Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Zanimljivosti PRILIKE ZA STUDIRANJE DILJEM SVIJETA
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

PRILIKE ZA STUDIRANJE DILJEM SVIJETA

E-mail Ispis PDF
Sajam stipendija i prateće obrazovne predstavlja studijske programe te više od 1.600 stipendija za studij u inozemstvu
studiranje-vani
Jedan od fokusa sedmog po redu Sajma stipendija i prateće obrazovne ponude je povećanje međunarodne mobilnosti hrvatskih studenata pa će stoga Sajam predstaviti izlagače iz Ujedinjene Kraljevine (Zemlja partner Sajma), niza zemalja Europske unije, Sjeverne Amerike te Singapura. Svoje studijske programe i stipendije predstavit će 44 hrvatske i inozemne institucije, među kojima hrvatska i strana visoka učilišta, državne institucije, hrvatske i strane agencije, veleposlanstva i strani kulturni centri, tvrtke, zaklade i nevladine udruge. Na ovogodišnjem Sajmu, koji će se održati u srijedu, 19. listopada 2011. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, očekuje se više od 7.000 posjetitelja. Sve informacije i program Sajma dostupni su na www.stipendije.info i www.facebook.com/trazim.stipendiju.

Među najznačajnijim novinama ovogodišnjeg Sajma će biti predstavljanje Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske kao prve Zemlje partner Sajma. Posjetitelji Sajma će imati priliku razgovarati s britanskim izlagačima i bivšim stipendistima britanskih obrazovnih institucija. Između ostaloga, na Sajmu će biti predstavljene Chevening stipendije britanske vlade, studijski programi Sveučilišta u Londonu preko učenja na daljinu (distance-learning), te standardizirani ispiti engleskog jezika -University of Cambridge ESOL Examinations.

Od ukupno 44 izlagača, na Sajmu gostuju 22 domaće te 22 strane institucije. Za studij u inozemstvu će najviše stipendija biti u sklopu programa ERASMUS, koji će predstaviti Agencija za mobilnost i programe EU – očekuje se da će više od 1100 studenata sudjelovati u ovom programu u akademskoj godini 2011./2012. čime će se znatnije povećati trend međunarodne mobilnosti hrvatskih studenata.

Ovogodišnji Sajam stipendija se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske. Organizaciju Sajma su omogućile potpore brojnih partnera, koji će ujedno biti izlagači na Sajmu: INA d.d. (prijatelj Sajma), Ujedinjena Kraljevina Velike Britanije i Sjeverne Irske (zemlja partner), Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH, Agencija za mobilnost i programe EU, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva (donatori i pokrovitelji), Veleučilište VERN' (strateški partner), Visoka škola za primijenjeno računarstvo, dio Algebra Grupe (akademski partner) te LIDL Hrvatska (sponzor).


izvor:slavonija-info.com

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi


Vezane vijesti:
Novije vijesti:
Starije vijesti:

 
 
 
 
belot