Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Osijek AKCIJA „SOLIDARNOST NA DJELU 2011.“
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

AKCIJA „SOLIDARNOST NA DJELU 2011.“

solidarnost-na-djelu
Prema odluci Glavnog odbora o zajedničkim akcijama Hrvatskog Crvenog križa sva društva Crvenog križa svake godine provode humanitarnu sabirnu akciju "Solidarnost na djelu". Moto ovogodišnje tridesetidevete akcije po redu je «Pomozimo onima kojima je pomoć najpotrebnija».

Akcija "Solidarnost na djelu 2011" započet će 13. listopada (četvrtak) i trajat će do 15. listopada, a provodit će se prikupljanjem rabljene odjeće, obuće i školskog pribora. Posebno apeliramo na građane da doniraju paramedicinska pomagala koja im više nisu potrebna i koja se ne koriste kao što su invalidska kolica, hodalice, štake i sl.

U akciju su uključene osnovne i srednje škole s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Osijek i to na način da će se dana 13. listopada 2011. godine (četvrtak) u školi prikupljati navedena roba uz zamolbu da poklonjene stvari budu čiste i složene u vreće ili kutije. Sve prikupljene stvari biti će u petak, 14. listopada prevezene u Gradsko društvo Crvenog križa Osijek gdje će ih volonteri sortirati i preslagati, te pripremiti za podjelu. Želja nam je da se u akciju uključi što više sugrađana (sukladno svojim mogućnostima), posebno mladih, te da se na taj način širi ideja humanosti i međusobne solidarnosti. Građani koji žele sudjelovati u akciji mogu i osobno donijeti i donirati odjevne predmete u Gradsko društvo Crvenog križa Osijek u četvrtak, 13. i petak 14. listopada u vremenu od 10,00 do 18,00 sati.

Podjela prikupljenih stvari biti će u subotu, 15. listopada u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Osijek od 9,00 do 13,00 sati. Nepodijeljene stvari biti će prevezene u skladište Crvenog križa i dijeljene prema potrebi.

S obzirom na tešku ekonomsku situaciju građana ove godine nije predviđeno prikupljanje financijskih sredstava putem bonova, međutim, pojedinci i tvrtke koje se žele uključiti u akciju donacijom financijskih sredstava mogu obaviti uplatu na žiro račun Gradskog društva Crvenog križa Osijek br.: 2500009-1102023415 s pozivom na broj 35 i svrhom doznake “Solidarnost na djelu” ili na blagajni Gradskog društva Crvenog križa Osijek, Šet. P. Preradovića 6 (I kat) svakim radnim danom od 7,30 do 14,00 sati. Također je moguće donirati financijska sredstva putem kasica Crvenog križa koje se nalaze na javnim mjestima u gradu (banke, pošte i dr.).


izvor: slavonija-info.com

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi


Vezane vijesti:
Novije vijesti:
Starije vijesti:

 
 
 
 
belot