Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Zanimljivosti Film: Screenplay
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Film: Screenplay

E-mail Ispis PDF
Nakon uspješnog filma “Stalker” iz 2009. godine Vedran Marjanović (Wekster) snimio je svoj drugi film “Screenplay“. O ideji filma najbolje govore Vedranove riječi: „Ideja filma je krenula tako što sam i sam ponekad provodio dane bezuspiješno pokušavajući stvoriti nekakvu ideju, ponekad i u najgorim kreativnim blokadama pa sam u mislima znao odlutati u neke svoje svjetove. Zatim sam uzeo u obzir to da svaki pisac, scenarist, crtač stripova itd. glavnog lika stvara na svoju sliku i priliku pa sam to ubacio i u svoj filmić gdje autor prolazi kroz 3 svoje ideje s likom koji izgleda poput njega i zbunjeno promatra sve što se u tom svijetu događa jer ga autor nije još razradio.“


scr04 “Cijeli film je snimljen kao nekakva vrsta vježbe gdje sam isprobavao razne tehnike. Meni osobno najdraži dio je prvi izmišljeni svijet gdje je glavni glumac sniman na blue screenu, a sve ostalo sam izmodelirao u 3d-u i nadogradio oko njega.” rekao nam je Vedran.

Kao što autor kaže, veliki je ljubitelj filmova nastalih 40-ih i 50-ih godina, a to je uspješno prenio na film koji je nastojao približiti tom vremenu.

“Pošto sam veliki ljubitelj filmova nastalih 40-ih i 50-ih godina logično mi je bilo i da moj film približim tom vremenu, pa sam pokušao napraviti nekakav polu noir proizvod. Kadrovi su onda bili jednostavni, nisu im bili potrebni dolly, kranovi, steadycamovi i slične naprave da bi stvari bile zanimljive.

U ovom filmu su kadrovi baš takvi, povremeno i poprilično dosadni upravo zbog te nekakve nervoze i depresije koju sam pokušao prikazati.” 

U stvaranju filma su sudjelovali Igor Šklebek, koji se prvi put okušao kao glumac, Mario Majkić koji je radio glazbu za nekoliko Weksterovih i (kako kaže) bez njegove glazbe ne bi mogao zamisliti niti jedan svoj uradak.

Matej Snopek, Aleksandar Sarkanjac i Mario Filipović koji su u jednom segmentu proganjali glavnog lika i Tamara Cervenjak koja je posudila svoj pisači stroj.


izvor:slavonija-info.com


Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

 
 
 
 
belot