Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Ostala mjesta 13. Kestenijada u nedjelju na novoj lokaciji iza Gradske kuće
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

13. Kestenijada u nedjelju na novoj lokaciji iza Gradske kuće

Sve posjetitelje 13. Kestenijade koju TZ Grada Požege u potporu Grada organizira u nedjelju, 23. listopada, očekuje nekoliko novina, najavio je predsjednik TZ, gradonačelnik Zdravko Ronko. „Prvi put Kestenijada će biti organizirana na prostoru novouređenog parkirališta iza Gradske kuće gdje namjeravamo održavati i druge požeške manifestacije.
ketenijada13 Slijedeća je novina što će se čitav program koji započinje u 14,00 sati održavati na pozornici jer sve veći broj posjetitelja koji ne bi vidjeli program. On je vrlo bogat i sadržajan, u njemu će sudjelovati preko 700 mladih, od djece iz gradskih vrtića i osnovnih škola, polaznika plesne radionice Ilijane Lončar i Plesnog studija Marine Mihelčić, gimnastičari GD „Sokol“učenika.

Ove godine i mamo i najmasovniji odaziv izlagača, njih dvadesetak jer uz Kestenijadu organiziramo i 2. Bućijadu. Stoga pozivam građane da se odazovu na ovu cjelodnevnu manifestaciju jer će prvo pečeno kestenje biti gotovo već oko 10,00 sati. Bit će tu i medara, gljivara, a požeški vinogradari ponudit će prva mlada vina“, izjavio je gradonačelnik Zdravko Ronko, dok je direktor TZ Grada Požege, Bruno Horvat dodao kako će po prvi puta biti upriličena i prodaja lješnjaka.

Kao i dosada Obrtnička škola pomaže u pripremi čak pola tone kestena koliko očekuje posjetitelje, a njezini učenici će pripremiti i različite slastice od kestena. Bruno Horvat je najavio i novine uz 2. Bućijadu, jer će uz njezino ulje, proizvođači nuditi i različite ljekovite pripravke od buće i bundeva, sjemenke i dr. Prema njegovim riječima kraj programa koji je predviđen za 18,00 sati, posjetitelji će dočekati uz zvuke glazbenog sastava „Bohemia“ iz Kaptola. „Kestenijada je proteklih godina prerasla u jednu od  najmasovnijih požeških manifestacija i nakon one u Hrv. Kostajnici i najstarija je u Hrvatskoj.

Iznjedrila je i veliki broj eko-proizvođača   koje smo željeli animirati te uklopiti u jedan zanimljivi turistički proizvod te ponuditi uz pomoć Grada Požege i nove sadržaje“, izjavio je direktor TZ Grada Požege, Bruno Horvat.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi


Vezane vijesti:
Novije vijesti:
Starije vijesti:

 
 
 
 
belot