Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Kultura Aktualno Ružička "Crvena kapela"

Ružička "Crvena kapela"

E-mail Ispis PDF
kapela-ruzickaBeskrupulozni novinar, invalid s teškim posljedicama moždanog udara i komičar putuju u Sjevernu Koreju. Njihova je misija – nasmijati ljude u jednom od najstrožih režima na svijetu. Predstavivši se kao mala prosocijalistička kazališna skupina u programu kulturne razmjene između Danske i Sjeverne Koreje, ‘Crvena kapela’ dobiva dopuštenje da putuje u Sjevernu Koreju i odigra nekoliko predstava za izabranu publiku. Dva člana trupe, Jacobi i Simon, rođeni su u Sjevernoj Koreji i kao djeca usvojeni u Danskoj, a ovo je njihova priča o suočavanju s vlastitim biološkim korijenima i pokušajem da izvedu predstavu u dijelu svijeta gdje humor i humanost žive u slabim uvjetima.
Ovo je priča i o susretu između slobodnomislećeg i totalitarnog društva koji svoje građane drži pod kontrolom: 23 milijuna građana Sjeverne Koreje pod željeznom su paskom dragog vođe generala Kim Jong-Ila. Naslov ‘Crvena kapela’ referira se na komunističku špijunsku organizaciju u nacističkoj Njemačkoj koja je operirala pod imenom ‘Rote Kapelle’.

Det røde kapel/The Red Chapel/Crvena kapela, dok., Danska, 88 min.
režija Mads Brügger, distribucija Restart LabelNagrade: SUNDANCE FILM FESTIVAL - Velika nagrada žirija u kategoriji ‘World Cinema – Documentary’ / NORDISK PANORAMA – najbolji nordijski dokumentarac

"PETAK U RUŽIČKI", program Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom Vukovar, održava se
u Ružičkinoj kući, J. J. Strossmayera 25, u Vukovaru.

Program sufinancira Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).


izvor:slavonija-info.com

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi


Vezane vijesti:
Novije vijesti:
Starije vijesti:

 
 
 
 
belot