
 
belot