Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Kultura Kazalište Planet Art "Zečja rupa" u Osijeku

Planet Art "Zečja rupa" u Osijeku

E-mail Ispis PDF
Drama Davida Lindsay Abairea 'Zečja rupa' kazališta Planet Art u izvođenju nekih od najpopularnijih i ponajboljih hrvatskih glumaca gostuje u Osijeku!
Predstava će biti odigrana na daskama Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića, u nedjelju 30. listopada s početkom u 19,30 sati. Ulaznice po cijeni od 40 kuna možete kupiti na blagajni kazališta od četvrtka 20. listopada.
zecjarupa1
U predstavi kazališta Planet Art igraju: Zrinka Cvitešić, Maja Posavec, Filip Juričić, Slavica Knežević i Filip Križan, a režiju potpisuje Marko Torjanac.

Ova je drama postala hit čim se pojavila na kazališnim daskama u New Yorku, oborila sve rekorde gledanosti, te postala najgledanijom predstavom u proteklih deset godina.  Osim toga, osvojila je Pulitzera za najbolji dramski tekst 2007. godine, a također je bila nominirana za jednu od najznačajnijih kazališnih nagrada Tony.

Kratki sadržaj: Bračni par je nesretnim slučajem suočen sa gubitkom djeteta. Stravičan gubitak reflektira se na odnos muža i žene, te cijele obitelji.
Pomutnju u obitelji izaziva dolazak momka koji je nesreću skrivio. Kako se postaviti prema njemu? Što on uopće želi?
Likovi kroz predstavu i potragu za odgovorima doživljavaju novi početak, a publika katarzu. Priča je to koja govori o hrabrosti, snazi, opraštanju…svemu…

Kazalište Planet Art Osječanima već je dobro poznato, na ovogodišnjemu „Osječkom ljetu kulture“ gostovali su s predstavom „Prekidi“, a dvorište Rektorata bilo je ispunjeno do posljednjega mjesta. Prisjetit ćemo se i njihovih uspješnih gostovanja sa predstavama „U posjetu kod gospodina Greena“, te „Stilske vježbe“. Vjerujemo da će i hit predstava „Zečja rupa“ do posljednjega mjesta ispuniti gledalište Dječjeg kazališta „Branka Mihaljevića“.


izvor: hrt.hr


Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

 
 
 
 
belot