Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Osijek Tjedan međunarodne razmjene studenata započeo u Osijeku
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Tjedan međunarodne razmjene studenata započeo u Osijeku

Odlazak na međunarodnu studentsku praksu u zapadnim je zemljama jedna od najcijenjenijih stavki koju mladi diplomirani građanin posjeduje u svome životopisu. Kako bi i osječki studenti uvidjeli važnosti, pogodnosti i iskustva koja dobivaju odlaskom u inozemstvo na praksu, ovoga je tjedna, počevši s današnjim danom, u Osijeku organiziran „Tjedan međunarodne razmjene studenata“, koji će trajati sve do petka, 21. listopada.
med-objava-aisac
Zanimljivi događaj organizira IAESTE, Lokalni odbor Osijek u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku. U programu će sudjelovati studenti preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija na fakultetima Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera koji su motivirani za dodatni osobni i profesionalni razvoj tijekom svog školovanja. Glavna je želja organizatora, ali i svih studentskih organizacija koje sudjeluju na „Tjednu međunarodne razmjene studenata“, informirati studente o mogućnostima odlaska na studentsku razmjenu u neku od zemalja svijeta.

Danas je cijeli program svečano otvoren na Elektrotehničkom fakultetu, a i sutra slijedi bogat program. U 9h na rasporedu je predavanje prof. Ljerke Sedlan Konig „Kako se dobro predstaviti“, a u 11h slijedi prezentacija AIESEC-a, jedne od studentskih organizacija koje sudjeluju na projektu. U četvrtak će se studentima predstaviti studentske udruge CROMSIC, Program za cjeloživotno obrazovanje ERASMUS te organizatori, studentska udruga IAESTE. Cijeli će program završiti opušteno velikim studentskim partyjem u night baru Insomnia.

Sve organizacije koje sudjeluju nude programe međunarodne razmjene studenata, a iskustvo prakse može biti stručno ili volontersko, ovisno o studentskoj organizaciji,  nakon čega se studenti vraćaju bitno osposobljeniji i kvalificiraniji za posao. Općenito, praska u stranoj zemlji intenzivno je i dinamično iskustvo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a spaja rad, zabavu, putovanja, rad u timovima, usavršavanje jezika, upoznavanje novih ljudi, kultura i običaja, osobni i profesionalni razvoj i još mnogo, mnogo više.


izvor: slavonija-info.com

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi


Vezane vijesti:
Novije vijesti:
Starije vijesti:

 
 
 
 
belot