Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Osijek OSIJEK - ZLATNI CVIJET EUROPE 2012.
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

OSIJEK - ZLATNI CVIJET EUROPE 2012.

Grad Osijek (uz Grad Nin) nominiran je kao hrvatski kandidat u kategoriji gradova za prestižnu turističku nagradu ENTENTE FLORALE EUROPE - ZLATNI CVIJET EUROPE za 2012. godinu.
Direktorij Hrvatske asocijacije za cvijeće i krajobraz odabrao je grad Osijek kao hrvatskog kandidata, a nominaciju je potvrdio i središnji odbor Europske asocijacije za cvijeće i krajobraz. Do kraja studenoga ove godine bit će odlučeno koji će od ta dva grada i službeno biti hrvatski kandidat za ZLATNI CVIJET EUROPE 2012., a potom bi u lipnju 2012. naš grad posjetio Međunarodni žiri EFE koji će i provesti ocjenjivanje. 
Iako su kriteriji propisani (Kriterij kvalitete, Kriterij truda i uključenosti, Sveukupni kriterij dojma, Obrazovanje), estetski dojam nije u vrhu prioriteta, već kvaliteta života građana i njihov odnos prema okolišu, odnosno ekološka osviještenost.
Osnovni cilj ovog natjecanja upravo je poboljšanje kvalitete života u lokalnim urbanim zajednicama. Natjecanje „Zlatni cvijet Europe“ utemeljile su prije 30 godina Velika Britanija i Francuska, a u Udruženje se do sada uključilo ukupno dvanaest zemalja. „Entente Florale Europe“ preraslo je u jedno od najprestižnijih natjecanja u uređenju gradova i mjesta.

Podsjetimo, Osijek ima 10 perivoja ukupne površine od oko 4 ha, koji s međusobno povezanim parkovima i šetalištima čine oko 80 km drvoreda s više od 8.000 stabala (domaće vrste, pretežno lipe). U gradu Osijeku je 20 ha zelenih površina, 17 parkova na ukupnoj površini od 40 ha, 11 fontana i 95 dječjih igrališta, a sve to održava UNIKOM d.o.o. RJ „Zelenilo“, koje na ukupnoj površini od 2.250 m2, u dvije sadnje ( na proljeće i na jesen) zasadi čak 112.500 sadnica cvijeća.
zlatni-cvijet1
Na tiskovnoj konferenciji, održanoj danas u tvrtki UNIKOM d.o.o., o nominaciju su govorili direktor ove tvrtke Tomislav Glavaš, direktor Turističke zajednice Grada Osijeka Damir Macanić te gradonačelnik Krešimir Bubalo.


izvor:osijek.hr

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi


Vezane vijesti:
Novije vijesti:
Starije vijesti:

 
 
 
 
belot