Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Osijek Šeici kupuju ZL Osijek?
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Šeici kupuju ZL Osijek?

zracna_luka_osijekZračna luka Osijek mogla bi uskoro prijeći u ruke arapskih šeika. Za koncesiju ili čak kupnju ozbiljan su interes pokazali lideri Omana. Možda bi to bilo trajno rješenje dugogodišnjih nagomilanih problema osječke zračne luke, koja je u većinskom, 55-postotnom državnom vlasništvu.
Omanski su predstavnici tijekom razgovora o uspostavi zračnoga prometa s Hrvatskom pokazali interes za neku luku. Predložena im je osječka, idealna za cargo promet. Luku su odmah obišli, razgovarali i s lokalnom upravom. To su tek prvi koraci na putu moguće poslovne suradnje. Sada se čeka povratna informacija iz Omana.
Iz Osijeka se zrakom može samo u Frankfurt Hahn, te ljetnih mjeseci u Dubrovnik i Split. Inače, prometa nema. S dosadašnjim malim brojem letova, bez prometa, luka se ne može razvijati. Zato u strateškom partneru i Uprava vidi spas.
/WEB HRT/

Komentari  

 
0 #1 ja ja 2011-10-13 09:29
Prodaja bi bila najveća glupost ikada. Taj novac bi služio za zakrpat rupe sada, a kad taj novac zakrpa rupe, od z.l. nikad više ni lipe financijske koristi...
Citat
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi


Vezane vijesti:
Novije vijesti:
Starije vijesti:

 
 
 
 
belot