Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Lifestyle Tehnika Tresla se brda, rodio se iPhone 4s

Tresla se brda, rodio se iPhone 4s

E-mail Ispis PDF
iphone4s
iPhone 4S – vanjštinom identičan iznimno uspješnoj četvorki, a unutrašnjosti bliži iPadu 2 – barem kada se govori o procesoru. U pitanju je, lako je za pogoditi, A5 čip koji omogućuje prilično bijesne grafičke performanse. Kamerica je nadograđena čitavom hrpicom novotarija poput poboljšanog senzora od 8 megapiksela koji po pikselu hvata više svjetla, optika je dorađena i omogućuje oštrije fotke, a tu je i 1080p snimanje uz stabilizaciju slike. Zanimljivosti radi, radna memorija nije spominjana što znači kako je ostala na 512MB.
Novi iPhone se neće proizvoditi u dvije verzije (GSM ili CDMA) već 4S objedinjuje sve u jedno kućište, teže tek par grama od staroga. Tu je i dalje staklo otporno na ogrebotine s obje strane kućišta te metalni obrub koji je istovremeno i dvostruka antena. Ako je vjerovati Appleu, performanse iste su drastično poboljšane.

Možda najbitnija stavka cijelog keynotea je Siri – sustav napredne kontrole glasom. Moguće je pitati za vremensku prognozu, vrijeme u nekom gradu, gdje su kontakti, urediti kalendarske unose – čitavu hrpu toga koristeći samo upite poput “Koliko je sati u Tokiju?”, “Sjeti me nazvati ljubavnicu ženu kada završim s poslom.”. Sustav se čini iznimno kvalitetno napravljen (makar u beta fazi razvoja), no tek treba vidjeti kako funkcionira u praksi.

iPhone 4S bit će dostupan u trgovinama od 14.listopada po cijeni starog iPhonea, a 3GS i 4 će i dalje biti u prodaji po sniženim cijenama. Datum dolaska u domaće krajeve još nije poznat.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi


Vezane vijesti:
Novije vijesti:
Starije vijesti:

 
 
 
 
belot