Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Osijek Razmijenimo iskustva – mijenjajmo percepciju
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Razmijenimo iskustva – mijenjajmo percepciju

Međunarodni dan svjesnosti o mucanju (International Stuttering Awareness Day – ISAD)obilježava se diljem svijeta 22. listopada s ciljem senzibilizacije javnosti za potrebe osoba koje mucaju.U našoj zemlji ISAD se obilježava od 2000. godine kada je osnovana Hrvatska udruga za pomoć osobama koje mucaju „Hinko Freund“.
mucanje1
Na inicijativu Udruge „Hinko Freund“Republika Hrvatska je 2009. godine 22. listopada proglasila Danom svjesnosti o mucanju te time postala prva zemlja koja na ovaj način doprinosi stvaranju humanijeg društva kojerazumije potrebe osoba koje mucaju. U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana svjesnosti o mucanju i ove se godine, četrnaesti put za redom, održava on-line konferencija na The Stuttering Home Page (www.stutteringhomepage.com). Konferencija je namijenjena osobama koje mucaju i njihovim obiteljima te studentima i stručnjacima koji rade s osobama koje mucaju. Na stranici konferencije nalaze se brojni radovi osoba koje mucaju i stručnjaka iz 11 zemalja i sa 6 kontinenata.

Moto ovogodišnjeg ISAD-a glasi: „Razmijenimo iskustva – mijenjajmo percepciju“. Tim povodom 21. listopada 2011. godine s početkom u 18 sati u Nacionalnoj knjižnici i čitaonici u Sisku predavanje o mucanju će održati Martina Boltužić, a svoja iskustva s mucanjem podijeliti Mario Medven, članovi Udruge „Hinko Freund“.Međunarodni dan svjesnosti o mucanju obilježit će treću godinu u nizu učenici, profesori i ostali zaposlenici Srednje škole Petrinja nošenjem tirkiznih trakica. Za osobe koje mucaju tirkizna boja simbolizira mir i oslobađanje, ali i potrebu za osloncem i razumijevanjem drugih ljudi s kojima žele podijeliti svoja iskustva.


izvor:hrt.hr

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

 
 
 
 
belot