Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Lifestyle Automobili Predstavljena četvrta generacija Subaru Impreze

Predstavljena četvrta generacija Subaru Impreze

E-mail Ispis PDF
impreza1
Predstavljena četvrta generacija Subaru Impreze
Novi interijer, multimedijska tehnologija i materijali bolje kvalitete su glavni novi sastojci kojima će se potpuno nova Impreza pokušati izboriti za veće prisustvo u prilično konkurentnom segmentu. Nažalost, i duh relija i natjecanja koji je prvenstveno i proslavio ovaj model sada je još manje prisutan, pa iako ne treba sumnjati u njen kvalitet i vozne osobine, i dalje djeluje kao prilično dosadan i previše običan kompaktni automobil.

Jedna od najvećih novosti je potpuno novi 1,6-litreni boxer motor koji će biti ponuđen uz pet-stupanjski ručni mjenjač ili uz drugu generaciju Lineartronic CVT mjenjača sa stalno promjenjivim prijenosom. Podrazumjeva se da će svaka nova Impreza standardno biti opremljena simetričnim pogonom na sva četiri kotača.

impreza2

Iako su vanjske proporcije Impreze ostale gotovo jednake, ovaj put je dobila duži međuosovinski razmak, ali s kraćim prevjesima, pa tako nova Subaru Impreza nudi primjetno prostraniju unutrašnjost. Nova putnička kabina ne nudi samo više prostora, već je tu i sveukupan osjećaj bolje prozračnosti i preglednosti u odnosu na prethodni model.

impreza3

Iako je neobično isticati takve stvari u 2011. godini, prijašnji vlasnici Impreza znati će cijeniti činjenicu da nova generacija serijski dolazi sa opremom poput električno pokretana stakla i ogledala, preklopiva zadnja klupa u omjeru 60/40, vanjski mjerač temeprature, multifunkcionalni zaslon, blokada motora, podesivi stup upravljača i slično. Na skupljim verzijama nove Impreze u seriji će dolaziti 17-inčni aluminijski naplatci, komande audio i bluetooth uređaja na upravljaču, kao i navigacijski uređaj sa zaslonom osjetljivim na dodir.

Treba istaknuti da je Subaru odvojio Imprezu od poželjne WRX STi inačica koja sada egzistira kao zaseban model, te ni na koji način nije povezan s predstavljanjem nove generacije modela na kojem je i začet.

impreza4


izvor:slavonija-info.com


Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

 
 
 
 
belot