Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Zanimljivosti NAGRADNA IGRA: Johnny English ponovno jaše
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

NAGRADNA IGRA: Johnny English ponovno jaše

E-mail Ispis PDF
johnny-english-nagradnaROWAN ATKINSON (Johnny English, Mr. Bean’s Holiday) ponovno je u ulozi vjerojatno najnevjerojatnijeg tajnog agenta koji ne poznaje ni strah ni opasnost u komičnom špijunskom trileru Johnny English ponovno jaše.

U najnovijoj avanturi, ovaj najneočekivaniji obavještajac mora zaustaviti grupu međunarodnih ubojica prije no što oni uklone svjetskog vođu i prouzroče globalni kaos.

Tijekom godina dok nije sudjelovao u mreži MI7, vrhunski špijun usavršavao je svoje jedinstvene vještine u udaljenom predjelu Azije. No, kad njegovi nadređeni saznaju da se sprema ubojstvo premijera Kine, moraju "uloviti" svojeg neobičnog agenta. Svijet ga ponovno treba i Johnny English se vraća u akciju.

Sve svoje sposobnosti i najsuvremenije uređaje mora iskoristiti da bi razotkrio konspiraciju koja se proteže kroz KGB, CIA i čak i MI7. A na raspolaganju mu je tek nekoliko dana. Katastrofa je uvijek moguća, ali neuspjeh – nije.
NAGRADNA IGRA: dakle za osvajanje jedne od četiri majice, potrebno je podijeliti ovaj članak na Facebooku i poslati mejl s Vašim podacima na info|@|slavonija-info.com s nazakom za: "Johnny English nagradna igra". Sretno svima!

Nagradna igra je završena. Dobitnici su: Danijela Duić, Nina Pejic, Tea Blaževac i Marija Gega.U filmu Johnny English ponovno jaše glume Atkinson, GILLIAN ANDERSON ("The X-Files", Bleak House) kao direktorica MI7, Pamela Thornton (poznata kao Pegasus); DOMINIC WEST (The Wire, John Carter) kao specijalni agent Simon Ambrose (poznat kao Agent One); ROSAMUND PIKE (Barney’s Version, Pride & Prejudice) kao Kate Sumner, psihologinja MI7 u koju je English zaljubljen; DANIEL KALUUYA (Skins, Psychoville) kao Tucker, najmlađi agent; te RICHARD SCHIFF kao bivši agent CIA-e Fisher.

Redatelj je OLIVER PARKER (Dorian Gray, St. Trinian’s), scenarist HAMISH MCCOLL (Mr. Bean’s Holiday) prema priči čiji je autor WILLIAM DAVIES (How to Train Your Dragon, Johnny English), producenti su TIM BEVAN i ERIC FELLNER (Mr. Bean’s Holiday, Johnny English) za Working Title, kao i CHRIS CLARK (The Guard, Johnny English).

Snimatelj (nominiran za Oscara i nagradu BAFTA-e) je DANNY COHEN (The King’s Speech, The Boat That Rocked), scenograf (dobitnik nagrade BAFTA-e) JIM CLAY (Children of Men, Love Actually), kostimografkinja BEATRIX PASZTOR (Vanity Fair, Good Will Hunting), frizure i šminka GRAHAM JOHNSTON (Bridget Jones’s Diary, The Eagle), montaža GUY BENSLEY (Dorian Gray, The Importance of Being Earnest), a skladatelj je ILAN ESHKERI (Kick-Ass, Stardust).

Izvršni producenti filma su William Davies, DEBRA HAYWARD (Nanny McPhee and the Big Bang) i LIZA CHASIN (Mr. Bean’s Holiday).

SINOPSIS

Tajni agent, omiljen širom svijeta - Johnny English (Rowan Atkinson), povukao se u tibetanski samostan kojeg vodi Ting Wang (TOGO IGAWA) ne bi li se sakrio od sramotne epizode iz Mozambiquea od prije osam godina. No, kad ga MI7 pozove u misiju koju samo on može provesti, vraća se u akciju.

Po dolasku u London English otkriva da se MI7 u međuvremenu značajno promijenio. Vodi ga neprepoznatljiva, politički ispravna Pamela Thornton, poznata pod imenom Pegasus (Gillian Anderson), koja ga brzinski pokušava odučiti od njegovih metoda. Sretan što se vratio, English se nalazi sa svojim idolom, agentom Ambroseom, poznatim kao Agent One (Dominic West) i Quartermainom (TIM MCINNERNY) koji je u kolicima. Konačno, upoznaju ga s predivnom psihologinjom Kate Sumner (Rosamund Pike).

Pegasus kaže da English mora u misiju u Hong Kong gdje treba pronaći bivšeg agenta CIA-e Fishera (Richard Schiff). On stoji iza zavjere u kojoj treba stradati kineski premijer Xiang Ping (LOBO CHAN) tijekom skorih anglo-kineskih pregovora. Da bi sve bilo po protokolu, dodjeljuje mu partnera – to je novak Tucker (Daniel Kaluuya), poznat pod imenom Spy of the Month Špijun mjeseca.

English i Tucker lete u Hong Kong, slijede tragove, English otkriva gdje se Fisher skriva, Fisher otkriva da grupa zvana Vortex stoji iza zavjere o ubojstvu premijera i da posjeduje tajno oružje. Pokazuje Englishu jedan od tri ključa koji samo zajedno mogu dovesti do moćnog oružja. Fisher je jedan od tri člana Vortexa i život mu je ugrožen.

Fishera ubrzo ubija Killer Cleaner (PIK-SEN LIM), a English i Tucker ju uzalud pokušavaju uloviti. Počinje potjera koja uključuje brojne suradnike, krovove, glisere i pontone, a i kung fu.English i Tucker vraćaju se u London, da bi ga Pegasus poslala da pronađe sve članove Vortexa. No, kad ostane sam, povjeruje da je njezina majka (JANET WHITESIDE) Killer Cleaner. Osramoćenoga, Kate ga poziva na terapiju.

Najmodernijom hipnozom pomaže mu sjetiti se drugog člana Vortexa – to je Karlenko (MARK IVANIR) od kojega English uskoro izvlači informacije na golf igralištu. No, Karlenka uskoro pogodi Killer Cleaner. Helikopterska jurnjava prema bolnici završava s Karlenkom koji Englishu daje drugi ključ i otkriva mu tko je treći čovjek – iz MI7… i odjednom umire.

Zbog prijetnje Vortexa, anglo-kineski pregovori hitno se sele u švicarske Alpe, u utvrdu koja je navodno neprobojna.

Ambrose i English večeraju, English otkriva da je treći čovjek Vortexa iz MI7, Tucker u wc-u kaže Englishu da je Ambrose krtica, English se razbjesni na njega, Ambrose kaže da je Quartermain krtica… i pri kraju večere English preda drugi ključ.

English nije svjestan zamke koja mu se sprema – niti toga da će njega optužiti da je krtica – i prati Quartermaina do crkve gdje jedva izbjegava ubojicu zahvaljujući invalidskim kolicima te juri do Kateine kuće. Kate posjeduje CCTV snimku mozambiškog ubojstva kojim se dokazuje Englishova nevinost.

Ambrose konačno ima sva tri ključa. Zahvaljujući pomoći koju mu pruža zla Madeleine (JOSEPHINE DE LA BAUME) ima pristup opasnom lijeku iz sefa i to prije sastanka s azijskim poslovnim čovjekom koji pristaje platiti 500 milijuna dolara za ubojstvo kineskog premijera. Srećom, English konačno shvati tko je pravi zločinac.

Pregovori teku u Le Bastion u Švicarskoj, English nagovori Tuckera da mu pomogne provaliti u Le Bastion, osiguranje ih uhvati, English se pretvara da je mrtav i unose ga u zgradu u vreći. Pokušava uhapsiti Ambrosea, ali slučajno popije lijek za kontrolu uma kojeg je podmetnula Pegazus i nehotice postaje novi Ambroseov pijun. Očajnički pokušava se othrvati ubijanju premijera a Tucker konačno razotkriva Ambrosea objavljujući njegove upute preko razglasa. Katein supersonični poljubac vraća Englisha u život i u akciju. On juri za Ambroseom preko snijegom prekrivenih planina i na kraju Ambroseova kabina na žičari eksplodira. Misija (je teoretski) završena.

Vraćamo se u Buckinghamsku palaču u trenu kad se premijer (STEPHEN CAMPBELL MOORE), Pegasus i Kate pripremaju ponosno gledati kako Englisha proglašavaju vitezom. No, kad se English pokloni pred Kraljičinim prijestoljem, zamalo ga ubije Killer Cleaner prerušena u Kraljicu. Izbjegavši oštricu mača, juri za njom i u trenu kad ju uhvati shvati da je ponovno uspjela pobjeći – a on je ulovio omiljenu vladaricu i… počne jecati iz dubine svoje patriotske duše.


izvor:slavonija-info.com

Komentari  

 
0 #2 željka 2011-09-17 23:51
:D
Citat
 
 
+1 #1 miro jaksevac 2011-09-17 18:28
NAGRADNA IGRA: dakle za osvajanje jedne od četiri majice, potrebno je podijeliti ovaj članak na Facebooku i poslati mejl s Vašim podacima na info|@|slavonij a-info.com s nazakom za: "Johnny English nagradna igra". Sretno svima
Citat
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi


Vezane vijesti:
Novije vijesti:
Starije vijesti:

 
 
 
 
belot