Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Zanimljivosti Guinnessovi rekordi u 2012.: od najdužeg jezika do najveće afro zurke
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Guinnessovi rekordi u 2012.: od najdužeg jezika do najveće afro zurke

E-mail Ispis PDF
najduzi-jezik1Ovih dana iz tiska izlazi Guinnessova knjiga rekorda za 2012. godinu. Evo nekih zanimljivih 'naj' iz novog izdanja

Sve je počelo 1954. godine kada je Sir Hugh Beaver, direktor Guinnessove pivare, malo puno popio i u lokalnom pubu ušao u žustru raspravu o tome koja europska ptica najbrže leti. Kda Beaver i društvo nisu našli zadovoljavajući izvor koji bi dao odgovor na tako važno pitanje, palo mu je napamet da bi knjiga koja bi sadržavala takvu i slične informacije bila vrlo popularna. I bio je u pravu.

knjiga-rekorda-2012

Knjiga u kojoj se bilježe svi svjetski 'naj' i sama drži rekord najprodavanije serije knjiga nad kojom postoje autorska prava (u svijetu književnosti, autorska prava istječu 70 godina nakon autorove smrti), a ujedno je i jedna od knjiga koje se najviše kradu iz američkih knjižnica.

Razloge za popularnost ovog izdanja, i pratećih muzeja i televizijskih emisija, ne treba tražiti svijećom:rekordi koji bilježe ljudska dostignuća su fascinantni, ali svima su posebno zanimljivi oni totalno blesavi i ni po čemu korisni, bizarni rekordi. Pa, pogledajmo što se nudi u ovogodišnjem izdanju Guinnessove knjige rekorda:

Pas s najdužim ušima na svijetu


pas-s-usima

Osmogodišnji crni gonič rakuna s paležom (yup, tako se zove pasmina) Harbor iz Colorada u SAD-u može se pohvaliti najduljim ušima među psima, a konkurirati mu valjda mogu samo slonovi. Uši su mu duge 31, odnosno 34 centimetra. Inače, vrijedi napomenu da je raspon Hrborovih ušiju veći nego li je visok Junrey Balaeing, koji je sa nepunih 60 centimetara najniži čovjek na svijetu.

Najveća prirodna Afro frizura

afro-frizura

Aevin Dougas, socijalna radnica iz američkog New Orleansa ponosna je vlasnica najveće prirodne afro zurke na svijetu, Bro! Obujam frizure koja joj je osigurala mjesto u knjizi rekorda iznosi nevjerojatnih 132 centimetra! Iako joj tolika kosa uglavnom smeta, da ne pričamo o troškovima održavanja, Aevin kaže da nema boljeg jastuka od njezine vlastite kose. Da se vratimo na prijašnju usporedbu, najmanji čovjek na svijetu lagano bi mogao živjeti u njezinoj frizuri.

Najduži jezik na svijetu

najduzi-jezik2

Nit kriva ni dužna, Chanel Tapper, studentica iz Kalifornije, ima najduži jezik na svijetu:od vrha do gornje usne (kako se to službeno mjeri) njezin je jezik dugačak 9,75 centimetara. Chanel mora da je glavna zvijezda na studentskim tulumima. Gene Simmonsu, crkni od zavisti!

Najduži nokti na svijetu


najduzi-nokti

Kada je ovaj rekod u pitanju, na mjestu rekorderke navikli smo gledati Lee Redmond koja je svoje nokte puštala od kraja sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Nažalost, ona je svoje rekordere izgubila prije dvije godine u prometnoj nezgodi, što je otvorilo prostor za nove pretendente na naslov. Ove godine se na mjesto rekorderke upisuje Amerikanka Christine Walton, koja nokte nije odrezala od 1990. godine.

Christine je majka, baka i pjevačica koja u barovima Las Vegasa nastupa pod umjetničkim imenom 'The Dutchess', a 'uzgojila' je nokte koji su ukupno dugački nevjerojatnih šest metara!


izvor:idesh.net

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi


Vezane vijesti:
Novije vijesti:
Starije vijesti:

 
 
 
 
belot